Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Küçükçekmece-Atakent Çiğdem Anaokulu Şikayet

Ayse
16 Mayıs 2024 02:1214.347

15.03.2024 tarihinde 4,5 yaşındaki kızımı Küçükçekmece Atakent Çiğdem Anaokuluna kaydettirdim. Okul hayatında yaşadığı olumsuz durum ve olaylar nedeniyle 14.05.2024 tarihinde okuldan almak zorunda kaldım. Okulda yaşadığı başlıca sorunlar aşağıdaki gibidir.

Aynı sınıf içinde kızım, bir arkadaşı tarafından ısırılmış ve aynı çocuk tarafından başka bir gün yüzüne tükürülmüştür. Sınıfta olan bitenden habersiz olan T**** isimli öğretmen, çocuğum seslendiği halde duymamış, velisi olarak telefon ile iletişim kurmaya çalıştığımızda ise müsait olmadığını belirterek bizleri dikkate almamıştır. 'Çocuğunuzun hatası' diyerek bizi suçlayıcı bir tavır sergilemiş ve 'Şimdi bir şey yapamam, o zaman söyleyecekti' gibi bir tutumla karşılaşmışız. Ertesi gün ise 'Sınıfta kimse arkadaşını şikayet için bana gelmesin' diyerek baskıcı ifadeler kullanmıştır. Okul çıkışında öğretmen ile yüz yüze görüşmek istediğimde ise, 'Mesaim bitti, mesaj atın, müsait olunca cevap veririm' şeklinde ters bir yanıt almışım. Bunu çocuğumuzun ve diğer öğretmenlerin yanında yapması, bir eğitimciye yakışmamıştır.

Diğer bir sorun ise, biz özenle mahrumiyet eğitimi vermeye çalışırken, okulda tuvalet ihtiyacı sırasında bir erkek çocuğun kızımın olduğu tuvalete girmesi ve bu durumu okul müdürü B**** Hanım'a aktardığımda ise gülerek 'Bizim yaşlarımızda göreceğine şimdiden görüp merakını gidermesi daha iyi' gibi mantıksız bir cevap vermiştir. Bu durumun takip eden günlerde kızımın psikolojisini olumsuz etkilediğini ve 'O farklıydı' demeye başlaması, kızımın psikolojisi için en önemli yaşlarda olumsuz bir etki bırakmıştır.

Bu ve benzeri yaşanan olaylar yüzünden kızım okuldan soğumuş ve artık okula gitmek istememektedir. Bu durum biz anne ve babasını çok üzmüştür.

Çocuklarımızı emanet ettiğimiz bu sözde eğitimcilerin bir devlet kurumunda çalışıyor olması ayrıca üzücüdür. Küçükçekmece Atakent Çiğdem Anaokulu yöneticileri ve öğretmeninden şikayetçiyim ve gereğinin yapılmasını rica ediyorum.

Milli Eğitim Bakanlığı Mavi Tüy Montessori Anaokulu

Sacide
27 Eylül 2024 15:1016.279

Nisan 2024'de 33 aylık olan oğlumuzu Eylül 2024 yılı için söz konusu okula kayıt yaptırmak için önce oğlumuz yanımızda o...

Tuğçe
10 Ocak 2024 12:3623.281

CİMER'e oluşturduğum şikayetim üzerine diğer velilerin yaşadığı tedirginlik ve korku nedeniyle okula gittiklerini duydum...

Milli Eğitim Bakanlığı Mart Ara Tatil Seminer

Milli EğitimBakanlığı Mart Ara Tatil Seminer

Selma
Milli Eğitim Bakanlığı 2026 Mart Seminer Sistem Sorunu!

Milli EğitimBakanlığı 2026 Mart Seminer Sistem Sorunu!

Hakime
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Mart Ayı Seminer Konusu

Milli EğitimBakanlığı Öğretmen Mart Ayı Seminer Konusu

Sibel
Milli Eğitim Bakanlığı Ödev Şikayeti!

Milli EğitimBakanlığı Ödev Şikayeti!

Duru

Öne ÇıkanKonular