Okyanus Koleji'nde Kitap Seti Dayatması Ve Eğitim Hakkı Sorunu

10 Ekim 2024 19:25

Okyanus İncek Koleji'nde eğitimine devam eden oğlum için yılın başında, daha önceki yıllarda da almış olduğum ancak birçoğunun kullanılmadığı kitap setini, okulun istediği fahiş fiyat talebi nedeniyle almadım. Ancak ilgili kitapların hepsini kendi imkânlarımla temin ettim. Okula kayıt esnasında bize okulun sistemini anlatırken en ön plana çıkarttıkları durum, veli iletişimi ve öğrenci durumunun takip edildiği 'Pusulam' diye adlandırdıkları sistemdi. Ancak bu yıl kitap setini almayınca bizim bu sisteme erişimimizi engellediler. Kayıt alırken sistemin kullanılmasının kitap setine bağlı olduğunu ve ayrı bir ücreti olduğu bilgisi verilmemişti. Bu sene ekonomik olarak zorlayıcı bir meblağ istenince almayıp dışarıdan temin ettik. Bu durum, çocuğumun eğitim hakkının elinden alınması ve ötekileştirilmesi ile sonuçlandı. Bu sistemi kullanamadığımız için ödevlerini, sınav notlarını, ders programını takip edemediğimiz gibi öğretmenlerin veli ile sözlü ve yazılı iletişimini de kestiler.
Bize dayatmayla aldırmaya çalıştıkları kitap seti 30.000 TL iken ben dışarıdan 10.000 TL'ye tamamladım. Okullar eğitim kurumları, ticaret kurumu değil; eğitim ücreti zaten alıyorlar. Bu tür ticari yaklaşımlar kabul edilemez.
Okyanus Kolejleri'ni tercih edecekler için önerim, eğitim, yemek, kıyafet ve kitap seti olarak toplam maliyeti hesaplasınlar çünkü eğitim ücretini ödemeniz çocuğun eğitim alması için yeterli değil.

profile profile profile

Fatih Okyanus Koleji'nde Yüksek Kitap Ve Okul Ücretleri Aileleri Zorluyor

07 Eylül 2025 11:13
Kaşif sonuçtan hiç memnun değil

Okyanus Koleji Mimaroba Kampüsü Fahiş Fiyat Artışı

17 Aralık 2023 17:15