Karayolları Genel Müdürlüğü Abant Gölü Milli Parklar İhlali Geçiş Cezasına İtiraz Hakkında

28 Nisan 2024 22:47

Merhaba, 06 EK 576 plakalı babama ait araç ile 23.01.2024 tarihinde Abant Milli Parkı gişelerinden giriş yaptım. Araçta HGS bulunmuyor. Giriş yaptıktan sonraki gün ve sonraki 15 ile 30 gün arasında, hatta neredeyse haftada bir Karayolları sistemi üzerinden ihlalli geçiş sorgulaması yaptım ve hiçbir ihlalli geçiş göremedim. Bugün HGS sistemi üzerinden giriş yaptığımda 'Milli Parklar' olarak ayrı bir seçenek ile karşılaştım. Sorgulama yaptığımda, cezalı olarak 660 TL borç olduğunu gördüm. Ayrıca sistem, 25.02.2024 tarihine kadar ödeme yapılırsa cezasız ödenebileceğini belirtiyor; ancak yine de cezalı tutar olarak 660 TL ödemem gerektiği isteniyor. İhlalli geçiş yaptığımı biliyorum ve Karayolları sistemi üzerinden defalarca sorgulama yapmama rağmen geçişimi göremedim. Milli Parklar için ayrı bir sorgulama ekranı olduğunu ve benim gibi birçok HGS kullanıcısının bundan haberdar olmadığını düşünüyorum. Bu sebepten ötürü şu an karşıma çıkan 660 TL tutarına itiraz etmekteyim. Gerekli düzeltme için yardımlarınızı talep ediyor, iyi çalışmalar dilerim.

Karayolları Genel Müdürlüğü Uludağ Giriş Ücreti

Ümmet