Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Vatandaşlık Başvurusu Sonuçlanmıyor

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Vatandaşlık Başvurusu Sonuçlanmıyor
02 Eylül 2024 17:41

03.08.2023 de vatandaşlık başvuru belgelerim genel müdürlüğe ulaştı. Arşiv araştırması tamamlandı, ancak araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. Süreç 'araştırma ve değerlendirme' bölümünde takılı kaldı lütfen yardımcı olur musunuz Türk vatandaşlık çok ihtiyacım var

Yorumlar (8)

Ay Karali
Ay Karali

Merhaba sonuç ne oldu acaba bizde aynı bekliyoruz

Said

Merhaba sonuç aldım biraz sabır lazım başka bir çağrı yok dosyanız güçlü ise ilerler

Aziz

Benimki bu aşamada tam 6 ay kaldı, şu an ise karar makamına sunulacak olan listeye eklendi ve bir aydır bu aşamada bu aralar sistem yavaş işleyor o yüzden sabırlı olmak lazım ikametinizin ya da passaportunuzun zamanı az kaldıysa hiç beklemeden uzatın

Said

Merhaba aziz bey Herhangi bir gelişme var mı

Molly
Molly

Aziz bey merhaba sizde şu an son durum nedir vatandaşlık geldi son iki işlem ne kadar sürdü listeye dahil edildikten sonra lütfen bilgi verir misiniz

Belgi için Çok Teşekkür ederim kardeşim

Aziz

20 Ocak 2023 de genel yoldan vatandaşlığa başvurdum temmuz 2023 de mülakat oldu arşiv araştırması aşamasında 2 ay kaldı inceleme ve değerlendirme aşamasında 6 ay kaldı karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir aşamasında 10 gün kaldı karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir aşamasında ise bu ayın beşinde tam bir ay olacak. Bundan sonra ne kada sürecek bilmiyorum beklemekten başka yol yok bu aşamaya gelene kadar da herhangi bir şey yapmadım nüfus müdürlüğüne gidip ya da aramanız herhangi bir faydası yok çünkü onlarında ellinden bir şey gelmiyor.

Said

Teşekkür ederim ne vatandaşlık başvurusu ne zaman yaptın ve Herhangi bir işlem yaptın mı dosya ilerlemek için

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Vatandaşlık Başvuru Durumu

11 Mayıs 2024 16:12