Arda sonuçtan hiç memnun değil

Elektrikli Bisikletin Sürekli Arızalanması Ve Servis Sorunları

28 Ekim 2024 16:06

İyi günler. 14.09.2024 günü Isparta ilinde BİM mağazasından Ola EB2 marka elektrikli bisiklet aldım. Aynı gün Ola yetkili servisine giderek kutu açılımını ve bisikletin kurulumunu yetkili serviste yaptırdım. Sırf garantisi oluşsun diye devasa bisiklet kutusunu kilometrelerce sırtımda taşıyarak servise götürmüştüm. Sonrasında araca yükleyerek eve götürdüm, kılavuzda belirtildiği gibi elektrikli bisikletin bataryasını şarj ettim. Kullanıma başladığım gün bisikletin motoru durdu ve gösterge paneli kapandı. Kontak anahtarını kapatıp açınca gösterge paneli ve motor çalışmaya başladı. Aynı olay her kullanımımda 2-4 km'de bir tekrarlandı. 19.09.2024 günü yetkili servise giderek sorunları anlattım. Bana bisikletin fotoğraflarını çektirdi. Kısaca arızayı bildirir mesaj yazdırıp kendi telefonuna WhatsApp üzerinden göndermemi istedi. Ayrıca fotoğrafların ve mesajın fotokopisini kendisine getirmemi istedi. Ben de sonraki günlerde istenilen fotokopileri kendisine getirip verdim. Geçen hafta servisteki beyefendi beni aradı ve çağırdı. 25.10.2024 günü yanına gittiğimde bana anahtar göbeği yuvasından çıkmış, anahtarı fır dönen, etiketleri soyulmuş, münferit yerlerinde çizikler olan bir batarya verdi. Bunu 2 gün dene bakalım arıza bataryadan mı görelim dedi. Ben verdiği bataryanın durumunu sorunca bana "Bu deneme bataryası, senden önce başkasına denetim o anahtarı zorlayınca böyle olmuştur, git bir anahtarcıya tamir ettir parasını ben veririm" dedi. Ben tamir benim sorumluluğum değil dedim. İyi o zaman bu şekilde kullan dedi. Ben de kendi bataryamı ona bırakıp verdiği bataryayı olduğu haliyle bisiklete taktım. 28.10.2024 günü yanına gittim ve 3 günlük kullanımımda önceki sorunları yaşamadığımı söyledim. Bana "Tamam o zaman bu batarya senin, bunu fabrika sana gönderdi" dedi. Ben verdiği bataryayı kabul etmedim. Arızalı ve kullanılmış bataryayı istemiyorum dedim. Bana fabrikada deneyimsiz birinin anahtarı takılı halde gönderdiği için anahtar göbeğinin arızalı olduğunu söyledi ve bataryanın sıfır olduğunu söyledi ve başkasına kullandırdığını söylediğini inkâr etti. Ben kendisine neden batarya kutusunu benim yanımda açmadığını sordum. Üzerindeki etiketin yırtılmış olduğunu, çizikler mevcut olduğunu söyleyerek bataryayı kabul etmedim. Kendi orijinal bataryamı alarak onun verdiği bataryayı geri verdim. İstemiyorsan ben fabrikaya söyleyeyim dedi. Yaşanan ilgisizlik ve yormaların çoğunu burada anlatmakta güçlük çekiyorum.

profile profile

04 Temmuz 2024 08:53

Ola Efb3 Şikayeti

İstemin
22 Ekim 2025 10:50
Alparslan sonuçtan hiç memnun değil

Kronik Arızalarla Dolup Taşan Elektrikli Bisiklet Kabusu

Alparslan