04 Haziran 2024 01:35

2024 LGS fen bilimleri sınav sorusu. İşçilerden biri ipi hiç çekmemiş sadece kuvvet uygulamış olabilir, sorunun soruş şekli ve cevap hatalıdır. Sorunun iptalinin yapılmasını talep ediyoruz. Bursa bilfen okullarında okuyan yeğenim sınav sonrası okula gittiğinde öğretmenleri ile soruyu çözerken öğretmenler bile cevap konusunda kararsız kalmışlardır. Çocukların geleceğinin 1 soruya bağlı olduğu bu sınav sisteminde, bu sorudaki hataya gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim.

Buğra
Buğra

Soruyu Düzgün Çözün Soruda Hata Yok Cevap c Şıkkı Çünkü İşçilerden Biri Mesela Sağdaki İpi Aşağıya Doğru Çekerse Sağ Taraf Yükselir Yani Eşit Olmaz Eğer Sağdaki İpi Aşağıya Çekerse Soldaki Sadece Tutarsa Yani Kuvvet Uygularsa Sağ Taraf Daha yüksekte Olur Bu Yüzden Soldakininde Aşağıya Çekmesi Gerek Bu Soruyu İster Soldakine Göre Yapın Sonuç Yine c Şıkkı Olacak

Mehtap
Mehtap

Sorunun metninde hata yok lütfen hakkaniyetli davranalım cevap hatalı a seçeneği kendi evladımızı korurken başka öğrencilerin hakkına girmeyelim sorunun yorumu internette var derinlemesine anlatılmış fen bilgisi iyi olan öğrenciler a demiş zaten

04 Haziran 2024 18:08

04 Haziran 2024 10:35

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024 LGS Hatalı Fen Sorusu!

04 Haziran 2024 11:59
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024 LGS Hatalı Fen Sorusu!

Milli Eğitim Bakanlığı Kategorileri