Onur sonuçtan hiç memnun değil

04 Haziran 2024 22:59

Eşim adına faturalanan New Balance marka GM500BBS Classics Traditionnels model spor ayakkabısını 14.06.2022 tarihinde Konya/Kule Site/Ayakkabı Dünyası mağazasından aldık. Ayakkabıyı hiç kullanmadan evde nemli olmayan bir ortamda kutusunda muhafaza ettikten sonra Kasım 2023 tarihinde kullanmaya başladım. 5 günlük kullanım süresi sonrasında ayakkabının her iki tekinin taban arka tarafından ayrılmaya başladığını görünce ayakkabıyı kullanmayı bırakarak New Balance’a durumu anlatan bir e-posta gönderdim. Gelen cevapta ayakkabıyı aldığım Konya/Kule Site/Ayakkabı Dünyası’na incelemeye vermem gerektiği yazınca, ayakkabıyı kutusu ile teslim ettim. Yapılan inceleme neticesinde ayakkabıda kullanıcı hatası belirtilmemekle birlikte üretim hatası olmadığı yazılarak değişim talebim reddedildi. Meram İlçe Tüketici Hakem Heyeti’ne yaptığım başvurudan bir süre sonra telefonuma gelen mesajla ayakkabıyı bir adrese götürmem istendi. Burada fotoğrafları çekilip bilirkişinin inceleyeceği söylenerek ayakkabı tarafıma geri verildi. Bilirkişi, muhtemelen fotoğraflar üzerinden ve fatura tarihine bakarak, 5 gün kullanılan ayakkabıya “Ayakkabıda meydana gelen kusur tüketicinin uzun süreli ve özensiz kullanım kusurundan kaynaklanmaktadır.” şeklinde bir gerekçe ile kusuru bizde buldu. Şimdi, web sitesinde ayakkabıları için 2 yıla kadar inceleme talebinde bulunulabileceğini belirtip malının arkasında durmayan New Balance’a mı, resmi şikayete cevap dahi yazmayan Ayakkabı Dünyası’na mı, 5 gün kullanılan ve başka hiçbir yerinde deformasyon oluşmayan ayakkabıya uzun süreli ve özensiz kullanım yazan bilirkişiye mi kızayım. CİMER üzerinden bilirkişiyi şikayet ettik. Sadece 5 gün gibi kısa bir sürede özensiz kullanılan! Ayakkabının fotoğraflarını ekleyip en azından bu markayı düşünen insanlara bir fikir olur diye de buraya şikayetimi yazmak istedim.

05 Haziran 2024 08:25 (Şikayetten 9 saat sonra)

Merhaba, Yaşadığınız durum için üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Kontrol ettiğimizde paylaşmış olduğunuz firma bayilerimiz arasında yer almamaktadır. Ürünü farklı bir firmadan aldığınız için ne yazık ki işlem yetkimiz bulunmamaktadır. Sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla, New Balance

Onur
23 Temmuz 2024 21:25

İthalatçı doğrudan Ayakkabı Dünyası ise evet belki sorumluluk onlarda olabilir. Ancak onlarda "üretimdeki bir hatadan kaynaklanmamaktadır." diyerek sorunu görmezden gelerek olayı geçiştirdiler. Diğer yandan markanızla alakalı şikayetlere bakıldığında zaten pek bir çözüm ürettiğinizde söylenemez. Bende bu şikayeti sonuç alacağımdan değil markaya karşı tüketiciyi uyarma bağlamında yapıyorum. Eşiminde bir süre kullandığı ve aynı anda aldığımız markanıza ait ayakkabının tabanları ayrıldı. Bence sizler bu kronik soruna çözüm arayınız. Ben kendi adıma bir daha asla bu markaya temas etmeyeceğim.

10 Mayıs 20:46

Yeni Alınan Ayakkabının Topuk Kısmında Kısa Sürede Yırtılma Sorunu

Muhammet
16 Mayıs 18:06
Derya sonuçtan hiç memnun değil

09 Ekim 2023 13:23
New Balance Ayakkabımın İncelemeden Geri Dönüşü
Sevinc sonuçtan hiç memnun değil

19 Eylül 11:12
Yeni Alınan Ayakkabıda Topuk Sorunu Ve Rahatsızlık
Ali sonuçtan hiç memnun değil

26 Mart 17:12