Haksız Sınıfta Kalma Ve Adaletsiz Sınav Uygulamaları

13 Ekim 2024 03:07

Bodrum Kız meslek lisesinde 9. Sınıf öğrencisiyim 11. Sınıftan 12. Sınıfa geçerken bıraktılar.
Karnemde hiçbir sorun yokken
Hocaların Haber Vermemesi Sebebiyle 1 sorumluluk sınava giremedim. Sınıf Arkadaşlarıma Yapılan Sınavla Bana Yapılan Sınavlar Aynı Değildi. Uygulamalı Sınavda Monitör Söktürürken Bana Verilen Yazılı Sınavla Aynı Değildir. Karnede Sorumlu geçti. Yazarken 69 küsur Puanımın Olmasına Rağmen Yinede Sınıfta Bırakıldım.
Devamsızlık Yapmadığım Halde Derslerimde Sorun Olmamasına Rağmen 1 Uygulamalı Sınavda Bırakıldım.
Müdür Beyin Cevabında ''Araya Kaynama Söz Konusu Seneye Geçersin.'' ''Senin Hatan.'' Denildi. 1 Sene Hiçbir Gencin Öğrencinin Hakkı Yenilmemesi Gerektiğini Düşünüyorum.
Gerekli Yerlere Başvurumu Yaptım Gerekli Evraklar Verildi.
Hiçbir şekilde önermiyorum. Bunun yerine düz lise okusun daha iyi sadece Bodrum için söylüyorum.

Yorumlar (7)

Muhammet

En son okulu bakanlığa şikayet ettik sorumluluk dersinden geçmesine rağmen sınıfı geçemediğini kalfalık belgesini verdiniz ama 11. Sınıfta gözüktüğünü ilettim okul beni aradı neden şikayette bulundunuz diye sitem de bulundular 3 gün sonra 12. Sınıfa geçti bence sizin yapmanız gereken şey sorumluluk sınav sonucunu öğrenmeniz ve başka derslerden kalıp kalmadığını kontrol etmenizdir

Okul bizi geçirmemek için elinden geleni yapıyor sınıfta kaldığımızı söyleyip staj ücretlendirmelerinin yatmayacağını ve aynı zamanda düz liseden mezun olacağımız söylendi arkadaş madem düz liseden mezun olacağım neden ben 'bilişim teknolojileri alanı' üzerine girdim bu okula düz liseden mezun olabilirdim zaten. Şimdi diyorlar ki okula gelmeyeceksin sadece sınava geleceksin geçersen girersin 12 ye diyor böyle saçmalık olabilir mı karnemde de sorun yok sadece sınav notu yanlış girilmiş çok karışık bir sistem Allah kimsenin başına vermesin.

Muhammet

Benim kızımda sorumluluk dersine girdi okul sisteminden geçti gözüküyor. Kalfalık belgesi de geldi ama m. E. B Sisteminde halen 11. Sınıf gözüküyor 2 ay oldu okullar açılalı ama bir sınıfı yok

Öztaş

Nasıl bir yol izlediniz yardımcı olur musunuz

Evet kasım başı sistemlerde 12. Sınıfa geçti gözüktü çok şükür

Öztaş

Sonuç var mı aynı durumu yaşıyoruz

Milli Eğitim bakanlığının genel sorunu bu zaten bizim sınıfımızda da var kalan 3 4 kişi bu durum düzeltilmez ise gerekli yerlere başvurumu yapacağım hakkınızı yedirmeyin. 1 yıl çöpe gitmesin zaten bizim olayımız staj yerimizdeki performansımız değil mi? Okula haftada 1 gün gelerek neyin sınıfında bırakıyorlar anlamıyorum cidden ben yurt dışına gideceğim diplomam yok neden çünkü boş sebepler yüzünden sınıfta bırakıldım. Hakkım helal olmasın başka bir şey söylemiyorum ama bunun peşini ben bırakmayacağım sizde bırakmayın derim.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Af Gerekiyor

10 Haziran 2024 18:40