İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane Randevu Sisteminin İyileştirilmesi Talebi

13 Nisan 2024 22:51

İBB İstanbul Kütüphanesi'ndeki rezervasyon sistemi çok kötü. Bir gün içerisinde sınırlı rezervasyon hakkınız var ve mevcut rezervasyonunuz varken diğer seansa rezervasyon almanıza izin verilmiyor. Diyelim ki sabah 9'dan akşam 5'e kadar kütüphanede kalmak istiyorsunuz. Geceden 9-13 seansı için randevu aldınız. Randevuya zamanında gitseniz bile, 13:00 sonrası için kütüphanede yer bulamıyorsunuz. Çünkü aldığınız rezervasyon saatleri içinde yeni bir randevu almanıza izin verilmiyor; kısacası bu kütüphanede 4 saatten fazla kalmak çok zor. Bu rezervasyon sistemi kaldırılsa ve yerine kütüphanenin ne kadar dolu olduğunu gösteren bir sistem gelse, tüm sorunlar çözülecek. Ayrıca, seansların 9-13, 13-17 gibi ayrılması da sorunlu. İnsanlar sabah müsait olmayıp kütüphaneye 11:00'de gelmek istiyorlarsa, burası onlar için de kötü çünkü 11:00'den 13:00'e kadar kalabilirler ve yukarıda belirttiğim sebepten dolayı 13:00-17:00 seansına asla yer bulamazlar; yani 11:00'de kütüphaneye gelmek isteyen biri yalnızca 2 saat kalabilir. Bu sorunun lütfen çözülmesini, herkesin kütüphaneden tam anlamıyla faydalanabilmesini istiyorum. Ben de aynı mağduriyeti yaşadım. Saat sabah 10:00'da Taksim Sevgi Sosyal Kütüphanesi'ne gittim. İnternetten baktığımda saat 12:00-16:00 arasının boş olduğunu gördüm ama ben 10:00'da gittiğim için 8:00-12:00 arasını almak zorunda kaldım ya da Taksim'de 2 saat bekleyecektim. Belki 6-7 saat kalmak istiyorum ama sistem izin vermiyor. Ne yapayım, 8:00-12:00 arasını aldım ve 10:00'dan 12:00'ye kadar çalıştım. 12:00'de tekrar randevu almaya çalıştım ama her yer dolmuştu ve kütüphaneden çıkmak zorunda kaldım. Ya bu sistem iptal edilsin ya da 8 saate kadar randevu alabilelim. Benim işim 4 saatte bitmiyor ve mağdur oluyorum. Eğer yer sorun oluyorsa, İBB'nin her ilçeye açtığı kütüphaneleri 24 saat hizmet verecek şekilde düzenleyerek randevu sistemini kaldırabilirler ve insanlar Taksim'e yığılmazlar.

15 Nisan 2024 15:31 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli vatandaşımız, Başvurunuz ile ilgili süreç devam etmektedir. En kısa sürede dönüş sağlayacağız.

Değerli vatandaşımız, 1-59953707701 numaralı başvurunuz sonuçlanmıştır. Başvurunuzun sonucuna iletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile ulaşabilirsiniz. Süreçlerimizin iyileştirilmesine katkıda bulunduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Kütüphanesi Rezervasyon Sistemindeki Kısıtlamalar

02 Nisan 2024 09:14

İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çakmak Yüzme Havuzundaki Kontenjan Sorunu. Yer Bulamıyorum

09 Haziran 2024 12:27

İBB Şişli Habitat Kütüphanesindeki Kaba Çalışan

30 Ekim 2023 16:38
Şevval sonuçtan çok memnun

13 Ocak 2025 02:30
"Sorun giderildi uygulamaya girebiliyorum teşekkür ederim 🙏🏻"
Kütüphane Giriş Sorunu: Acil Çözüm Bekleniyor
Kütüphane Giriş Sorunu: Acil Çözüm Bekleniyor