Gelir İdaresi Başkanlığı Kızılay Veraset-İntikal Müdürlüğü Vatandaşa Hizmet Vermiyor.

29 Mart 2024 17:07

Bu şikayeti ablam N****** D**** adına yapıyorum.
Adım N****** D****,
Babamız H****** D**** adına engelli muafiyetiyle 2022 yılında bir araç alındı. Babamız 25 Mart 2024’te vefat edince noterden intikal ve satış için varisler adına vekaletname ve mirasçılık belgelerini çıkarttık. Araca dair kasko ve trafik sigortalarının yeniden yapılabilmesi için ruhsatın adıma göre değişmesi ve yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Bu işlemin yapılabilmesi için noter, araç ilişik kesme (aracın borcu yoktur) belgesinin alınması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine 29 Mart 2024 tarihinde saat 14.00’te Ankara/Kızılay Selanik Caddesi No:21’de bulunan ‘’Veraset ve İntikal Müdürlüğüne’’ gittim. Veraset Müdürlüğündeki memurların birçoğu hiçbir vatandaş olmamasına rağmen talep ettiğim belgeyi ‘’randevusuz çalışmıyoruz’’ diyerek yapmadılar. Gidin randevu alın öyle gelin dediler. Elimde noterden aldığım belgeleri göstermeme rağmen belgeleri okumadan notere gidin vekaletname çıkartın diyorlar. Memurlara ilgili belgeleri masada olduğunu okumadıklarını söylediğimde ters ters yüzüme baktılar. Bunun üzerine müdür yardımcısı olan kişiye gittim ve annemin dizinden ameliyat olduğunu zaman konusunda problem yaşadığımı ve şu anda memurlarınızın önünde herhangi bir vatandaş bulunmadığını ve hiçbir işlem yapmadıklarını ifade ettim. Randevu almayla ilgili bilgim olmadığını belirttim. Şu an bu belgeyi almamın önünde ve vatandaşa hizmet verilmesinin önünde hiçbir engel olmadığını belirttim. Durumu arz etmeme ve memurların çalışmadığını görmesine rağmen müdür yardımcısı olan kişi ‘’memurlarımı randevusuz çalışma konusunda zorlayamam’’ dedi. Ben de memurlarınız zaten çalışmıyor dedim. Randevu alın öyle gelin dediler. Bu dediklerimi vergi dairesinin kamerası varsa 14.00 ile 15.00 saatleri arasındaki görüntülerden teyit edilebilir. Vatandaşa hizmet vermesi gereken kurumlardaki memurlar randevulu veya randevusuz hiçbir vatandaş olmamasına rağmen randevusuz hizmet vermeyiz diyerek işlemimi yapmamışlardır.

Oktay
Oktay

Merhaba ; Çok haklısınız size benzer bir konuda bende mağduriyet yaşadım. Çalışan memurların hepsi boş. Bir işlem yaptıklarıda yok ama randevu almadan yapamayız Allah yapamayız. Şuna inanıyorum ki orada çalışanların burnundan kıl aldırmamaları iş bilmemeleri ve liyakatsız olmaları cabası. Siz orada vatandaşa randevusu olmasa bile hizmet etmeleri gerekmez mi? Randevulu gelenleri öncelikli olarak alsınlar tabi o ayrı. Ama boş olup da işlem yapmamalarını bende anlamıyorum.

Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Borcu Tebligat Edilmemesi

12 Mart 2024 15:16