Sami sonuçtan hiç memnun değil

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Anadolu Güven Sürücü Kursu Şikayeti

06 Ağustos 2023 18:37

2022 Şubat ayında Afyonkarahisar merkezinde Özel Anadolu Güven Sürücü Kursuna c tır ehliyeti almak için başvurdum. C sınıfı tır ehliyeti vermeye yetkili olduklarını belirttiler. Önce c sınıfı kamyon ehliyeti alıp daha sonra ce sınıfı tır ehliyeti alınacağını belirttiler. Kurs ve ehliyet bedeli olarak 11.500 Türk Lirası ücret talep edildi. Kayıt yaptırdığım gün 7.000 Türk Lirası elden makbuz karşılığı ödeme yaptım. Ödeme esnasında eşim c**t** ve kurs çalışanlarından r** k** parayı verirken yanımızdaydılar. C sınıfı ehliyetimi kursa devam edip sınava girip kazandıktan sonra motorlu taşıt sürücü kursu sertifikasını Özel Anadolu Güven Sürücü Kursundan almak için kalan 4.500 Türk Lirası tutarını makbuz karşılığı eşim c** t**ile beraber sürücü kursuna ödedim ve c sınıfı sürücü belgesini teslim aldım. Sonra parasını ödemiş olduğum ce sınıfı tır ehliyetine kaydımın yapıldığını Özel Anadolu Güven Sürücü Kursu tarafından bildirildim ve eğitim için çağrıldım. Eğitim için gittiğimde bilgim haricinde a sürücü kursuna kaydımın yapıldığını öğrendim ve konuyla ilgili rahatsızlığımı ve başka bir kurstan ehliyet almak istemediğimi ve ödediğim ücretlerimin iadesini ve senedimi talep ettim. Karşılık olarak sadece devlete ödenecek olan harç ücretimi asıl tutarından eksik bir şekilde iade ettiler.

Paramı eksik ve kayıt esnasında imza altına aldıkları 11.500 Türk Lirası senedimi iade etmediler. Yaşananlar neticesinde Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulundum. Sonrasında Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü beni haklı bulup gerekli cezai işlemleri sürücü kursuna uyguladı. Sürücü kursu tarafından uygulanan cezayı benim yüzümden gördüklerini iddia ederek ellerinde bulunan şahitlerim c** t** ve Anadolu Güven Sürücü Kursu çalışanı r** k**şahitliğinde ödediğim fakat bana kaybettikleri iddiasıyla teslim etmedikleri senedimi icra yoluyla tekrar talep ettiler. Evimize icra gelmemesi ve bu tür bürokrasilerden anlamadığım için senedi tekrar ödedim. Şahitlerin dinlenip ve Afyon Karahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünde sonuçlanan şikayetimin ve Özel Anadolu Güven Sürücü Kursunun bana kesmiş olduğu makbuz koçanlarının nüshalarının incelenip haklı olduğumun kanıtlanmasını ve iki kere ödemiş olduğum senedin tutarının tarafıma geri ödenmesini ve hak ettikleri cezanın ilgili kurumlara bildiriyorum.

05 Ekim 2023 22:40

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Turanlı Sürücü Kursu

30 Haziran 2024 23:09

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kurs Ücreti Yatırmama Rağmen Tekrar Para İstiyorlar

21 Temmuz 2023 17:10

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bodrum'da Sürücü Kursu Eğitim Süreciyle İlgili Şikayet

02 Şubat 2024 19:30

Milli Eğitim Bakanlığı Kategorileri