Özlem sonuçtan hiç memnun değil

On Dijital Bankacılık 4 TL Eksik Harcama İçin 4000 TL Kesinti Şoku

15 Ekim 2024 16:04

On Mobil ile kredili mobilya alışverişi yaptık. 24 ay boyunca belirlenen harcama hedefini tutturduğumuz her ay kredi faiz tutarını On Mobil karşılıyordu ve hem eşimin hem benim kartımdan 10 aydır düzenli bir şekilde harcamaları yaptık. Yani toplamda 2 kişi 10 ay boyunca 20 harcama hedefini tutturmuş olduk.

Eylül ayında sağlık sorunu nedeniyle ekstrem bir durum oluştu ve hastane işleri vs. Telaşında harcama hedefini takip edemedik. Ayrıca birkaç zincir markette alışveriş ödememi yapmak istediğimde işlem yapmadığı için limitin tamamlandığı düşüncesine kapıldık. Ayın bitişinden 1 gün sonra, hatta 12 saat sonra durumu fark ettik ve kontrol ettiğimizde harcama hedefinin 4 TL altında kaldığımızı gördük. On Mobil’e ulaşarak mazeretimizi ilettik. Fakat hiçbir şekilde anlayış göstermediler ve 4 TL eksik kalan harcama hedefi için fazladan 4000 TL civarı ödeme yapmış olduk.

Öncelikle 4 TL eksik kalan tutar için 4000 TL kesen sistemin abesliği bir tarafa, her gün yok şu kampanya yok bu kampanya diye onlarca mesaj gönderdiğiniz müşterinize harcama hedefinin son günü “harcama hedefinize henüz ulaşamadınız” şeklinde bir mesaj göndermek çok mu zor? Yoksa müşterinin hedefi tutturamaması işlerine mi geliyor? On Mobil'in mevcut müşterisine yapmış olduğu bu muameleyi yakıştıramadım.

Bu kadar cüzi bir tutara bu kadar kesinti yasal olabilir (ki tereddütlüyüm) ama bana göre etik değil, orantılı değil, müşteri yanlısı hiç değil. Öncelikle “harcama hedefini tutturamadığınıza” dair bir mesaj gönderilsin. İkinci olarak da ya bu harcama hedefinin tutmayan kısmı kadar oransal bir şekilde kesinti yapılsın ya da ilk kez ve sehven gözden kaçırılmış bir aksaklık sebebiyle fazla ödemek zorunda kaldığım tutar tarafıma iade edilsin.

17 Ekim 2024 10:16 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli ON’lu, Talebin ile ilgili inceleme sürecini başlattık. Süreç tamamlandığı zaman kayıtlı iletişim bilgilerin üzerinden en kısa süre içerisinde bilgilendirme yapacağız. Sevgilerimizle. ON Dijital Bankacılık

18 Ekim 2024 14:25

Değerli ON’lu, paylaşmış olduğun konuya yönelik incelemeler tamamlanmış ve e-posta aracılığı ile tarafına bilgilendirme yapılmıştır. Sevgilerimizle. ON Dijital Bankacılık

Merve sonuçtan hiç memnun değil

Merve
16 Şubat 2024 14:17

Fatih
01 Mart 2024 16:10

On Dijital Bankacılık Burgan Bank, ON Bankacılık Sistemi Şikayet.

13 Temmuz 2024 13:40
On Dijital Bankacılık Burgan Bank, ON Bankacılık Sistemi Şikayet.
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

On Dijital Bankacılık Faizsiz Kredi : Gizli Maliyetler Ve Artan Harcama Hedefleri

Hüseyin
26 Aralık 2024 10:16