Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Sınav Komisyonu Tarafından Keyfi Şekilde Bırakıldım

09 Mart 2024 13:24

09.03.2024 10.20 tarihinde ehliyet almak için Samsun/İlkadım güzergahında 20. Komisyon ile birlikte direksiyon sınavına girmiş bulunmaktayım.

L park'ı başarılı bir şekilde gerçekleştirdikten sonra dörtlü sinyalimi kapatıp sağ sinyalimi yaktım ve park yerinden çıkıp hemen yanında bulunan paralel parkımı gerçekleştiriyorken bana sınavımın bittiği komisyon başkanım iletti. "Hocam neden? Herhangi bir kural hatası yapmadım" dediğimde l park çıkışı sinyal yakmadığımı iddia ettiler. "Sağ sinyal yaktım ama hocam nasıl olur? " dediğimde ise l park çıkışı dönerken sinyalimin yarıda kapandığını ve bunun kural ihlali olduğunu dile getirdiler. İstirham ediyorum parktan çıkmak için yola koyulmadan önce sinyal yakılması ve çıkışı dönerken ise sinyalin kapanması normal bir durum değil midir? Sinyal mantığı da bu şekilde değil midir? Ayrıca sınavım orada hemen bitirilmesi gerekirken neden paralel park esnasında bitiriliyor? İtiraz etmeme rağmen eg0ist tavırlarından ödün vermeyen komisyon sınavımı l park sonrası paralel parkı yaparken bitirdi.

Adayların yüksek çoğunluğu öğrencilerden oluşmaktadır. Bu öğrenciler sınavda kalmaları durumunda 2250 TL kurs ve sınav ücreti ödemek zorundalar. Mevcut şartlar altında kurallardan bir haber olan (sinyal mantığını bilmeyen) komisyonların eg0ist tavırlarından dolayı bu öğrenciler her seferinde bu ücreti nasıl ödeyebilirler?

L parkı başarılı bir şekilde gerçekleştirdim. Yola koyulurken dörtlü sinyalimi kapattım ve sağ sinyalimi de yaktım. Dönerken sinyalin kapanması olağan normal bir durumdur. Bu sebepten ötürü sınavın bitirilmesini kınıyor ve itiraz ediyorum. Mümkünse ödemesini yaptığım sınav ücretinin de iade olmasını talep ediyorum. Sınav Aracımın park kuralını yerine getirirken dışarıdan seyreden "L**** G****" Komisyon görevlisinden şikayetçiyim.

Tarih: 09.03.2024 10.20
güzergah: Samsun/İLKADIM güzergahı