İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çöp Konteynerleri Ve Çöp Kokusu

01 Eylül 2023 08:16

İstanbul Sultangazi ilçesinde Gazi Mahallesi 1382. Sokakta bulunan 2 adet çöp konteyneri ve bulunduğu yer çöp kokusundan dolayı rahatsızlık veriyor. O sokakta çocuklar saatlerce oyun oynuyorlar ve hiç hijyenik değil, çöp kokusu evlerimize kadar geliyor. Ama sadece çöpler alınıyor, konteynerin değişmesi ve bulunduğu yerin yıkanması asla yapılmıyor.

01 Eylül 2023 09:15 (Şikayetten 58 dakika sonra)

Değerli vatandaşımız, Başvurunuz 1-58139506298 numarası ile kayıt altına alınmıştır. İletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile https://cozummerkezi.ibb.istanbul/application/query üzerinden başvurunuzu takip edebilirsiniz.

Yaşar

Güldem Hanım, çok alıngansınız. Türk Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisansı olan bir fert olarak, yazı-çizi işinden iyi anlarım. Ben yorumumda "Siz" zamirini kullanmıştım. O "Siz", siz misiniz yoksa başka birileri mi? Benim yorumum Siz Güldem'e değil, o konteyneri o hale getiren ve çöpleri oraya-buraya atan diğer "Siz"lere söylenmişti. Siz'e teşekkür ederim. Bilgi ve ilginize saygı duydum. Aklıma gelmişken, konteynerlerin videosu delil zaten. Paragraf sonu olarak: Ben yorumunda "Siz" diye hitap etmiştim, sen ise bana "Sen" diye hitap etmişsin. Bu da gösteriyor ki, Senin edebiyatla falan alakan yok. Kal temizlikle...

Yaşar

Konteynerler kendi kendine deforme olmaz. Siz onları sağlam tutarsanız, etraf kokmaz. Çöplerinizi konteynerin içine değil de yanına, önüne, arkasına atarsanız tabii ki kokar. Önce siz temiz olun. Çöpünüzü konteynerin içine atın. Oraları temizlemek Belediyenin görevi ise, sizin göreviniz de etrafı kirletmemek.

Güldem

Tüm bu söylediklerini destekleyecek bir görüntü kaydın yoksa bence yorum yapmamalısın. Çünkü ben çöpümü konteynere atıp sağı solu kirletmiyorum. Toplumsal bir varlık olduğum içinde böyle bir durumu kendime sorumluluk biliyorum. Ama sen çok konuşmak istersen bu söylediklerini gidip 2. Sınıf ilkokul öğrencilerine ders olarak verebilirsin. Belli ki belediyecilik hizmetinde ve çevreyi temiz tutma konusunda doktora yapmışsın. Ama önce bir Türkçe dersinden şahıs zamirlerine gözat.

26 Eylül 2024 01:06

08 Şubat 2024 11:55
İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çöp Konteyneri Pis Suyu Ve Yer Değişimi
İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çöp Konteyneri Pis Suyu Ve Yer Değişimi

İbb - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çöp Konteynerlerinin Dolu Olması Ve Çevrenin Pis Olması

07 Eylül 2023 20:16
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kategorileri