JVC TV Panel Arızasının 1 Yıllık Parça Garantisi Kapsamı Dışında Tutulması

01 Aralık 2023 14:59

Merhaba,
04.06.2020 tarihinde hepsiburada.com üzerinden JVC 32VH3905T model LED TV aldım. Cihaz tarafıma sorunsuz bir şekilde teslim edildi. Ürünü yeni almış olduğum evime gelecek olan kiracım için almıştım. Ürünü hiç açmadım ve kutusundan çıkarmadım. Hatta kumandası bozuk çıktı. O zaman çeyizlik süresinden ve kiracımın oturma zamanından bahsedip garantisinin başlatılmasını rica etmiştim. Vestel müşteri hizmetleri tarafından normal şartlarda şu an ürünün garantisi yok denildi. Lakin garanti süresinin ürün alındıktan 6 ay sonrasına başlatılması gerekiyordu. Bu durumda ürünün 04.12.2023 tarihine kadar aslanlar gibi garantisinin olması gerekirken, fabrika ve Vestel yetkilileri çeyizlik süresini kabul etmeyip delil ve kanıt ispatlar sunmama rağmen beni dikkate almadılar ve hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. Bana tarihler yanlış denildi, peki o halde neden düzeltmiyorsunuz? Düzeltince garantim olacak. Hadi bunu da bir kenara park ediyorum. 8093748591 çağrı numarası ile 16.05.2023 tarihinde panelim garanti süresi içerisindeyken kullanıcı hatası denilerek ücretli bir şekilde onarıldı. Halihazırda televizyonumun panelinde arıza var ve bunu onaramıyorsunuz. Paneli de tedarik edemeyeceğinizi belirttiniz. Peki benim 1 yıl parça garantim ne olacak? Ürünüm garanti kapsamındayken ve üstelik benden panel ücreti alırken her şey yolundaydı da, şimdi 1 yıllık onarım garantisinde olan panelim için neden yardımcı olmuyorsunuz? Bu kapsamda 1 yıllık onarım/parça garantisi kapsamında sizlerden çözüm bulmanızı istiyorum. Ciddi anlamda hayal kırıklığına uğradım. Eğer sorunum çözülmezse de Tüketici Hakları mahkemesine başvurarak yasal yollardan hakkımı arayacağım.

04 Aralık 2023 19:21 (Şikayetten 3 gün sonra)

07 Aralık 2023 08:34

Merhaba, Üründe parça olmaması benim problemim değil. Tedarik edecek olan sizlersiniz. Bu açıklamanızı ve mazeretinizi kabul etmem mümkün değil. Yasal olarak her yerde parçaya 1 yıl garanti veriliyor. Üstelik 16.05.2023 tarihinde panel garanti süresi kapsamında ücretli bir şekilde değiştirildi. Panelin 16.05.2024 tarihine kadar garantisinin devam etmesi gerekiyor. Yasal haklarımı gayet iyi biliyorum. Lütfen işi yokuşa sürmeyin ve insanlara destek olmaya çalışın. Ya bir an önce panelimi değiştirin ya da panel değişim ücreti tutarını hesabıma gönderin. Ya da ücretsiz bir şekilde ürün değişimini yapın. Aksi takdirde hakkımı aramak için yasal yollara başvuruyor olacağım. Bunun için elimde yeterli miktarda done de var. E-posta çıktılarını da bizzat mahkemeye sunacağım. Kurumsal bir firma stoklu çalışmalı ve henüz 6-7 ay önce paneli değiştirilmiş/onarılmış ve yasal olarak parçaya 1 yıl garanti verilen bir sistemde/ülkede tedarikli olmalı. Bunu karşılayamadığınızı ve tedarik parça üretiminin ne zaman yapılacağını öngöremediğinizi belirtmeniz hiç de kurumsal ve etik bir yaklaşım değil. Üstelik bu firmanın adı Vestel ise. Bana yardımcı olabilmek için buradaysanız yardımcı olun ve gereğini yapın lütfen. Parçanın tedarik edilememesi takdir edersiniz ki müşterinin/tüketicinin problemi değil. Konuyu kısa sürede çözüme kavuşturmak demek müşteriye ürünü ücretli bir şekilde değişim yapmak anlamına gelmemeli. Bunun adı kesinlikle çözüm ve destek değil. Yasal hakkım olan panel değişiminin/onarımının garanti kapsamında ücretsiz bir şekilde acilen yapılmasını ve mağduriyetimin giderilmesini önemle rica ediyorum. Lüleburgaz Vestel servisinden de televizyonumun garantisinin 2024 yılının mart ayına kadar devam ettiği bilgisini almış bulunuyorum. Kaldı ki 11 Kasım 2023 Cumartesi günü öğle saatlerinde Lüleburgaz Vestel’den arayan yetkili personel televizyonun panelinin onarılamadığını ve bu sebeple garanti kapsamında ücretsiz bir şekilde değiştirileceğini beyan etmişti. Geldiğimiz noktada elimizde kocaman bir sıfır var. Bunun adı insanlarla dalga geçmek değildir de nedir? Bu sebeple maddi kaybımın ve mağduriyetinin yanı sıra manevi anlamda da mağdur edildiğimi düşünüyorum. Yazık, gerçekten çok yazık.

Ferhan sonuçtan çok memnun

Ferhan
10 Temmuz 2024 15:25
"Teşekkürler"
Kenan sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Tamir Edeceğiz Diye Götürdükleri Televizyonu Daha Kötü Getirdiler

Kenan
04 Ağustos 2023 14:05
Vestel Tamir Edeceğiz Diye Götürdükleri Televizyonu Daha Kötü Getirdiler

Vestel 43U9401 4K Sm LED TV Ekran Açılmaması

Muammer
01 Temmuz 2024 08:35
Betül sonuçtan hiç memnun değil

Betül
28 Ocak 2025 10:58