Burcu sonuçtan hiç memnun değil

03 Kasım 2023 01:01

Merhaba, Haftasonunda Pazarama sitesinden almış olduğum "Yenilenmiş - Çok İyi" kategorisinden sipariş ettiğim neredeyse 30.000 TL 'ye aldığım Samsung Galaxy S22 Ultra telefonum bugün (Perşembe günü) öğleden sonra elime ulaştı.

Kutuyu açmadan şubeye gidip açmak istediğimi belirtince Müşteri Hizmetlerinden A***** Bey son derece detaylı açıklamalarıyla bana hem rahatlık hem de güvence verdi, ben de kutuyu evde kamera eşliğinde açtım.
Kamera kayıtlarında zamanlaması belli olacağı üzere, telefonu açar açmaz %5 gelen şarjı, dakikalar içinde WI-FI şifresi dahi giremeden kapandı. Bu kadar güçlü bir pile (5000 Mah) sahip cihazın bırakın internette oyun oynamayı, müzik dinlemeyi ya da konuşma yapmayı, henüz açar açmaz %5 şarjın yaklaşık 4 dakika içinde bitmesine oldukça şaşırdım.
Akabinde kapalı telefonu şarja koydum ve yaklaşık 15 dakikada ancak %7 seviyesine ulaştığını fark edince yine Müşteri Hizmetlerinden bu defa G**** Hanım ile görüştüm. (A***** Bey'i tüm şikayetlere dönen ve öğleden sonra henüz cihazı açmadan "detaycı" bir müşteri olduğumu anladığı ve son derece detaylı yaklaşık 12 dakika boyunca tüm sorularıma yanıt vermesi sebebiyle rica ettim, ancak G**** Hanım kararlı bir şekilde bu talebimi reddetti. Kendi ifadelerinden 'küçük bir ekip' olduklarını söylemeleriyle de, Anladığım kadarıyla zaten iki kişi Müşteri Hizmetlerinin tamamı) Kendisi Mobilfon.com üzerinden onarım talep doldurup Cihazın Kontrolü için şirkete yollamam doğrultusunda bir çözüm önerdi. Okuduğum pek çok yorum sebebiyle de kargoya vermek yerine direkt ulaştırmak istediğimi belirttiysem de yine de formu doldurup yalnızca Yurtiçi Kargo kuryesiyle karşı ödemeli telefonu şirketlerine yollamamı söyledi. G**** Hanım.

03 Kasım 2023 00:49

Cihazla ilgili şikayetlerim (sadece yaklaşık 2,5 saat şarj ettikten sonra açıp birkaç dakika içerisinde yaptığım incelemeye istinaden - Kullanım sırasında başka problemler, yazılım/ekran/kamera olabilir soru işareti oluştu bende ama deneyimlemeden direkt söylendiği gibi Onarım'a yolluyor olacağım telefonu) 1- Rakip firmada (Kadıköy şubesinde) gözümle gördüğüm bırakın Mükemmel/Çok İyi/İyi seviyesini outlet kategorisine bile belki alınmayacak kadar Üst/Sağ ve Alt Çerçevesi çiziklerle dolu. Geçen hafta cuma günü ilk defa mağazaya girdiğimde, müdür yardımcısı bey sadece bir (1) gün önce "iyi" kategorisinden aldığı telefonu gösterdi ve tek bir nokta vardı üzerinde, sadece bir nokta! Bunun fotoğrafları ve kamera görüntülerinden de anlaşılabileceği üzere hele üst bar ve alt kısmı ve sağ tarafı full çizik ve satış kategorisi çok iyi -mecburen çünkü mükemmel ürün bulamadım. 2- 100% şarj olması 2 saatin üzerinde bir süre aldı ve maalesef o kadar uzun süre şarja rağmen, herhangi bir aktif kullanım yapılmamasına rağmen süper hızlı şarj kaybına uğruyor cihaz. (bkz yukarıda belirttiğim üzere, Bilakis son %lerini daha uzun koruması gerekirken, 4 dakika gibi bir sürede sıfırlandı) Bu telefonlarda son şarjlar özel bir mode'a bile gereksinim duymadan acil ihtiyaç karşısında bu kadar hızlı bitmemesi ile bilinir oysa. 3- flaş ışığı çalışmıyor. (telefonun 3&4. Kameralarına gömülü, kesinlikle aydınlatma yapmayan minnacık bir ışık hüzmesi görülüyor.) Kamerasını flaşlı kullanmayı denemedim bile! 4- 1. Sim Card Lot'u çalışmıyor. Kartı okuyor/algılıyor, Server'in adını yazıyor, ancak çalıştırmıyor. Başka telefonlarda çalışan (3 farklı telefonda denedim S22 sonrası hepsinde çalıştı) Türk Telekom kartım için tamamen servis dışı bildirimi verip, herhangi bir şekilde ne arama ne SMS ne de Mobil kullanıma geliş/gidiş izin vermedi. Tek kart da Çift Kart da taksam 1. Sim lot'u arıza verdi. 5- Normalde başka telefonlarda Kameralı Arama yapabilen Vodafone hattımla Görüntülü Konuşma sağlayamadı. Lütfen gereğince Batarya değişimi, Kozmetik düzenlemeler, Flaş Lambası ve Kart okuyucu kısımlarını değiştirip tarafıma cihazı teslim ediniz. Henüz açar açmaz bu basit aşamalarda tökezlemesi, kullanmaya başlayınca daha büyük hatalarla karşılaşmak noktasında şüpheye düşürüyor. Gereğini yapıp bir an evvel telefonumu vaat edildiği gibi Kozmetik Çok iyi kategorisinde yasal olarak "mükemmel çalışır" vaziyete getirmenizi bekliyorum. Teşekkürler.

03 Kasım 2023 00:56

Mobilfon onarım sayfasında, telefon modelini bulmak başlı başına Zorlu bir mücadele, akabinde her şeyi kontrol edip yollayamıyorum çünkü hiçbir şekilde Telefonun Kapasitesi seçim paneli çalışmıyor. Seçmeden de gönderim izni vermiyor. O yüzden direkt bu site üzerinden yazıyorum. Nasıl onarım talebinde bulunacağım!?!?!

03 Kasım 2023 00:58

Telefon görsellerinin olduğu fotoğraf dosyalarını da kabul etmiyor!

03 Kasım 2023 01:21
Mobilfon Arızalı Yenilenmiş Telefon

Telefonu direkt üzerime tutuyorum, herhangi bir ışık yayılamıyor. Lenslerin içine hapsoluyor, en karanlıkta Maximum görülmesi için çekilmiş fotoğraflar. Parmağın ucunu bile aydınlatmaya yetmiyor ne yazık ki, dışarıya herhangi bir aydınlatma yapabilecek durumda değil Flaş, dolayısıyla fotoğraf da çekilmiyor olması gereken nitelik ve özelliklerde. Kamerası da sorunlu diyebiliriz bu durumda zira flaş çalışmıyor!

03 Kasım 2023 13:49 (Şikayetten 12 saat sonra)
03 Kasım 2023 20:10

Bugün içerisinde Yurtiçi Kargo'ya ürünü teslim ettim Atahan Bey. Umarım gerekli düzeltme ve yenilemeler yapılmış olarak, sağlam batarya ile tarafıma teslim edilir telefon. Sizden haber bekliyor olacağım. İlginiz ve ivedi çözüm sağlanmasına katkınız için teşekkür ederim.

03 Kasım 2023 20:15

Bu arada Mobilfon Onarım formunda Problem Bilgileri Garanti Durumu Emin Değilim bildirimi gerçeği yansıtmamaktadır. Ben Garanti Kapsamında'yı seçmiştim. Zira Müşteri Hizmetleri temsilciniz bana kullanmaya dahi başlamadan, telefonu alır almaz karşılaştığım bu hasar'ın tarafınızca düzeltileceği ve garanti kapsamında hakkım olan 6 ayda bir batarya değişimine dahil olmadığını aktarmıştı. İlginize. Tabi garantim 01 Kasım'da başlatılmış, umarım telefon gecikmeden sağlam bir şekilde teslim edilir. (21 güne kadar sürebileceği bildirildi ne yazık ki)

06 Kasım 2023 19:01

Az evvel Güler Hanım ile görüşmemde Cuma günü kargoya verdiğim cihazımın bugün ellerine ulaştığı ve birkaç güne arayıp ne durumda olduğuna dair bilgi almam gerektiği bilgisi aldım. 29.699 TL verip, hayatımda ilk defa satın aldığım yenilenmiş telefon, kargoyla elime "sağlam" 100% kontrol edildi belgesiyle geldi ve daha kullanıma başlamadan, şarj aşamasında ve (tamamen şansıma) ışık ihtiyacımdan dolayı (bahsi geçen Samsung Galaxy s22 Ultra cihazın üstün Fotoğraf kalitesinden faydalanabilmem için elzem olan) flaş ışığı ve Bataryası hasarlı (kim bilir kullanırken nelerle karşılaşacağım) ürünü saatler içinde geri yolladım. "Birkaç günde bir arayın" hiç sağlıklı bir müşteri hizmeti değil, "gelişme alanı" istiyorsunuz ya, derhal bu söylemi değiştirmenizi ve süreçle ilgili müşterinize bilgilendirme yapmanızı öneririm. Bu şekilde bir hizmet modeli ile memnun müşteri sağlamanız ve ilerlemeniz pek mümkün olmaz. Telefon siparişini geçen hafta verdim, belirsiz bir 21 iş günü kadar bekleyip, telefonu elime alabileceğim. 14 günlük iade sürem ve hakkım ve 1. Ayı bu vesileyle kafadan ziyan olmuş garanti süresi hakkında herhangi bir bilgi sağlamamanız hiç güven verici olmamakla beraber, hayal kırıklığı sebebi. Bilginize

07 Kasım 2023 15:24

Değerli Burcu B., 26734465 numaralı şikayetiniz için sizi aradık ancak ulaşamadık. Şikayetinizle ilgili görüşebilmek için bizimle 0850 255 30 03 numaralı çağrı merkezi numaramızdan bize dönüş yapmanızı rica ederiz Müşteri Hizmetleri departmanından Atahan.

10 Kasım 2023 17:26

Güncelleme/Gelişme: Telefonumu Pazarama üzerinden sipariş verme tarihinden itibaren 12 gün geçtiği için (bana ulaştırılma tarihinden ise 8 gün geçti) Mobilfon yetkilisi Atahan Bey ile görüştüm. Açıkçası, Kendisi benim bu alışverişteki tek memnuniyet sebebim ve elime hala sağlam bir telefon ulaştıramayan Mobilfon (/Pazarama) adına tek garantördür. Henüz cihazı açmadan evvel kurum, prosedürler ve cihazlar hk verdiği bilgiler, bu aşamaya geldiğimiz için daha derin ve şeffaf hale geldi; ancak şunu söyleyebilirim etkin dinleme becerisi, kurumunu temsil bilinciyle (ve tabi onu koruma güdüsüyle) ve her zaman saygılı bir üslupla yanıt vermesi değişmedi. Bu bağlamda kendisi firma adına önerebileceğim tek unsur. Atahan Bey, o kadar hasarlı bir telefon yollanmış olmanın kabul edilemez olduğunu ve yenilenmiş yeni bir telefon yollanacağını ifade etti. Burada kilit husus, elime hiç ulaşmamış bir telefon için yasal süre olan 14 gün neredeyse sona erecek. Dolayısıyla, burada Pazarama yetkilileriyle görüşüp, tüketici olarak hakkımı muhafaza etmeleri önemli. Ben Atahan Bey nezdinde Mobilfon'a güvenmeyi seçiyorum. Piyasa ortalamasında ikinci el bir telefona çok fazla para verdiğimin farkındayım. Umarım nihayetinde satın aldığım kusursuz Çalışan ve "çok iyi" durumda telefonum tarafıma sorunsuz teslim edilir ve iade etmek mecburiyetinde kalmam. Teşekkür ederek, öneride bulunabileceğim bir not yazabilmeyi gerçekten diliyorum.

13 Kasım 2023 17:03

Mobilfon'u bugün tam 6 kez aradım. Beni arayacağınızı söyleyip, kapattınız. Aramadığınız gibi saat yine Teknik Ekibinizin mesai sonuna geldiği için muhtemelen çözüm de sunamayacaksınız. Tarafıma teslim edemediğiniz ürünüm için Pazarama sitesinin iade tarihinin son günü olduğundan, onlarla (Yiğitcan Bey) iletişim kurdum. Bana sizinle görüşüp, tarafıma bilgi verileceğini söyledi. Atahan Bey, size güvenip iade süreci başlatmadım. Söz verdiğiniz ve yasal olarak taahhüt ettiğiniz üzere, Kusursuz Çalışan ve çok iyi kalite kozmetik görünümlü bir ürün yollayabilecek misiniz acaba? Elinizde aynı ürünün hem kendi sitenizde hem de muhtelif mecralarda Yenilenmemiş versiyonları var. Madem siz t. C. Devleti'nin onaylı ve tasdik ettiği yenileme kuruluşusunuz, neden onlardan birini, benim bedelini ödediğim 29,699 TL karşılığında inceleyip, YENİ'leyip tarafıma yollamıyorsunuz? Telefonun sıfırı 40 bin tl; elime ulaşmayan hasarlı ve akıbetinin ne olduğuna dair fikrimin olmadığı, ulaşamadığım ve ümidimin tükendiği bir yere 30 bin tl ödediğime çok pişmanım. Bunu iki haftadır Sabırla ve umutla bekleyişimin sonuna geldiğini ve artık duruma hoş görülecek bir unsur bırakmadığınız için yazıyorum. Hayatımda alakam olmayan Yenilenmiş ürün pazarıyla da sayenizde tanışmış oldum, ancak beni ürünsüz beklettiğiniz bu iki hafta içerisinde 2 ayrı markayla tanıştım ve birinin bizzat mağazalarını ziyaret ettim. Her iki şirketin de outlet kategorisinde değerlendirdiği bir Kozmetik Seviye'yi bana çok iyi kozmetik diye yolladınız -Telefonun ifade ettiğiniz üzere 'kabul edilemeyecek seviyede' hasarlı olduğunu ve çalışmadığını saymazsak-. Bunca süre bekledim. Elinize geçen herhangi bir ürünü değil, gerçekten beyan ettiğiniz üzere kusursuz çalışan ve Gözle Görülemeyecek seyrek/nokta halinde çizik taşıyabilir seviyesinde bir Kozmetik kategoride ürün yollayamayacaksanız lütfen haber verin. Ben de EasyCep markasını değerlendireyim, direkt mağazaya giderek ürün teslim alma ve anında iade imkanı sunuyorlar. Onların ürününden de memnun kalmazsam direkt sıfır ürün alacağım. Bunca nakit ve vakit yazık gerçekten!

23 Kasım 2023 02:57
Mobilfon Arızalı Yenilenmiş Telefon

Atahan Bey, Pazartesi günkü telefon görüşmemiz akabinde, size attığım maile ne bir yanıt alabildim, ne de konu ile ilgili aksiyon. Telefon görüşmemizde %17 ile açılan telefonun sadece wi-fi şifresi girene kadar 2 dakika içerisinde %11e düştüğünden bahsetmiştim. Ayrıca sipariş oluşturma tarihim 30 Ekim, telefonu adrese teslim tarihiniz 17 Kasim iken, siparişimle hiç alakası olmayan bir şekilde "garanti (! ) Belgesinde" 22 Eylül 2023 tarihi bulunan bir kutu gelmiş eve. Mailde de kulaklık hasarına dair detayları da bulabilirsiniz. Sizden bir yanıt alamadığım ve gün içerisinde telefonla birkaç aramamda hep meşgul bildirimi aldığımdan telefonu kutusundan dahi çıkarmadım, bırakın kullanmayı... Bu konularda acil çözüm rica ediyorum, yoksa sipariş verdiğim ürünle teslim aldığım ürünün farkları ve bilumum sebeplerle, sizin çabalarınız ve emeklerinize teşekkür ederek, iade prosedürü başlatmak zorunda kalacağımı üzülerek belirtirim.

23 Kasım 2023 13:56

25 Kasım 2023 17:28

26 Kasım 2023 15:16

Atahan Bey selamlar, Bana son 2 konuşmamızda da "kağıt işleri en kolay şey" dediniz, ancak 30 Ekim'de ödemesini yaparak sipariş vermiş olduğum, 17 Kasım'da tarafıma ulaştırılan telefonda alakasız 22 Eylül tarihi yazılı "garanti belgesi"nin düzeltilmiş ve doğru halini hala tarafıma yollamadınız. Bir (1) sene boyunca garanti altında olduğumun tek garantisi siz misiniz Mobilfon adına? Siz işten ayrılırsanız ne olacak?

27 Kasım 2023 12:46

27 Kasım 2023 23:02

Atahan Bey selamlar. Esas ben sizi bugün birkaç kez arayıp, birinde 5 dakika kadar bekleyip iki kisilik müşteri Hizmetleri ekibinizden birinize bile yukarıda yazdığınız hattınızdan ulaşamadım. Ben 30 Ekim siparişimde satin aldığım yenilenmiş - çok iyi telefon yerine yenilenmiş-cizgi ve darp izi dolu, EasyCep değerlendirmesine göre Outlet kategorisinde, pili/hoparlörü hasarlı/zayıf telefonu 17 Kasim tarihinde; 22 Eylül tarihi ile düzenlediğiniz Garanti Belgesiyle teslim ettiğiniz ve aradaki bir haftada defalarca "kağıt isi en kolay, hemen düzeltiriz" demenize rağmen, herhangi bir aksiyon dahi almadığınızdan; telefonu açıp kullanmam konusunda ikna edene dek siz, Cuma gününe kadar telefonun şarjını denemek ve kulaklığın sol tarafının bozuk olduğunu anlamak dışında kutusundan çıkarmamıştım. Ancak Cuma gününden beri telefonu gözlemlemek için hattımı takarak kullanmaya başladım. Bana son birkaç mesajda yazdığınız gibi ulaşamıyorsanız, yolladığınız telefon demek ki bazı durumlarda çalmıyor/çalışmıyor? Yani kartım telefona takili, ikinci el telefon olduğu ve yenilenmeden yollandığı için pili zayıf, ancak teknik olarak açık. Sizden tek bir cevapsız ya da aramalarınıza dair bir iz dahi yok. Arıyorum Hilal Hanım'i, "Atahan Bey sizi arasın" diyor. Sonra siz arayıp, yolladığınız telefonda çalışan hattımdan ulaşamıyorsunuz!?

28 Kasım 2023 17:15

26 Aralık 2023 18:24

Atahan Bey, Bugün sizleri son defa iki kez arayıp ulaşamadım. Geçen hafta Hilal Hanım'la konuşmuş, ve sizin geri dönüş yapmanızı sağlayacağı bilgisi almıştım. Sizin daha evvel benimle temasa geçtiğiniz özel hattınızdan rahatsız etmek istemiyorum, ancak birkaç defa mail adresinize de attığım, sizinle defalarca konuştuğumuz bir konuda 5 haftadır gelişme alamamak çok üzücü. İlk teslim aldığım andan itibaren bilginiz dahilinde olan, telefonun hoparlör/ses giriş-çıkış ve şarj sorunu ile kozmetik açıdan satın aldığım çok iyi yerine Outlet seviyesinde oluşundan daha çok önemsediğim, sizin her defasında "en basit sorun o, hemen hallederiz" "hemen yolluyorum" "hemen hazırlatıyorum" "hemen hallediyorum" diye defalarca söz verdiğiniz, bana Kasım Ayının 3. Haftası ilk kez teslim edilen telefon için eylül ayına ait garanti belgesi yollamış, ve bu telefon için doğru belgeyi hala Mail yoluyla dahi, görsel olarak bile paylaşmadınız. Kaldı ki her defasında tek tarafı hasarlı olarak yollanan, kullanılamaz haldeki kulaklığın yenisiyle birlikte gönderileceğinin sözü ve garantisini verdiniz, sözlü ve yazılı hem size hem Hilal hanıma sayısını hatırlayamadığım kadar ricada ve hatırlatmada bulundum konuyla ilgili. Neden hala çözüm yok, ve aksiyona geçmek için Doğru/Uygun telefonu bulup o şekilde mi yollamayı planlıyorsunuz, rica etsem yanıt verebilir miydiniz? Şirketiniz yanıt vermiyor Teşekkürler

Yorumlar (8)

Emre

Hocam gerçekten kusursuz geldi 10/10 alalı 5. Gün oldu inanır mısınız ilk gün şarja attım ve şu an %50 de şarjı tabi ara ara kullanımlarla oldu. Ben fazla kullanmadığım için bayağı bayağı durup dururken bitmediğini gördüm. Sanırım şarj adaptörü değişmeliyim orijinal değildi. Kulaklık hediye olarak gelmişti.

mobilfon-arizali-yenilenmis-telefon-3.jpg
Burcu

Harika! Çok şanslısınız Emre Bey, benim tüm çerçeve bilhassa sağ ve sol taraflar çizik ve darp izi dolu ne yazık ki. Güle güle kullanın.

Emre

Merhaba burcu hanım bende Pazarama üzerinden sipariş verdim S22 Ultra 256 GB mükemmel kategoride sanırım siz bayağı sıkıntı yaşamışsınız. İade edeyim mi?

Burcu

Emre Bey, iyi aksamlar. Telefonunuz geldi mi, nasıl durumu acaba? Bilgilendirir misiniz mümkünse? Teşekkürler.

Burcu

Umarım harika çıkar Emre Bey. Heyecanla güzel haberlerinizi ve telefonunuzun "mükemmel" kozmetik durumunu gösteren fotoğrafları bekliyorum. Şimdiden iyi günlerde kullanın yeni telefonunuzu. Çalışır/Kusursuz bir versiyon gelirse, inanıyorum ki çok güçlü ve basarili bir telefon. Dilerim memnun kalırsınız.

Emre

Aldıktan sonra sizin yorumunuz gördüm. Acaba geldikten sonra nasıl bir ürün olacak umarım gerçekten çok iyi bir ürün olur. Tek korkum yazılımsal problemlerdir. Tamir edilmesi gerçekten problemlidir.

Burcu

Merhaba, açıkçası bana size şans dilemek ve uğurlu olsun demekten başka bir kelam düşmez. Zira tüm şikayetler ortada, buna rağmen sipariş vermişsiniz. Henüz ürün elinize ulaşmamış ve iade edeyim mi diye haftalardır parasıyla rez il ve mağdur olmuş bir 3. Kişiye soruyorsunuz. Belki ve Umarım sizin tecrübeniz bambaşka olur; bu noktada bana düşen başka bir söz olamaz ne yazık ki. Ben kendi telefonumu sırf firmanın yegane 2 müşteri hizmetleri personelinden biri olan Atahan Bey'e İtimat ederek iade etmedim. Ancak son iletime bakarsanız, bu noktada çaresiz kaldığımı görebilirsiniz. Diğer yandan, Size gelen "mükemmel" telefon görüntülerini paylaşabilirseniz memnun olurum. Meraktayım. Zira benim "çok iyi" kozmetik durumdaki telefonumun sağ paneli olduğu gibi çizik ve hasar dolu, üst ve alt paneller de yine darp almış ne yazık ki. Başka markalar bunu ancak outlet (o da nadir bulunan bir tel olduğundan) koyarlar. Bilginize.

Ozan
Ozan
Şikayeti Çözüldü

Ben de birazdan sipariş vermeyi düşünüyorum. Umarım sorununuzu en kısa zamanda çözerler. Son durum hakkında yine buradan bilgi verebilirseniz benim gibi yeni tüketiciler için harika olur. Bakalım mobilfon iyi bir firma mı...

Yusuf sonuçtan memnun değil

26 Ağustos 2025 13:32