Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Müdürü Ve Öğretmeni Şikayette Bulunma

04 Mart 2024 23:25

MEB

Çünür Toplu Konut İdaresi İlkokulu 2-F sınıfı öğrencisi S**** İ***'nin annesiyim. Kızım, sınıfında akranları ve öğretmeni tarafından uygunsuz davranışlara maruz kalıyor. Okul yönetimi, çocuğumu diğer öğrencilerden koruma çabalarımı yanlış olarak değerlendirerek, adaleti sağlamak yerine bana açıklama yapmadan kızımı okul dışında bırakıyor ve bir tutanak imzalatıyor. Daha sonra 'Okumak ister misin?' diyerek alay ediyorlar. Bakanlığın velilerin okula girmemesi yönünde bir emri olduğunu söylüyorlar, ancak bu kural sadece bana mı uygulanıyor? Diğer veliler okul içindeyken, ben dışarıda bırakılıyorum. Kızım kronik rahatsızlıkları olan bir çocuk ve okulda korunması gerekiyor. Bu duruma sebep olan sınıf öğretmeni E*** İ***, okul müdürü A********* D******* ve C****** Ö*****'tür. Benim tek 'suçum', çocuğumu zor durumda bırakan öğrencilerden ve öğretmenden korumak. Öğretmen, adaleti sağlamak yerine ekonomik duruma göre ayrım yaparak çocuğuma psikolojik baskı uyguluyor. Bir eğitimci, çocuğa okulu sevdirmeli; aksi takdirde çocuğu okuldan soğutur. Kızımı zorla okula gönderiyorum ve acilen sınıfının değiştirilmesini, bana açıklama yapılmadan imzalatılan tutanağın iptal edilmesini talep ediyorum. Okulda adaletin sağlanmasını istiyorum. Akranları tarafından şiddete maruz kalan ve öğretmen tarafından suçlanan çocuğumun yaşadıkları, Türkiye Cumhuriyeti'nde kabul edilemez. Hakkımı arayacağım ve sonuna kadar mücadele edeceğim.

Isparta Merkez

28 Kasım 2023 15:13