Hasret sonuçtan hiç memnun değil

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Vatandaşlık İşlemlerinde Belgelerle İlgili Yaşadığım Zorluklar

03 Haziran 2024 14:50

Kayseri koca Sinan ilçe nüfus müdürlüğü atam olan R**** Y******* üzerinden Romanya soy bağı ile vatandaşlık almam için gereken belgeleri vermiyor. Benim e devlette gördüğüm formül a b c yi alamayacağımı söylediler. Babamın alması gerektiğini söylediler. Vatandaşlık için 5 er nüsha istediğim de de tek kağıt verip fotokopi
Çektirip gelin ıslak imza yapalım dediler. Dedem R**** Y******* için isim denklik başvurusu yapmıştım olumsuz çıktı kendi adıma bir nüsha aldım. Ama diğer kardeşlerim için de kendi adına lazım vermediler. Bu durumdan çok şikayetçiyim. Dedemin formülünü tekinde zorla aldım bir daha kazım oldu istedim. Beyefendi veren kişiyi sıkıştırdı vermen yasak diye. Ama o benim atam ve ben e devletten görebiliyorum. Vukuatlı nüfus kayıt örneği istedim. Bana soy bağını vermiş. R**** Y******* dememe ait vukuatlı örneği torunuyum diye alamıyorum. Bu belgeleri almam gerekiyor

22 Temmuz 2024 16:12

Konu; isim denklik belgesi. Recep y*** ait isim denklik belgesi Romanya makamlarına vatandaşlık amacı ile verileceğinden torunu olarak dedem için isim denklik belgesi başvurusunu İstanbul Kartal ilçe nüfus müdürlüğünden yaptım olumsuz geldi. O zaman orada hemşireydim. Olumsuz belge elimde mevcut. Başvuru için diğer kardeşlerimde olumsuz olan belgeye ihtiyaçları var. Anc den randevumuz olduğu için bu belgeyi almamız lazım başvuru Sonucunu ise ikametgahım olan Kayseri Kocasinan'dan aldım. Kardeşlerim adına da olması gereken belgeyi Kocasinan veremeyeceklerini söyledi. İlk başvuru yapılan yerden alınması gerektiğini söylediler. Bundan dolayı Kartal ilçe nüfus müdürlüğüne dilekçe gönderdim telefonları açmadıkları için, açılınca geri kapandığı için dilekçemin akıbetini öğrenemedim. Az vaktim kaldığı ve dilekçeme cevap alamadığım için başka yollar aradım ve göçmen nüfusun fazla olduğu nüfus müdürlüklerini aradım onlar da öncesinde talep eden kişi tcsinin yerine olumsuz belgeyi isteyen diğer aile fertlerinin t. C.'sini yazarak verdiklerini söylediler. Göçmen yoğunluğunun az olduğu bölgelerdeki nüfus müdürlüklerinden vatandaşlık için gereken belgeleri toplamakta zorlandığımı ve hakkım olan belgeleri almak için münakaşaya girdiğimi belirtmek isterim. Ayrıca kendime ait olumsuz belgemi tekrar istediğimde sistemden çıktı veremeyeceklerini Ankara'ya gidip ret geleceğini söylediler. Aslını fotokopi çektireyim dediğimde ise olmaz fotoğrafını çektir aslıdır yapalım diye ifade ettiler. Devlet işlerinin her şehirde farklı işlemesi vatandaşı yoruyor. Devletin verdiği kağıtı ben kullanamıyorum. Her zaman Kocasinan nüfus müdürlüğü ile sorun yaşıyorum. Beyefendi bir de bana sadece sorun yaratan sizsiniz diye söyleniyor. Ama Melikgazi'de böyle bir şeyle karşılaşmadım. Vatandaş olan beni çok mağdur ediyorlar. Bilgi edinme hakkımı kullanmakta sorun yaşıyorum. Duruma açıklık getirilmesini ve gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Ufuk
Ufuk

Belgelerinizi tamamlayıp başvuru yapabildiniz mi? Bende dün isim denklik belgesi için başvuru yaptım. Babam tarafından Romanya vatandaşlığı için.

07 Temmuz 2023 17:17

03 Temmuz 2023 22:53