Konu: ODTÜ Teknokent A7 Otopark Düzenlemesi Hakkında

13 Ağustos 2024 16:05

Sayın Yetkili,

Ben, ODTÜ Teknokent’te yer alan Ankaref Teknoloji firmasında çalışan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. ODTÜ Teknokent tarafından alınan yönetim kararına göre A7 Girişine yeni bir otopark yapılmış ve bu otoparkın amacı Teknokent içerisinde karbon salınımını düşürmek olarak belirtilmiştir. Ancak, uygulamanın amacına uygun bir şekilde hayata geçirilmediğini düşünmekteyiz.

Yeni otopark düzenlemesi, her 33 m² alan başına bir çalışanın otopark kullanımına izin vermektedir. Bu uygulamanın bugün itibarıyla 2. gününde olmamıza rağmen, yeni yapılan otoparkta doluluk oranı düşük kalmakta ve Teknokent içindeki araç sayısında herhangi bir azalma gözlemlenmemektedir. Bu durum, özellikle A7 otoparkına park eden kişilerin, iş yerlerine ulaşmak için ring servislerini beklemek zorunda kalmasına yol açmaktadır.

Bunun yanı sıra, ODTÜ Teknokent A7 geçiş kartına yıl başında bir yıllık olarak ödeme yapmamıza rağmen, geçiş kartımızın süresi bitmiş olarak kabul edilmekte ve yeni otoparka zorunlu olarak bağımlı hale getirilmekteyiz. Yılın daha 3. çeyreği bitmemişken, geçiş kartımızın süresinin dolduğunun belirtilmesi ve bu şekilde bir zorlamaya maruz kalmamız, biz Teknokent çalışanlarını mağdur etmektedir.

Eğer bu uygulamanın amacı gerçekten karbon salınımını azaltmak ise, bu düzenlemenin tüm Teknokent çalışanlarını kapsayacak şekilde adil bir biçimde uygulanmasını ya da uygulamadan vazgeçilmesini talep ediyoruz. Şirket araçlarından dolayı getirilen 33 m² başına tek araba şartı, normal çalışanların iş yerlerine araçla gelmelerini imkansız hale getirmektedir.

Bu konuda gereğinin yapılmasını arz eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

profile profile profile

Anıl sonuçtan hiç memnun değil

Odtü Teknokent Zorunlu Otopark Parkı

13 Ağustos 2024 09:07

29 Ocak 2025 17:58

Odtü Teknokent ODTÜ Para Tüccarlığı

08 Mayıs 2024 15:33
Selin sonuçtan hiç memnun değil

04 Kasım 2024 23:52
Halil sonuçtan hiç memnun değil

Şarj İstasyonunda Park İhlali Nedeniyle Hizmet Alamadım

Halil