Kalfa Door Firmasının Ümraniye Şubesindeki Kapı Siparişi Sorunu

25 Ekim 2023 15:35862

Kalfa door Firmasının Ümraniye Şubesi'nden yaklaşık 6 ay önce kapı siparişi verdim. Siparişimi zamanında teslim ettiler. Kapılardan 3'ü camlı ve ince çerçeveli modeldi. Ekip montajı tamamladıktan sonra, eşim kapı camlarının her iki yüzünde de yer alan çerçeveler ile cam arasında çok fazla mesafe olduğunu, bunların sabitlenmesi gerektiğini ifade etmiş. Montaj ekibi UHU benzeri bir yapıştırıcı ile yapıştırmaya çalışmış ama bunu yaparken camın her tarafı yapıştırıcı olmuş ve temizlenememiş. Sağ olsunlar camı değiştirmişler ama çerçeveleri yine sabitlememişler. Bir iki hafta içinde çerçeveler esnedi ve normalde camın ön ve arka tarafındaki karşılık gelen çerçevelerin üst üste (aynı hizada) olması gerekirken çerçeveler arasında epey bir mesafe farkı oluştu ve çerçeveler ile cam arasındaki mesafe de iyice açıldı.

Ümraniye'deki mağaza yetkilisi ile süreci başta eşim yürüttü. İlk başta, biz müşteri memnuniyetini önemseriz, sizi mağdur etmeyiz diye başlayan görüşmeler zaman içinde 'kapının bulunduğu yer çok güneş alıyorsa ondan olmuştur.' 'montaj ekibi silikonla yapıştırmak istemiş ama siz izin vermemişsiniz' şekline dönünce ve eşimin psikolojisi yaptığı 5,6 görüşmeden sonra bozulduğu için süreci ben devraldım. Çok sakin bir kişiliğe sahip olmama rağmen, beyefendi beni de çıldırtmayı başardı. Eşimin yalan söylediğini ifade etti ve uzun bir süre bizi oyaladı. Kendisi bize dönmüyor, sık sık şu gün beni arayın deyip duruyordu. Maalesef o görüşmeler uzayıp duruyor, çoğunlukla da arayan taraf ben oluyordum ve neredeyse her görüşme sinir harbi ile geçiyordu. En son 'Bana işimi öğretme...' 'Bana ahlak dersi mi veriyorsun?...' 'Siz rica ettiğiniz için yapıyoruz (sanki hata bendeymiş gibi) vb. Diyaloglara şahit oldum. En son dayanamayıp artık kendisi ile muhatap olmak istemediğimi söyleyip, telefonu yüzüne kapattım ve Fabrikayı arayarak, süreci onlar üzerinden yürütmek istediğimi söyledim. Nihayetinde işimizi çözdüler (birkaç saatte halledilebilecek bir işmiş, psikolojimizi bozacak şekilde 2-3 ayda çözümlendi.) ama beni de eşimi de bezdirdiler.

Sonuç olarak şunları söyleyebilirim: Firmanın kapı modelleri güzel ve malzemeleri de kaliteli. Lakin, montaj için gelen ilk ekipten memnun kalmadım ve çok daha önemlisi yukarıda bahsettiğim diyalogları yaşadığım mağaza temsilcisinin tutum, davranış ve iletişim becerileri! Nedeniyle bir daha bu firmanın kapısından geçmem.