MESKİ Alınan Ve İadesi Olmayan Depozito

Ahmet
23 Ocak 2024 16:07

69913689 abone numaramla 12 Ocak 2024 tarihinde MESKİ'ye gittim. İlçe değiştirmem nedeniyle abonelik terk talebinde bulundum. 22 Ocak tarihinde, yani 10 gün sonra, MESKİ iletişim hattını arayarak depozito iademin durumunu sordum. Görevli, depozitomun olmadığını söyledi. Ben de elektrik aboneliğini aynı anda iptal ettiğimi ve Toroslar Elektrik'in 2 gün sonra hesabıma 936 TL iade ettiğini belirttim. 8 sene önce abonelik için ödediğim depozito ücretinin MESKİ tarafından güncellenmediğini, 223 TL depozitom olduğunu söylediler. Kapatma işlemi sırasında 4 ton fazladan su kullanmışım, son faturadan sonra ton başına 30 TL olmak üzere toplam 120 TL su bedeli ve kapama işlem ücreti olarak da 140 TL ödemem gerektiğini ifade ettiler. Yani depozito iademin yerine, MESKİ'nin beni borçlu çıkardığını anladım. Depozitoyu güncellemediği için sonuç olarak borçlu duruma düşüyorsunuz. Bir yıl ve üzeri süreyle abone olan kişilerin hiçbirinin depozitoyu alamamasının sebebi, sabit su ücretlerinin 3 ayda bir artması ve açma-kapama ücretlerinin yükselmesi. Ayrıca, abonelik terk işleminde neden kapama ücreti ödediğimi anlamış değilim. MESKİ bir kamu kuruluşu olmasına rağmen, kamu hizmeti vermiyor gibi görünüyor. Yaptığı işi MESKİ'den daha ucuza yapacak milyonlarca şirket varken, neden devlet eliyle tekel olan bir kuruluşa vatandaş olarak fahiş ücretler ödemek zorunda kalıyorum? Şu anda MESKİ, abonelik için 650 TL depozito talep ediyor. Ancak benim 8 sene önce yatırdığım depozito, güncel fiyattan değil de 223 TL olarak sabit kaldı.

Rasime
24 Temmuz 2023 14:19

Tuncer
12 Haziran 2024 13:17

01 Eylül 2023 00:59
Oğuz sonuçtan hiç memnun değil

05 Ekim 2024 16:44
Yanlış Faturalandırma ve İletişim Eksikliği Mağduriyeti