Gizem sonuçtan hiç memnun değil

Gizem
16 Mart 2024 14:06

Ürünü ilk aldığımızda LG marka bir buzdolabı (LG GTL569PSAM Model) aldığımızı düşünüyorduk; ancak gerçekte Vestel üretimi olan ve sadece kompresörü LG marka bir buzdolabı olduğunu öğrendik. Ürün satılırken bu bilginin verilmemesi, ayrıca bir tüketici aldatmacası içermektedir. İlk aldığımızda evde olmadığımız için 6 ay kadar sorunların farkında değildik. Sonrasında üründe ciddi sıkıntılar olduğunu fark ettik. Ürün ile yatak odası arasında 10 metre mesafe olmasına rağmen, sizi uyutmayacak bir sesle çalışıyor. İlk servis çağırdığımızda durumun normal olduğunu söylediler. İkinci gelen servis elemanı, vicdanlı davranarak sesin kompresör arızasından kaynaklandığını belirtti. Dolap içindeki sıcaklık sensörleri de arızalı; dolap sürekli çalışıyor veya bazen hiç çalışmıyor. Kapaklardan gelen gıcırtı seslerini söylemeye bile gerek yok. Aynı ürün, Vestel mağazasında sadece logosu Vestel olarak satılıyor. Ne gariptir ki, o ürünü alanlar da bizimle aynı şikayetleri dile getiriyorlar. Biz ürünü internet üzerinden tanınmış sitelerden aldık. Evet, bu durumda onları ilgilendirmiyor olabilir; ancak ürünü satarken belirtmedikleri için Vestel üretimi bir ürünü bize LG olarak satmaları bana göre suç teşkil etmektedir. Servis son olarak bir rapor daha yazdı ve merkeze gönderdi. Bize muhtemelen kompresör ve bazı parça değişimleri için tamirat önerecekler; ancak bu kabul edilebilir bir durum değil. Sıfır aldığım garantili bir üründe parça değişimi nedir! Bu yorumu, tekrar alacaklar varsa diye yazıyorum. Resimlerde son çektiğim sebzelerin buzlanmaları mevcut; ancak daha önce attığım peynirler, yoğurtlar vs. de vardı. Son 3 gündür dolap neredeyse hiç durmadan çalışıyor. Durması için fişi çekmek gerekiyor. Bu yüzden o kadar ısınıyor ki, alttan buzluğu olan dolabın dondurucu bölümündeki ürünlerimiz çözünmeye başladı. Servis parça değişimi yapsa bile bu sorunların çözülmesi mümkün görünmüyor. Nedenini, konuyla ilgili uzman bir yetkili servis arkadaşımdan öğrendim. Takılan ve takılacak olan kompresör, LG tarafından Vestel'e ürettirilmiş bu dolaba yeterli gelmiyor. LG bu ürünü, Türkiye'de üretim yeri olmadığı için mecburen Vestel'e ürettirmiş. Bu arada bu, bizim ilk LG ürünümüz değil. Evde şu an kullandığım çamaşır ve kurutma makinelerim LG, TV yine LG markadır ve hiç şikayetim olmadı bu zamana kadar. Bundan önceki buzdolabım da LG'ydi ve gerçek LG üretimiydi. 12 yıl kullandım ve küçük geldiği için bir arkadaşıma verdim. Hala sapasağlam. LG markası büyüklüğünü gösterecek mi, göreceğiz?

Serdar
Serdar

Allah razı olsun iyi ki araştırmışım yorumun çok önemli az daha LG alıyordum kesinlikle almam

Ali
Ali

Annem ve ben bu dolabı 1 yıldır kullanıyoruz, hiçbir sorunu yok, çalıştığını bile anlamıyorsun o kadar sessiz. LG TV'leri de Arçelik üretiyor. Kimin ürettiğinin pek bir önemi yok, bu dolap LG.

Dilan sonuçtan hiç memnun değil

Arızalı Buzdolabı Nedeniyle Yaşanan Mağduriyet Ve Çözüm Beklentisi

Dilan