İstanbul 23. Noterliği Gereksiz Tahsil Edilen Ücret

23 Temmuz 2024 00:16

21/4/2024 tarihinde vefat eden eşimin mirasçılık belgesini almak üzere 25/4/2024 tarihinde Fatih’ te bulunan İstanbul 23. Noterliğine başvurduk. Mirasçılık belgesini çıkartırken, tapu vs. İşlerin intikal işlemlerini, oğlumun çalışması, kızımın da yeni bebeğinin olması sebebi ile işleri, benim yürütebilmem için vekaletname çıkarmak isteğimizi de dile getirmişler. Bunun üzerine Noter katibi, kaç yerde tapumuz var ise, o kadar asıl vekaletname çıkarmamız gerektiğini, her tapu müdürlüğünün vekaletin aslını istediğini belirtmiş. Eşimin üstüne kayıtlı 3 yerde tapunun olması sebebi ile, vekaletten noter başkatibinin yönlendirmesi ile 4 adet asıl çıkarılmış. Notere 13.000 TL ödeme yapılmıştır. Bu tutar hepimize çok fazla gelmesine rağmen, noter bu işleri biliyordur, notere güvenmeyeceğiz de kimlere güveneceğiz diyerek bu tutarı ödedik. Haziran ayında Fatih Tapu Müdürlüğün de işlem yapmak üzere web tapudan başvuru da bulundum. Yüklemem gereken evraklar arasında vekaletname istenmiyordu. Daha sonra imzaya gittiğimde çocuklarımın bana vermiş olduğu vekaleti ilgili memura gösterdim. Memur bana böyle bir vekalete gerek olmadığını, varislerden birinin başvurusu halinde bu işlemlerin vekaletsiz yapılacağını söyledi. Noter başkatibinin yönlendirmesi sonucu çıkarılan fazladan 3 ayrı asıl vekaletnameye gereksiz yere boşa para ödedim. Önce telefonla arayarak noter çalışanı Ş** hanım ile görüştüm ve durumu anlattım. Benden gereksiz yere alınan paranın nasıl telafi edileceğini sordum. Başkatibin orada olmadığını ifade etti. Daha sonra tekrar aradım. Başkatibe bağladılar, durumu kendisine izah ettim ve bizi yanlış yönlendirdiklerini bunun sonucunda bizden fazladan para tahsil edildiğini ve zararımın telafisini istediğimi belirttim. Kendisi gayet kendini beğenmiş bir şekilde konuşarak, tapu vekalet istemeden işlem yapıyorsa suç benim mi, vekalet çıkarmadan gidip önce işlemin nasıl yapıldığını öğrenseydiniz o zaman gibi cümleler kurdu. Sonrasında da çok meşgulüm, nereye şikayet ederseniz edin gibi, cümleler kurarak telefonu yüzüme kapattı.
Hem tapu işlemleri için 3 asıl vekalet fazladan çıkarttırdı, hem de madem tapu vekalet aslı istiyor, sadece tapu işlemleri için kısa bir vekalet hazırlasaydı. Genel bir vekaletnameden 4 asıl çıkarttırarak bizden fazladan para tahsil ettiği, yanlış yönlendirdiği için kendilerinden şikayetçiyim.

Arzu sonuçtan hiç memnun değil

İstanbul 21. Noterliği Hatalı Evrak

09 Kasım 2023 11:11

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Pasaport Başvurusunda Yanlış Bilgi Ve Mağduriyet!

16 Ekim 2025 15:28
nufus-ve-vatandaslik-isleri-pasaport-basvurusunda-yanlis-bilgi-ve-magduriyet-1.jpg

Bakırköy 14. Noterliği Çalışanlarının İlgisizliği Tavırları

Özlem