Kia Picanto İlk Haftadan Motor Arızası Verdi!

Kutay
16 Ekim 2023 18:22

04.10.2023 tarihinde İstanbul ili Kartal ilçesi Tek-Kar otomotiv Kia yetkili Satış ve servis bayisinden benzinli otomatik bir Kia Picanto otomobil aldım. Bir hafta sonra 12.10.2023 tarihinde motor arıza lambasının yanması üzerine; aracı derhal Eskişehir ili Odunpazarı ilçesi Lokman Koçaslan Kia yetkili servisine götürdüm. Servis yetkililerinin aracın motoruyla ilgili arıza tespitine ilişkin rapor verdi.
Ayrıca; arıza lambası yanmadan önce de ilk çalıştırdığımda birkaç kez stop etme, gaz yememe ve yokuşta zorlanma sorunları yaşadım.
Sıfır kilometre bir aracın İstanbul’dan Eskişehir’e götürüldüğünün hemen ertesinde sorun çıkarıp arıza yapması, beni son derece üzmüş ve şaşırtmıştır. Pekala hayati tehlike yaratacak bir durumla da karşı karşıya kalabilirdim.
Arıza nedeniyle aracı servise teslim ettikten sonra İstanbul’da satın almamla ilgilenen G*** Bey’i aradığımda; arabanın kontrollerinin yapıldığını ve çeklistlerin bana teslim edildiğini söyleyerek Kia yol yardımını çağırmamı önerdi. Bunun üzerine bana verilen çeklisti incelediğimde; motor kontrolleri ile ilgili seçeneklerin olmadığımı gördüm. Bir başka yetkiliye motor kontrolleri yapılmıyor mu diye sorduğumda, “limanda kontroller yapılır” cevabını aldım. Aldığım bütün bu cevaplar karşısında şaşkınlık, hayal kırıklığı ve kızgınlık yaşadım.
Picanto satın almamın temel nedeni; ekonomik, Kia’nın marka değerinin yüksek, toplumdaki imajının üst düzeyde olmasıdır. Bu satın almada; oğlumun kullanmakta olduğu Kia Sportage marka otomobilden sağladığımız doyumun da etkisi büyük olmuştu. Kia’ya olan bu güvenimin devam etmesini istiyorum. Ancak sıfır kilometre Picanto’yu satın alırken kurduğum düşlerimin karabasana dönüştüğünü söylemek zorundayım. Gerçekten hayal kırıklığına uğradım, üzüldüm ve öfkelendim.
Siz yetkililerden dileğim; bu arızalı aracı, motor kontrolü tam olarak yapılmış, paketi aynı olan yeni bir picanto ile değiştirmeniz ya da iade almanızdır. Değiştirme ya da iade alımının Eskişehir’deki bayinizde yapılmasını ayrıca istirham istiyorum. Ben bu arızalı arabadan gerçekten soğudum. Beni anlayacağınıza ve mağduriyetimi en kısa sürede gidereceğinize inanıyorum.
Bunun karşılığında gelecekteki manevi tazminat isteme hakkımı da kullanacağımı ve yukarıda belirttiğim isteklerim gerçekleşmediği takdirde hukuki ve cezai işlemlerin başlatılacağını bilginize sunuyorum.

17 Ekim 2023 10:39 (Şikayetten 16 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvuru kaydınız oluşturulmuş ve ilgili birimlere iletilmiştir. Başvurunuzla ilgili olarak Müşteri İlişkileri Yetkilimiz sizinle en kısa sürede irtibata geçecektir. Saygılarımızla.

Nurgül sonuçtan hiç memnun değil

Nurgül
31 Ocak 2024 18:59

Kia Sportage Balata Değişimi Hatalı Montaj

Yasar
07 Haziran 2024 12:41

Kia Picanto'nun Akü Problemi Ve Yetersiz Servis Çözümleri

Şule
25 Şubat 2025 15:57
Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Kia Picanto'da Sürekli Akü Sorunu Ve Yetersiz Servis Hizmeti

Özgür
03 Ağustos 2025 14:29
Yeşim sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Biter Bitmez Tekrarlayan Debriyaj Sorunu Şaşırtıyor

Yeşim