İstyatur İstya Tur Rehber Şikayet

11 Temmuz 2024 12:13

3/10 Temmuz Benelüx gezisi ile ilgili atanan Rehber ö. K adlı kişi grupla hiçbir iletişim içine girmemiş. Gittiği birçok yerde yapılar ile ilgili özellikleri telefondan okumuştur. İnsanların ricalarını reddetmiştir. Süreçte yaşanan en önemli bazı olay şudur.
1. Tur boyunca tüm misafirler söylenilen her şeyi harfi harfine yerine getirmiş ve hiç gecikme olmamıştır. Yalnızca turun 7. Günü Fransa gezisi sırasında eşimin lavaboya gitmiş araç hareket saatine yetişememiştir. Birkaç dakika beklemesini rica ettiğimde "Colmar dolmuşların binin gelin demiştir." Daha sonra eşimi almaya gittiğinde aracı hareket ettirmiş, biz araç arkasından koşarken araçtaki diğer misafirler durması gerektiğini söylemesine rağmen durmamış, şoför P** Bey'e İngilizce "Ben dur desem de durma." şeklinde bir cümle kullanmıştır. İngilizce'ye hakim olan gruptaki diğer arkadaşlar bu duruma tepki gösterdiğinde orada ceza yiyeceğiz yalanına sığınmıştır. Halbuki ben yaklaşık 50 metre aracın arkasından koşmana ve beni görmesine rağmen durmamıştır.
2. Fransa gezisi sırasında otobüsün arkası çok sıcak olmasından dolayı bir arkadaşımız en önde oturan rehber ö. K'nin yanında bulunan boş koltuğa serinlemek için geçici oturmak istemiş. Ancak yanında kimsenin oturamayacağını söyleyerek reddetmiştir.
3. Gruptaki hiçbir kişi ile diyalog içine girmemiştir.
4. 52 Kişilik kalabalık bir grup olduğumuzdan bir yapının önüne gelir gelmez daha grup toplanmadan yapının özelliklerini anlatmaya başlamış geride kalan grup üyeleri o yapının özelliği hakkında bilgi alamamıştır.
5. Grup üyelerinin çok beğenilen yerler için fazladan 15 veya 30 dakika ek zaman istediğinde kesin bir dille reddetmiştir.
6. Turun son gününde yapılacak olan Remich/Schengen turunu Havalimanına yetişememe nedenini gerekçe göstererek iptal etmiş. Grubu son gün 13. 30'da Havalimanına bırakmıştır. Sonradan kendi ifadesiyle yarım saat sonra başka bir grubu karşılayacağını belirtmiştir. Aslında iptal sebebi yetişememe değil başka bir grubu karşılamaktır.

profile profile

Celal
Celal

Bu rehberden ve tur şirketinden biz de ailece şikayetçiyiz. Yapılmayan son extra turun ücretini de geri talep ediyoruz.

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

İstyatur Ve Rehber Şikayeti

12 Temmuz 2024 00:32