MBA Okulları Mba Bursa Haksız Kırtasiye Ücreti

04 Eylül 2024 22:31

Yetkilinin Bilgisine ;

Bursa mba okulunda iki öğrencinizin velisiyim.
Adım A** H*****
Kızım M**** ilkokul 2 sınıf öğrencisi ve Oğlum B*** ise Anaokulu 5-6 yaş öğrencisi.

2024 Şubat ayında çocuklarımın kayıtlarını 2024-2025 öğretim yılı için yenilediğimizde geçen yıla oranla%100'ün üzerinde bir artış yapıldı. Her ne kadar açıklanan artış oranı üzerinde bir artışın talep edilemeyeceğini bilsem de resmi verilerin gerçeği yansıtmadığının farkında olduğumuz için herhangi bir sorun çıkarmadık.
Ancak oğlum B*** için geçen yıl 17.000 TL istenen kırtasiye masrafları için bu yıl ortalama 42.000 TL talep edildi. Kızım M**** için geçen sene 18.000 TL istenen kirtasiye masrafları yaklaşık 44.000 TL talep edildi.
Bu oransızlık dahi tek başına belirlenen rakamların sağlıklı olmadığını gösteriyor. Talep edilen bedel 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 12. Maddesine aykırılık teşkil etmektedir. Konu ile ilgili bu platforma yazmayı doğru bulmadığımı söyleyerek genel müdürlüğünüzü aradım. Dönüş yapacaklarını ilettiler ama herhangi bir dönüş olmadı yazılı veya sözlü şekilde.
Neticede, kırtasiye fiyatları ile ilgili derhal bir düzenleme yapılmasını, bağlı bulunduğum kampüs yetkililerinden değil, bizzat genel müdürlüğünüzden dönüş beklediğimi belirtmek isterim.
Ayrıca bir veliye kurumunuz tarafından kayıt sözleşmesinde materyalleri kabul edeceğimize dair bir madde olduğu söylenmiş. Varsa bile bu geçersiz bir madde olacaktır. Çünkü;

1. Kayıt sırasında fiyat belli değildi. Dolayısıyla sözleşmenin bağlayıcı olabilmesi için fiyatı görmüş ve taahhüt etmiş olmamız gerekirdi.

2. Ortada fahiş bir fiyat artışı var.

3. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun hükümleri gereği tüketici aleyhine olan ve haksız şart niteliğindeki maddeler hükümsüzdür.
Dahası Özel Öğrenim Kurumları kanunun 12. Maddesi emredici bir hükümdür.

Bu nedenle, kırtasiye ücretlerinin yasal artış oranında yeniden belirlenmesini, bu süreç içerisinde eğitim ve öğretimin başlaması ihtimaline binaen, dışarıdan alabilmem için kitap, eğitim seti içeriklerinin tarafıma verilmesini, verilmemesi halinde ihtirazi kayıtla ödeyerek yasal yollara başvuracağımı veya haklı nedenle kayıtlarımızı iptal edeceğimizi, kitap kırtasiye ücretlerini okulların açılmasına az bir zaman kala açıklamanız nedeniyle yeni kayıt yaptıracağım okul ile arada oluşabilecek fiyat farkını tarafınızdan talep edeceğimi ve gereğini rica ederim.

Saygılarımla
A** H*****