MBA Okulları Özel Okullar Kayıt Yenileme Fiyat Artışları Mba

08 Ocak 2024 18:23

Merhabalar. Öncelikle şunu belirtmek isterim: Özel okulların yeni kayıt ücretleri hakkında bir şikayette bulunmak istiyorum. Benim oğlum MBA Okulları 6. sınıf öğrencisi. Okulla iletişimde olan velilerin hepsi yeni dönem erken kayıtları için okul tarafından aranıyor ya da kendileri okulu arayarak kayıt yenilemeye gidiyorlar. Kendi örneğimi vereceğim. MBA Okulları müdür yardımcıları tarafından görüşmeye çağrıldık. Bir önceki dönem yaptığımız kayıttan bu sene istenen tutar, yüzde yüzün üzerinde bir artış göstermiş durumda. 65.000 TL'ye kayıt yaptırırken, bu sene taksitli ödeme seçeneğiyle 154.348 TL, nakit ödeme durumunda ise 149.200 TL kayıt yenileme ücreti talep edildi. Fiyatta indirim istedim ancak sadece bu kadar olduğu belirtildi ve ek olarak, zaten öngörülen fiyatın yeni dönem için 180.000 - 185.000 TL arasında olduğu ifade edildi. Erken kayıt yapıldığında 149.200 TL nakit ödeme yapılacağı bilgisi verildi. Ben bir vatandaş olarak siz değerli devletimizden bu konuların araştırılmasını ve fiyatları aşırı artıran okulların denetlenmesini rica ediyorum. Her bir veliye farklı fiyatlar sunulduğunu, okuyan çocuklar için aile indirimi, okul anlaşma indirimleri, yeni ve eski kayıt fiyat artışları gibi konuların detaylı bir şekilde incelenmesini talep ediyorum. Acaba okullarımızda böyle bir fiyat artışı var mı? 50.000 - 60.000 TL yemek ücreti, 40.000 - 50.000 TL genel giderler ve bunlara ek olarak kayıt ücreti gibi kalemler bulunuyor. Bu konudan duyduğum rahatsızlık nedeniyle siz değerli yetkililerden yardım talep etmekteyim. Bu durumun eğitime vurulmuş bir darbe olduğunu ve eğitimin önüne geçtiğini düşünüyorum. Okullarımızın tamamen ticarete dönüşmesine izin vermeden eğitime geri kazandırmalıyız. Gereğinin yapılmasını arz ve talep ediyorum.

16 Ocak 2024 11:31

Merhabalar kolay gelsin. M. B. A. Okulları şikayetimi dile getirmek istedim. Biz veliler olarak daha önceden de yapmış olduğumuz şikayetlerde de karşımızda muhatap bulamadık. Okullarımız maalesef eğitime değil TİCARET'e dönmüş durumda. M. B. A. Okulları yönetimi biz velileri eğitimcilerle baş başa getirmektedir. Karşımızda eğitimcilerle bizi başabaşa bırakmakta ve muhatap bulamamaktayım. Özel okul fiyat artışları biz değerli velileri kötü etkilemekte. Okullarımız bom boş kalmış durumda. Her şeylerimizi eğitimcilerimizle çözmek durumdayız. Ve onların söyledikleri maalesef biz velileri çok üzmekte. Çünkü onlarda bir şey yapamamakta. Okul idaresi okul kantini ve okul la alakalı her şeyleri maalesef okul yönetimi değil okul öğretmenlerine yüklenmiş durumda. Hep haklısınız deniyor ama sonuç odaklı değil. Gaz alma ile alakalı ve kendini haklı çıkartmakla alakalı bir yönetim şekli var. Böylesine TİCARET'e dönmüş maalesef okullarımız eğitimi bir kenara atmış vaziyette. Sz değerli büyüklerimden ricam bu konulara el atmanız ve yardım talep etmem. Eğitim bizim öncelikli işimiz olması lazım. Bu fiyat artışın dur diyoruz. % 130 fiyat artışı ve yeni kayıtlarda da % 140/ 150 fiyatlar istemiyoruz. Lütfen Devlet olarak bu konulara el atmanızı rica ediyorum ve yardım talep ediyorum. Gerekli cezaların verilmesini talep etmekteyim. Bu kadar anlayışsız ve toplumdaki kişileri kendi çıkarları doğrultusunda kullananlardan şikayetçiyim. Saygılarımla gereğinin yapılmasını arz ve rica ederim.

profile profile profile

MBA Okulları Mba Bursa Haksız Kırtasiye Ücreti

04 Eylül 2024 22:31

18 Ocak 2024 12:27
Yeter sonuçtan hiç memnun değil

12 Ağustos 2024 23:43
Mba Okulları Yüksek Eğitim Seti Ücreti