Milli Eğitim Bakanlığı Mesem Kuaförlük Ödemesi Kaldırılması

10 Kasım 2023 17:57

Çırak olarak meslek lisesine kayıtlı olan öğrencilerin, bayan kuaförlüğü alanında verilen ödeneği kaldırmışlar. Bu çocuklar sabah sekizde iş başı yapıp, akşam yirmide işten ayrılıyorlar ve ücret almıyorlar. Yazık değil mi? Başka bir çözüm bulamadılar mı, doğrudan verilen parayı kaldırarak çözüm ürettiler. Çok yazık.

Yorumlar (10)

Bahar
Bahar

Çocuklara yazık değil mi diğer mesleklere para verirken kuaför öğrencilerine para verilmiyor bunun düzeltilmesi lazım çocuklar maaş almıyor yeme içme yolparasını cepten karşılıyor. Ailenin imkanı olmuyor lütfen devlet desteğini geri versin

Gözde
Gözde

Bende bir mesem öğrencisiyim kuaförlük bölümünde bence bu sorunu herkes CİMER'e yazarsa daha faydalı olur

Fatma
Fatma

Benim de çocuğum başladı busene ve oda almicak dedi yazık günah ya neden diğer sektörlerde verirken mesem vermiyor adetletsiz bu bütün gün zaten bedava çalışıyorlar para falan verilmiyor oda bir harçlıktı yol parasına gidiyor zaten lütfen bu en kısa zaman da aynı diğer leri gibi yapın

Gülüzar
Gülüzar

CİMER'e yazalım bu sorunu

Egemen
Egemen

Böyle bir saçmalık olur mu ya bu devlete kaç para lazım abi elin milletine para yedirmekten kendi vatandaşından kısıyor adamlar biz burda neden sabah 6.30 akşam 6.30 iş yapıyoruz o zaman bu ne böyle ya

Murat
Murat

Yazık bu çocuklara sabah 8 akşam 8 çalışıyorlar verdikleri üç kuruşluk parayı kestiler enazinda çocuklara cep harçlığı oluyordu

Halil

Açınya Allah rızası için açın az para verin vallahi ayıp Afyon hocalarda niye kalktı lütfen açın başka bir şey istemiyoruz

Sevinç
Sevinç

Bu kadar saçma adaletsiz bir durum görmedim çocuklarımızı mesleğe veriyoruz diğer meslek arkadaşları teşvik alırken bayan kuoforleri almıyor ve çocuklarımız mesleği bırakıyorlar acil teşvik gelmelidir

Halil

Aynen öyle herkes bırakacak zaten açında bizde kurtulalım dorğumu efendim

Ebru
Ebru

Ve ödenek olmadığı için kuaförler sırf günlük 150 TL verdikleri için her işi yaptırıyorlar bunlar daha çocuk keşke en başından vermeseydim meslek öğrensin dedik ama zor şartlar altında yol parası günlük yemek parası derken çocuklarımız düşünülmiyor

Meslek Lisesi Öğrencilerine Verilen Desteklerin Kaldırılması

15 Şubat 2025 00:25