27 Eylül 2024 22:30

HGS kayıtlarımda herhangi bir geçiş ihlali olmamasına rağmen ve e-devlet üzerinden de geçiş ihlali bildirimi gelmemesine rağmen bugün (27 Eylül saat: 20.30 sularında) HGS ile ilgili e-devlet bildirimlerine bakmak isterken karayolları sitesinde geçiş ihlal sayfası dikkatimi çekti ve o esnada 3 adet geçişlerimin olduğunu ve 1 geçişin son ödemesi olarak 26 Eylül olduğunu ve bugün itibarıyla 1 kat ceza uygulandığını ansızın gördüm. Bunun üzerine 0850 460 6060 HGS iletişim numarasını aradığımda böyle bir borcun neyden kaynaklandığını ve bildirim olarak düşen borçları ödediğimi söylediğim halde telefondaki s** hanım, evet size borcunuzun olduğuna dair mesajın gitmemiş olduğunu gördüğünü söyledi.

Bunun üzerine borcumun olup olmadığını nasıl öğreneceğimi ve gayri ihtiyari bakmamış olsaydım yıllar sonra HGS borcumun katbekat arttığını öğreneceğimi ve bundan dolayı müşteri olarak neden mağdur olduğumu ve 1 kat uygulanan cezai işlemi ödemek istemediğimi ve bununla ilgili şikayet talebi oluşturmak istediğimde kendisi talebimi oluşturmak istememiş ve bu durumun PTT nezdinden kaynaklandığını, yapacak bir şey olmadığını ifade etmiştir. Herhangi bir bildirim dahi gönderilmeden ve bilgim dahilinde olmayan bu borcu ve uygulanan 1 kat para cezasının iptal edilmesini ve herhangi bir bildirim almaksızın kaynaklanan maddi yükümlülüğün müşteriye atfedilmesini kabul etmiyor ve uygulanan cezai işlemin kaldırılmasını talep ediyorum.

Sistemin maddi anlamda yarattığı mağduriyeti yaşamak istemiyorum. Çok rica ediyorum. HGS olarak ilgili bildirimlerin doğru dürüst bir şekilde anında sisteme yansıtılması ya da PTT firması üzerinden kullanıcılara mesaj yoluyla bilgilendirme yoluna gidilmesi. Bana hiçbir şekilde bir bildirim gelmedi ve gayri ihtiyari bakıp karşılaştığım durumdan dolayı mağduriyetimi gördüm ve HGS olarak (telefon ile görüşme sağladığım s** hanım) sürekli kat ve kat yansıtılan cezaları ödemekle mükellef olmamalıyız.

Bundan dolayı ödediğim ücretin 1 kat cezasının iadesini talep ediyorum ve HGS firmasının 'yapacak bir şey yok, ödeyeceksiniz' tavrından ve e-devlet sistemine yansıtmadıklarını ve bilgilendirme mesajı atmadıklarından dolayı şikayetçiyim. Eklerde karayolları geçiş sorgulaması üzerinden yaptığım ve geçiş ihlali yaptığımı bilmediğim geçiş görüntüleri - HGS geçiş ihlali olmadığına dair ekran görüntüsü ve e-devlet sistemi üzerine ücretli köprülerden geçtiğime dair gelen bildirimler.

Karayolları Genel Müdürlüğü Şikayeti

15 Ağustos 2025 09:41