Mesut sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Yeni Alınan Araçta Fren Sorunu Ve Garanti Kapsamı Hüsranı

Mesut
22 Aralık 2023 09:56

2023 yılı Nisan ayında sıfır kilometre Nissan Qashqai satın aldım. Düşük kilometrelerde hızlarda frene bastığımda ıslık sesi çıkmaktadır. İki sefer Altunizade'deki yetkili bayiye, bir sefer de Beşiktaş'taki yetkili bayiye götürdüm, ayrıca Nissan Türkiye'den yardım istedim ancak sorunum hala devam etmektedir. Aracı satın almayı önermemekteyim çünkü firma ürünün arkasında durmuyor. En son yetkili servis gayriresmi olarak şunu söyledi: 'Bu parçalar (fren, disk, balata) garanti kapsamında değil, Nissan Türkiye değiştirmiyor.' Ben de onlara şunu söyledim: 'Eğer garanti kapsamında değilse, niçin bakımlar için size getireyim? Parçaları piyasadaki fiyatın üçte biri fiyatına değiştirebilirim.' Nissan'dan duyduğum pişmanlık devam etmektedir.

profile profile

Belma

Dışarıdaki servisler buna çözüm bulabiliyor mu? İstanbul'dayım merak ettim. Resmi servisin çözemediği bir sorunu, dışarıdaki servis çözdü derseniz ben de sizin servis ile konuşmak isterim.

Mesut

Merhaba Belma hanım, Dışarıdaki servislerin çözeceği bir husus maalesef değil. Konu tamamen balata ile alakalı. Nissan Garanti kapsamında değiştirse bile yine aynı balatayı takacak. Yıllık bakımında balatayı siz değiştirseniz yine aynı tür balata takılacak ve sorun devam edecek. Yeni jenerasyon araçlarda bu sorun baş göstermektedir. Sebebi kanserojen madde içermeyen balata kullanmaları. Fren spreyleri var, belli aralıklarla kullanırsanız sesi kesilir. Ama yol tutuşuna bir zararı var mıdır bilmiyorum. İyi günler dilerim.

Murat

Benim de aynı sorunum var siz nasıl çözdünüz, dava açmayı düşünüyorum bilgilendirirseniz sevinirim gerekirse mail adresimden temasa geçebilirseniz [email protected]

Uğur

Aynı sorunda bende de var. İzmir'de 3 servise götürdüm. Yapacak bir şey yok tüm araçlarda bu var cevabini aldım. Yarın dışarıda bir serviste yaptıracağım. Aracın garanti kapsamı dışına çıkmayacağına dair yazi talep edeceğim en azında bu durumu çözeyim yoksa delireceğim. Firma sattığı ürünün arkasında değil. Bu yazıyı okuyanlar almayı düşünenleri uyarmalı. Bu gibi tepkiler verilmezse mağdur tüketici olur. Üretici verilen paranın hakkını vermeli. Kar marjlarını arttırmak için görünmeyen parçalarda kaliteyi düşürüyorlar.

Sıfır Nissan Qashqai'de Tekrarlayan Fren Balata Sorunu Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti

Ahmet
14 Mayıs 13:54

Sıfır Kilometre Nissan Qashqai'de Frenlerden Gelen Ses Ve Teknik Destek Sorunu

Ömer
17 Eylül 21:02
Uğur sonuçtan hiç memnun değil

Uğur
26 Nisan 2024 11:39