İstanbul Seyahat Biletsiz Yolcu Taşıma

02 Mayıs 2024 15:52

Öncelikle üç firmanın yetkililerine merhabalar diyerek şikayetimi dile getirmek istiyorum. 01.05.2024 tarihinde Samsun Alaçam'dan kalkıp Tekirdağ Çorlu'ya gidecek olan Ali Osman Ulusoy firmasından, kurumsal kimliğine güvenerek annem a*****ve amcam H*****r adına iki adet bilet almış bulunmaktayım. Buraya kadar herhangi bir sorun yoktu.
Ancak bu dakikadan sonra yaşananlar şu şekilde ilerlemeye başladı. Aradıklarında Alaçam karlı Mahallesi kahvelerinin önünden alınacağımız söylendi ve Bafra'ya kadar Bafra seyahat ile gideceğimiz belirtildi. İnsanlık hali, olur böyle durumlar. Ancak Bafra seyahat'in, Ali Osman Ulusoy firmasından biletli ve koltuk sigortalı yolcularımızı nasıl taşıyabildiğini, hangi kanuna göre iş yaptığını veya hangi kanunları yok saydığını merak ediyorum. Bafra'dan hareket eden Ali Osman Ulusoy otobüsü İstanbul Esenler'e kadar geldi. Burada 'Çorlu'ya gitmeyeceğiz, İstanbul Seyahat'e binin' denildi ve yolcular İstanbul Seyahat'e aktarıldı. İstanbul Seyahat de Ali Osman Ulusoy firmasından biletli ve koltuk sigortalı yolcularımızı nasıl taşıyabildiğini sormak istiyorum. Yolculuk sırasında otobüs, yolcuları İstanbul Seyahat servisine 16+1 araçla aktardı ve araç, yolcuları otogara girmeden yolda bıraktı.
Tüm ısrarlara rağmen 'otogara giremem' denildi. Kendinizi benim yerime koyun; ailemi otogarda saatlerce bekledim ve bu yolculuk bitmedi.
Üstelik otogarda bekleyen aracıma yolda kalan ailemi ve eşyalarımı taşıdım. Yani yolculuk sırasında bir otobüsten diğerine, bir araç muavininden fazla bavul taşımış olduk. Ayrıca ailem okuma yazma bilmeyen, mazlum ve her denilene 'tamam' diyen kişilerdir. Bu kadar mağdur edildikleri için şu an ailemle tartışmış bulunuyorum. Ailemle bu saçmalıklar yüzünden travma yaşadım. Bu benim ailemle ilgili sorunumdu.

Gelelim bir başka konuya; siz büyük firmalar, benim ailemi sigortasız ve biletsiz nasıl ve ne hakla taşıyabiliyorsunuz? Yolda olabilecek bir kaza durumunda bana ne cevap vereceksiniz ve cevabı hangi firmadan bekleyeceğim? Lütfen herkes elini vicdanına koysun ve bu mağduriyet için kendi arasında bir vicdan terazisi kursun.

Bu şikayetimi gerek CİMER, gerek valilik, gerek sosyal medya aracılığıyla her yerde hakkımı arayacağım. Bir insan mazlum diye hakkını savunmuyor diye bu kadar mağdur edilemez. Yazık, gerçekten yazık. Siz yetkililer olarak nasıl insanlarla hizmet verdiğinizi bilin istedim.

Selçuk sonuçtan hiç memnun değil

22 Temmuz 2024 15:02

11 Kasım 2023 11:49
Emrah sonuçtan hiç memnun değil

06 Mayıs 2024 13:49
Serkan sonuçtan hiç memnun değil

04 Temmuz 2024 11:56
Ekrem sonuçtan hiç memnun değil

31 Temmuz 2024 20:24