Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi Çocuk Doktorunun Muayene Sürecine İlişkin Şikayet

14 Mayıs 2024 17:05

Bebeğimi öksürük şikayetiyle hastanenin acil servisine götürdüm ve gece kan verildi. Ertesi gün öğleden sonra sonuçları almaya gittiğimde acildeki görevliye, asistan mı yoksa doktor mu olduğunu bilmediğimi belirttim. Tahlillere telefondan biriyle haberleşerek bakan görevli, bizi çocuk doktoruna yönlendirdi. B***** Ç**** G******'ya gittik ve bebeğimi muayene etmeye başlamadan önce, onun kalp hastası olduğunu ve ameliyat geçirdiğini belirttim. Ancak anlaşılan o ki, doktor hastalara karşı kulaklarını kapatmış; çünkü ona söylediğim hiçbir şeyi duymamış gibi davrandı ve bebeğimi muayene etti. Üfürüm olduğunu ve kalp doktoruna götürüp götürmediğimi sordu. Ben de kendisine muayene etmeden önce ameliyat geçirdiğini söylediğimi, ancak duymadığını düşündüğümü ifade ettim. Daha sonra bebeğimin zatürre olduğunu ve acil yatışının yapılması gerektiğini söyledi. Bebeğimin zatürre olması için hiçbir sebep olmadığını belirterek, burada çocuk kardiyolojisi olup olmadığını sordum ve olmadığı yanıtını aldım. Yatışını burada yapamayacağımı, kalp hastanesine yatış yapılmasının mümkün olabileceğini söyledim. Sadece 'İyi, oraya götür o zaman' dedi. Zatürre olduğuna dair bir rapor istedim ki, gittiğim hastanede öncelikli olarak kabul edilebilelim; ancak 'Gerek yok rapora, zaten evden geldiniz buraya, oraya da gidebilirsiniz' dedi. Bu süreçte telaşlı bir şekilde konuştu. Ben de bebeğimi takip ettiğimiz kalp hastanesine götürdüm ve oradaki doktor da sonuçlara bakarak zatürre olmadığını söyledi. İçimin rahat etmesi için Kanuni Sultan Süleyman Hastanesine gidebileceğimi belirtti. Oraya da gittim, yeni tahliller yapıldı ve bebeğimin ciğerlerinde çok az miktarda enfeksiyon olduğu, yatış yapılacak bir durum olmadığı söylendi. Ben, hastanenizdeki B***** Ç**** G******'dan şikayetçiyim. Yanlış teşhis ile çocuğumu boş yere hastaneye yatırmak üzereydi. Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde bile birçok doktor bebeğimin sonuçlarına baktı ve ciğerlerinde enfeksiyon olduğunu söylemeden önce, bu doktor nasıl olur da tek başına zatürre teşhisi koyup yatış istiyor, anlamış değilim.

Semra sonuçtan hiç memnun değil

Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi Hastane Personelinin Hasta İletişimi Şikayeti

23 Ocak 2024 09:46
Tuğçe sonuçtan hiç memnun değil

Silivri Devlet Hastanesi'nde Yetersiz İlgi Ve Hijyen Sorunlarıyla Mağduriyet

30 Nisan 2025 09:39