Serkan sonuçtan hiç memnun değil

Serkan
25 Kasım 2024 14:29

Merhaba, Teknosa Ataşehir Brandium mağazasından 29.08.2020 tarihinde 2 yıl uzatılmış ek garantili, "cm22020000001210" fatura numarası ile evlilik hazırlığı aşamasında satın aldığımız "006IKTY07681" seri numaralı 65SM8000PLA model LG televizyonumuz, kullanıcı hatası bulunmaksızın arızalanmıştır.

Satın alımda ekte paylaştığım fatura kalemlerinde görülebileceği üzere önceliğimiz kaliteli marka, uzun ömürlü ürün, 2 yıl ek garanti süresi ve kırılmaz ekran koruyucu gibi önlemlerle uzun ömürlü bir TV kullanımı umuyorduk. Ancak 4 yıllık garanti sürecinin sonunda, devreye alımdan 4 yıl 1 ay sonra, 03.11.2024, kullanım esnasında aniden televizyonda görüntü bembeyaz oldu ve sadece ses duyar olduk. Araştırdığımızda beyaz ekran arızası olarak pek çok kullanıcı tarafından karşılaşıldığını, şikayet yazıldığını gördük. Kapatıp açtık, fişleri söktük taktık, kumandadan ayar yapmaya çalıştık ancak fayda etmedi. Dolayısıyla LG ile iletişime geçip yetkili servislerine ulaşarak TV'yi kontrol ettirdik ve panel arızası dendi ve değiştirilmesi gerektiği söylendi. Peki dedik. Bize söylenen tutar tam olarak 30.000 TL... Ürün geri geldiğinde artık siyah ekran oldu tabi. Garanti süresinin aştığının farkındayız, bir ücretin de yansıtılacağını anlayabiliyoruz. Ancak kullanıcı hatasının olmadığı bir durumda, bir TV onarımı için 2024 Türkiye'sinde 2 asgari ücrete tekabül eden bir onarım ücreti "makul" değildir. Bugün 30.000 TL'nin altında kaliteli denebilecek markalar aynı ebatta 65" TV'ler satış yapmakta. Aradaki fark ile 5 yıllık garanti yapabiliyorsunuz. Bu onarım ücreti teklifi siz bu TV'ye onarım yaptırmayın, gidin yeni TV satın alın anlamına gelir bir son kullanıcı için.

Özetle, uzun ömürlü olacağına inandığımız ve buna göre satın aldığımız LG televizyonumuz kullanıcı hatası olmadan, 4 yıl garantili ürünümüzün 4 yıl 1 ayda astronomik bir onarım ücreti fiyatlamasıyla yalan oldu. Ömrü kağıt üstünde 10 yıl, gerçekte 4 yıl görünüyor. Diğer forumlarda ve Şikayetvar yorumlarına bakılacak olursa. LG'den talebimiz kullanıcı hatası olmayan bu durumlarda markasına yakışır şekilde ürünün arkasında durmasıdır. Üründen daha pahalı bir onarım ücreti hiçbir koşulda makul değildir. Talebimiz ürünün ücretsiz onarımı veya "makul ücret" skalasında onarımı yapmasıdır.

Çözüm bulamadığım durumda LG markası benim ve çevremdekiler için maalesef artık bitmiş olacaktır.

Teşekkürler.

LG Kategorileri