Murat sonuçtan hiç memnun değil

27 Ekim 2024 00:07

Letgo sitesinde "Letgo operatör" kullanıcısından ürününüz satıldı diye mesaj aldım. Mesajın devamında "Teşekkürler, şu anda Letgo'dan bir e-posta bildirimi alacaksınız, lütfen gidip onaylayın ve sipariş için parayı alın" yazıyordu. Gelen maili tıkladım. Meğer siteyi taklit etmişler. Banka kart numaram istendi (böyle bir hesabım var mı diye iyi niyetli kontrol olduğunu düşündüm). Hesabımdan para çekildi ve geri yatırılmadı. Letgo firmasının hesabımdan çekilen parayı iade etmesini talep ediyorum. Bankama ve Emniyet Genel Müdürlüğüne suç duyurusunda bulundum. Ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım. Letgo firmasının çok büyük bir siber güvenlik açığı olduğu bariz belli. Siteye artık güvenim sıfır. Hem param gitti hem psikolojim bozuldu.

27 Ekim 2024 00:53

Başıma gelen olay Letgo firmasının güvenlik açığından kaynaklandığı çok bariz belli. Ben ki dikkatli bir insanımdır ama Letgo sitesinin içinden mesaj gelince doğru olduğunu varsaydım. Hiçbir hatam olmadığını biliyorum ve mağdurum. Letgo firması dürüst bir firma olduğunu göstersin ve uğradığım zararı karşılasın. Çok geniş bir çevrem var ve Letgo kullanan birçok insan tanıyorum. Hepsine ayrı ayrı bu durumu anlatacağım. En önemli kanıt olan resmi tekrar paylaşıyorum ki herkes görsün ve çevresine anlatsın.

27 Ekim 2024 01:00
letgoda-guvenlik-sorunu-ve-magduriyet-2.jpg

2 resim daha ekliyorum.

27 Ekim 2024 21:15

Bu olay benim için çok kötü bir tecrübe oldu. Resimleri gördünüz mü bilmiyorum ama mesaj site içinden geldi. Eğer önce mail olarak gelseydi dikkate almazdım. 1. Bu kullanıcının sitede olması sizin hatanız, bunu polise ve avukatıma bildirdim 2. Bu tarz kullanıcılara karşı siber güvenlik önlemleri almamanız da Letgo firmasının hatası 3. Hesabımdan 20477,22 TL para çekildi ve psikolojik olarak çok ciddi etkilendim. 4. Letgo firmasına güvenim neredeyse sıfır. 5. Sizin attığınız bu mailden sonra yine benzer bir fake kullanıcıdan mesaj aldım ve bu defa mesajı sildim ama sizin sisteminizde duruyorsa bana bilgi maili olarak göndermenizi istiyorum. 6. Birçok büyük firmada danışmanlık hizmeti veriyorum ve Network olarak binlerce kişiye ulaşabiliyorum. Bana yardımcı olup maddi zararımı karşılamaz iseniz bu yaşadığım olayı herkese anlatacağım. Hatta bu olay ile ilgili WhatsApp ve mail mesajları hazırladım. İnanın bu durumda birçok kişinin Letgo ya olan güveni ya çok azalacak ya da sitenizi kullanmayacaklar. 7. Emniyet Genel Müdürlüğü online ihbar sitesinden ihbar yaptım ve dosya numarasını paylaştım ancak email paylaşmayı unuttum. Tekrar şikayet oluşturacağım. Bu maili ayrıca şikayet var sitesinde de paylaşacağım. 8. Letgo gibi büyük bir markadan beklentim maddi (parasal) zararımın karşılanması. Letgo firmasına yakışan budur ve etik olarak bunu yapmanızı bekliyorum. 9. Sizden, umarım, zararımı karşılayacağınıza dair bir mail alırsam IBAN numaramı gönderip hesabımdan çekilen bedelin geri yatırılmasını talep ediyorum.

27 Ekim 2024 21:17

Emniyet genel müdürlüğüne yaptığım ihbarın ekran görüntüsünü paylaşıyorum.

30 Ekim 2024 19:33 (Şikayetten 3 gün sonra)
30 Ekim 2024 20:44

Buradaki tüm mesajları alt alta kopyalayıp göndereceğim ama buna ne gerek var? Zaten mağduriyetimi buradan okudunuz. Ciddi bir param gitti ve sorumlusu olarak Letgo firmasını görüyorum. Bu tip profesyonel art niyetli kişileri sürekli takip etmeniz gerekirdi. Zararımı tazmin edecek misiniz? Bana sadece bunun cevabını verin.

01 Kasım 2024 20:32

İnanılmaz bir şekilde dolandırıldığımı bilmenize rağmen zararımı tazmin etmediniz. Çok geniş olan çevrem ile konuyu "gerektiği" gibi paylaştım. Çok sayıda müşteri kaybınız olacağını düşünüyorum. Markanıza güvendim ve hayal kırıklığı yaşadım. Şu anda konu ile hem polis hem bankam ilgileniyor. Öncelikli olarak sizin ilgilenmenizi ve zararımı tazmin etmenizi beklerim. Sadece yazıklar olsun diyebiliyorum.

Fatima

Bende Savcılığa şikayet etmeyi edeceğim ama oradan da pek sonuç alacağımı düşünmüyorum.

Fatima

Bankadan ya da polisten herhangi bir sonuç aldınız mi. Bende aynı durumu yaşadım az önce benimde yüklü miktar param çalındı. Para giden hesaba bakınca Nijerya olduğu gözüküyor. Bu durum polisten sonuç almamızı etkiler mi acaba. Ve Letgo neden insanları bilgilendirmiyor bunca şikayete rağmen bu durum çok üzücü.

Murat

Maalesef bir sonuç alamadım. Letgo firmasının da umurumda değil.

Tufan sonuçtan hiç memnun değil

Tufan
24 Kasım 2024 19:32
Yagmur sonuçtan hiç memnun değil

Yagmur
29 Aralık 2024 15:13