Moodist Hastanesi Rapor Sorunu

19 Ocak 2024 17:41

Ben 5291*****42 t. C. Numaralı n***ş***'in kızı ece c****. İstanbul Üsküdar'da bulunan özel moodist Hastanesi ile ilgilidir. 09.01.2024 salı günü ilk olarak Ataşehir m***** psikiyatri bölümüne randevu aldık. Psikiyatrinin yönlendirmesiyle aynı gün moodist Hastanesi'ne götürdük. Psikiyatrist *****, ivedi olarak hastanın yatmasına karar vererek yatış sözleşmesi imzalatıldı. Akabinde 100.000 TL kapora istediler ancak 30.000 TL verebildik. Konaklama ve testlerin maliyetlerinin çok yüksek olduğunu düşünerek devlet hastanelerinde yer aradık. Görüştüğümüz devlet hastaneleri bizden Happy kriz raporu istediler. Hastanede kim varsa doktoru, hasta yatış bölümünden bu raporu istedik.
İlk etapta sadece taburcu olduğunda alabileceğimiz söylendi, sonra da hastanın rızası ile verebileceklerini söylediler. Biz, hastanın psikolojik sorunu olduğu için buraya getirdiğimizi ve yatış için kızımızdan da imza aldığınızı, bu konuyu o zaman dile getirmediğinizi söyledik. Ancak cevap veremediler ve raporu alamadık.
Bu görüşmeleri yaparken kalan 70.000 TL'yi bizden isteyip önümüze 'yatan hizmet dökümü' başlığında bir kağıt verdiler. Kağıtta 21.355,60 TL yansıtma yapılmıştı. Hiçbir izah veya açıklama yapılmadan. İstedik ancak verilmedi, çıkarken de istedik yine vermediler. Onaysız ve rızasız işlem olduğu için iadesini talep edeceğiz.
09.01 pazartesi ve 12.01 cuma günleri arasında ne yapıldığına dair kimse bize raporları vermedi, bilgi paylaşılmadı. Hastane tamamen ticarethane mantığıyla yönetilmektedir.
11.01 perşembe günü Göztepe prof. Dr. Süleyman yalçın Şehir Hastanesi psikiyatri bölümünden haber geldi. 12.01 cuma günü Happy kriz raporunu alıp getirmemizi, durumu değerlendireceklerini söylediler. Sonra özel moodist Hastanesi'ne gittik, durumu anlattık ve raporu istedik ama yine 'hastanın rızası olmadan veremeyiz' diyerek vermediler. Elimizi kolumuzu bağladılar.
Bu sebepten dolayı da annemi taburcu etmekten başka çözüm kalmadı. 12.01 cuma günü sabahı taburcu etmek için talepte bulunduk. O esnada taburcu olacağı günün konaklamasını da yansıtmaya çalıştılar ama itiraz ederek vazgeçmelerini sağladık. Çıkış yaptığımız gün tahlil adı altında kesilen tutarın detayını istedik. Ancak hiç kimse bize belge sunmadı, cevap bile vermediler. Fatura üzerinde de hiçbir açıklama yer almıyor. Hastanenin tutumsuz konuşmaları, bilgi vermemeleri ve anlamsız prosedürleri konusunda şikayetçiyim ve tahlil adı altında yapılan tutarın iadesi için başvuruyorum.

30 Ocak 2024 15:26 (Şikayetten 10 gün sonra)
Medet
Medet
30 Ocak 2024 16:05

Merhaba, evet eşimi aramışlar. Hatta vekalet olmasına rağmen verilmeyen epikriz rapor için özür dilemişler. Kabul etmiyoruz. Doktorun, görevlilerin bir patron edasında inatçı tavırları. Hiçbir şekilde sağlıklı bilgi vermemeleri. Bir çok işlem öncesinde onay alınırken tahlil adı altında ki tutar için onay alınmaması ( meblağsı çok yüksek) 3 gün kaldığı süre içerisinde inanılmaz bir yokuş yapılmasıyla beraber 1 tane güler yüz, olumlu ifade görmedik. Tahlil adı altında ki tutar 2 haftalık iş gününde ödenmediği takdirde hukuki süreç başlatacağımızın bilinmesini isterim. Ayrıca şikayetimizi aynı gün CİMER'e de yaptık. İyi günler

Moodist Hastanesi Sağlıkta Koca Bir Sorun.. Özel Hastaneler

15 Mayıs 2024 01:57