Ahmet sonuçtan memnun

Nissan Qashqai Garanti Sorunu

12 Haziran 2024 14:51
Ahmet'in Teşekkür Mesajı
“Problemimin çözümü konusunda vermiş olduğunuz destek ve süreç yavaş işlese de neticesinde müşteri memnuniyetini dikkate alarak hareket ettiğiniz, aracımı sıkıntısız şekilde teslim ettiğiniz için teşekkür ederim.”

2019 model Nissan Qashqai aracımın periyodik kontrolü sırasında istersem Uzatılmış garanti yapabileceğim söylenildi ve ben de buna istinaden uzatılmış garanti yaptım (Hdi Sigorta üzerinden düzenlenmiş belge verildi). Aracımın yolda bozulması sebebiyle aracımı çekici ile 06.06.2024 tarihinde servise götürdüm. Servisler genelde iş yoğunluğunu aktararak süreci geciktirebiliyor diye 07.06.2024 tarihinde saat 09:00 mekanik/onarım randevusu aldım. Aracım ancak ertesi gün 08.06.2024 tarihinde incelendi.

Yapılan incelemede antifrizin bittiği ve termostat aksamının bozulduğu aktarıldı. Gerekli parçalar değiştikten sonra motor aksamda arıza var mı diye incelemenin devam edeceğini belirttiler. Hdi Sigorta'ya bu şekilde mail atılacağı (uzatılmış garantiyi Hdi Sigorta üzerinden yapıyorlar) sonucun ancak 10.06.2024 tarihinde pazartesiye belli olacağı belirtildi.

11.06.2024 tarihinde saat 17.30 a kadar dönüş olmayınca Nissan Yılmaz-Kocaeli servisi aradım. Hdi Sigorta'nın red verdiğini yazışmaların devam ettiğini belirtti. (poliçede kapsanmayan parçalar belirtilmiş fakat garanti belgesi ile çelişmesi durumuna aracın garanti belgesinin geçerli olduğunu belirtmişler bu durumda red olmaması gerekli). Şu an itibariyle tarafıma hala dönüş yapılmış değil. Kiralamış olduğum araç ile süreci devam ettiriyorum.

Nissan'ın web sitesinde dahi uzatılmış garanti diye reklamının yapılması bunun mukabilinde ücret alınması ama ihtiyacınız olduğunda aracın ana malzeme kısımlarının bile garanti kapsamında karşılanmaması/yokuşa sürülmesi tüketici kanuna göre yanıltıcı beyan değil midir? Sürecin uzamasına bağlı kiralık araç için etmiş olduğum masrafları kim karşılayacaktır?

20 Haziran 2024 15:52

Sürecin başından itibaren 14 Gün geçti. Hekim olarak görev yapıyorum ve sürecin uzaması nedeniyle acil durumlarda gidip gelmem gerektiğinde sıkıntı yaşamaktayım. Son durum şu şekilde: Şikayeti paylaştığım 12. Haziran günü Nissan Yılmaz Servisinden dönüş sağlanarak HDI (Nissan'ın kendi sitesinde de belirttiği uzatılmış garantiyi yapan sigorta şirketi) ile uzun yazışmalar sonucunda onay verildiğini aktardılar (garantiden olan bir parça için bile araç uzun süre bekledi 14 Haziran günü servise gittiğimde hala parça yoktu. 20 Haziran haftasına kaldığı belirtildi. ) Fakat bu yazışma sürecinde şöyle bir durum ortaya çıkmış: Termostat aksamı değişimi sonrasında motor testinde herhangi bir sıkıntı çıkması durumunda HDI'ın geri kalan arıza masraflarını karşılamayacakmış (garanti satmasını biliyorlar fakat aracın ana aksamı sayılacak bir şeyi karşılamıyoruz diyebiliyorlar) Avukat arkadaşımla birlikte HDİ'in poliçesini ve garanti kılavuzunu incelediğimde kendi poliçeleri ile Nissan garanti kılavuzu özel şartları kılavuzu arasında çakışma olması durumunda garanti kılavuzunun geçerli olacağı belirten madde olduğunu gördük. Bu durumda sıkıntı çıkması halinde motor arızasının karşılanmaması hukuki gözükmüyor. (Bu arada ek bilgi vermek istedim: poliçe incelendiğinde garanti belgesinde olan bir çok aksam poliçede hariç tutularak birçok parça poliçeye dahil edilmemiş; yani uzatılmış garanti büyük başlığı altında Nissan tarafından size satılan poliçeye ince detaylar eklenerek tüketici yanıltılıyor) Henüz termostat aksamı değişip motor testi yapıldığı bilgisi aktarılmadı. İşe gidiş geliş mağduriyetim devam etmekte. Verilen bilgiye göre bu süreç bu hafta tamamlanacak. İlerleyen süreçte yaşadıklarımı aktaracağım. Gerekirse emsal dava olması açısından sürecin hukuki takipçisi olacağım.

22 Haziran 2024 11:57

Bugün Nissan Yılmazlar servisinden aradılar. Termostat aksamı değişimi sonrasında kompresör testi yaptıklarını fakat motorun çalışmadığını belirttiler. Motorda arıza olduğunu fakat Nissan Uzatılmış garantiyi yapan HDI 'ın bunu karşılamayacağını belirtmiş olması nedeniyle servis müdürleri ile birlikte yeni yazışmalar yapacaklarını ve bunu Nissan Genel Merkeze ileteceklerini belirttiler. Motor değişimi yapılması gerektiğini ve 660.000 civarında sadece motorun tutacağını belirttiler. Yani neredeyse yeni bir araç. Aracın motoru da garantiye girmiyorsa hangi parçası giriyor ki? Yoksa uzatılmış garanti adı altında tüketici yanıltılıyor mu? Bu sürecin gerilimi yetmiyor gibi. Araç kiralamaya devam etmek zorunda kalacağım. Onun da masrafları cabası.

04 Temmuz 2024 09:26 (Şikayetten 21 gün sonra)
10 Eylül 2024 07:52

Özdemir

Merhaba, yaşanacak benzer bir problemde emsal teşkil etmesi açısından motor değişimi sonrası servis iş emri formunu paylaşabilir misiniz?

Özdemir

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Sizde olduğu gibi termostat muhafazasının aniden kırılması ve tüm soğutma sıvısını bir anda boşalması ile motor arızası yaşayıp komple motor değişimine giden yüzlerce kullanıcı var Avrupa'da. Kronik bir sorun diyebilirim. Benim aracım da 2021 model j11 kasa, normal garantisi bitmek üzere. Uzatılmış garanti yaptırdım fakat antifriz eksiği sigorta kapsamı dışında kalan haller olarak bildiriliyor. Son durumunuz nedir? Uzatılmış garanti ile motor değişimi yapılacak mı?

Ahmet

Süreç biraz yavaş ilerlese de Nissan'ın aracına sahip çıkması ve hdi ile uğraştırmamalı ile problemim çözüldü.

Beş Yıllık Garantili Araçta Paslanma Ve Boya Kabarması Mağduriyeti

Mesut
20 Haziran 2025 13:21

Servis Sürecinde Mağduriyet Ve İkame Araç Sorunu

Handan
25 Ocak 2025 16:47
Burak sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Qashqai: Bitmeyen Arızalar Ve İlgisiz Müşteri Hizmetleri

Burak