Nihat sonuçtan çok memnun

Eski Bina Ve Usulsüz Daire Dönüşümü Mağduriyeti

24 Aralık 2024 14:16
Nihat'ın Teşekkür Mesajı
“Tuğçe hanım çok nazik şekilde bilgilendirdi bizi. Teşekkürler...”

Öncelikle İBB çalışanlarına teşekkürlerimi iletiyorum, bir önceki sorunda hızlı ve tam bilgi verdikleri için teşekkür ederim.

Şu anda herhangi bir şikayette bulunmayacağım, ancak aile olarak yaşadığımız önemli bir mağduriyet bulunmakta. Bu konu hakkında aydınlanmak istiyorum.

Öncelikle sorun, eski bina yapıları ve usulsüz olduğunu düşündüğüm ticari alan olan boş dükkanların daireye çevrilmesi.

1. Olarak, hissedar olduğumuz Sultanbeyli'de bulunan arsamızda 3 katlı eski bir bina bulunmakta. Bu binada 7 daire bulunmakta, dairelerden 2'si 2018 veya 2017 civarında dükkan olarak boştu ve daha sonrasında daireye çevrilip babamın kardeşleri tarafından çocuklarına verildi. Bu daireye çevrilme sırasında kolon kesimi olduğunu bilmekteyiz.

2. Olarak, daireye çevrilen yerler kimi zaman hissedar olan babamın üzerinde gözükmekte ama bu durum tapuda sadece arsa hissesi olarak gözükmekte ve bu karışıklık dolayısıyla bazı sosyal yardımlardan yararlanamamaktayız, öncelik olarak engel durumu bulunan kardeşim.

3. Olarak, bina depreme asla dayanıklı değil, 1995 veya öncesi bir yapı olduğu için kentsel dönüşüm olması gerekiyor. Ancak bu arsa veya konut karışıklığı nedeniyle başvuruda bulunamıyoruz. Kaymakamlıkta yapılan 2 daire babamın üzerine gözükmekte ancak belediyede farklı şekilde. Bu yüzden ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Bu durumu babam biraz salmış ve umursamaz duruma gelmiş bulunmakta ama artık tam olarak aydınlanıp bir çözümü var mı yok mu bilmek istiyorum. Bu konu hakkında tam kapsamlı bilgi edinmek istiyorum. Yardımcı olabileceğinize inanıyorum.

25 Aralık 2024 12:56 (Şikayetten 22 saat sonra)

Değerli vatandaşımız, Başvurunuz 1-64413868697 numarası ile kayıt altına alınmıştır. İletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile başvurunuzu takip edebilirsiniz.

Değerli vatandaşımız, Başvurunuzla ilgili tarafınıza telefonla süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Süreçlerimizin iyileştirilmesine katkıda bulunduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

Nihat
Nihat
26 Aralık 2024 15:51

Tuğçe hanım çok nazik şekilde bilgilendirdi bizi. Teşekkürler...

17 Eylül 2024 22:06
Tuğba sonuçtan hiç memnun değil

Yenileme Projesinde Müstakil Yapı Engeli

28 Ocak 2025 18:18
Melahat sonuçtan hiç memnun değil

31 Ocak 2025 11:18
Alev sonuçtan çok memnun