Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okullarda Aidat Ödemesi

04 Aralık 2023 09:12

İyi günler, aidat hakkında bilgi almak istiyorum. İlkokula kayıt sırasında 1000 TL bağış istediler, 'aidat yok' denildi. Ancak daha sonra yine aidat talep ediliyor. Devletimizin çocukları ücretsiz okutacak gücü olmalı. Şükürler olsun ki benim ödeme imkanım var ancak bu dönemde her ay aidat ödeyemeyecek birçok aile bulunmaktadır. Kimse zor durumda kalmamalı ve kimsenin parası alıkonulmamalıdır. Bağışlar alınıyor ve nereye gittiği bilinmiyor. Aidatlar da toplanıyor ve yine nereye harcandığı şeffaf değil. Kendi okul zamanımda da aidat sistemi vardı ve imkanlarımız kısıtlıydı. Aidat ödemek zorunlu tutulurdu, hatta öğretmenlerimiz ödeme yapmayan öğrencilerin notlarını düşüreceğini söylerdi. Bu durum, okula gitmek istemememe neden olurdu. Çocukların okulu sevdiği ve herkesin eşit şartlarda eğitim aldığı bir ortam sağlanmalıdır. Hiçbir öğrenci diğerinin yanında mahcup olmamalıdır. Aidat sisteminin kaldırılmasını talep ediyorum.

04 Aralık 2023 09:09

İyi günler okullar ilk açıldığında 1000 TL bağış istendi aidat yok diye. Simdi de aidat isteniliyor yani çocukları ücretsiz okutacak kadar Fakir bir ülke değiliz biliyorum neden okullarda bu aidat sistemi saçmalığı var anlamıyorum evet şu an onu ödeyecek çok şükür ki imkanım var ama bunu veremeyecek çok insan var ve açıkçası kimsenin parası ile kakalanmasini da istemem. Kendim okula gittiğim zamanlar da aidat vardı ve öğretmenimiz ödeme yapmaz iseniz notlarınızı düşük vereceğim diyordu ve okula gitmek istemiyordum o psikoloji ile fakat o zamanlar ödeme imkanımız yoktu açıkçası o aklıma geldikçe susmak istemiyor. Çocukların eşit şartlarda okumasını istiyorum. Başka bir şeyi bilmem ama topluluğun olduğu yerde kimsenin mağdur olmamasını istiyorum okul toplu bir alan empati kurarak düşünür isek öğretmenin bir öğrenciden sürekli aidat baskısı yapması ya da bir eşyayı alamadı diye kızması vs topluluk önünde onun özgüvenini zedeleyecek şeyler olsun istemiyorum.

20 Kasım 2023 21:09

16 Şubat 2024 14:51

09 Kasım 2023 21:37

Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Okulunda Zorunlu Bağış Ve Aidat Talepleri Nedeniyle Yaşanan Mağduriyet

28 Ağustos 2025 13:23

Milli Eğitim Bakanlığı Kategorileri