Kemal sonuçtan hiç memnun değil

23 Ekim 2024 13:11

İşbir Yatak garanti saçmalığı. İşbir Yatak'tan 2020 yılında 7 yıl garantili Coco Dream model yatak aldık. Aldığımız yatağın 7 yıl garantili olmasına rağmen firma tarafından bu garanti hizmeti verilmedi. Yatağımızda oluşan çökmeler nedeniyle servis çağırdık. 7 ayda yaptığımız başvuru sonucu servis Antalya'dan geliyor. Bizim Isparta'da yaşıyor olmamızdan dolayı istediğimiz zamanlarda gelemiyorlar. Servis sürekli gelmeden yarım saat önce bilgi verdiği için her zaman evde olamıyorduk ve bu nedenle bazı zamanlarda olumsuz dönüşler verdik. Sonunda servis 9 ayda bize gelebildi. Servis geldikten sonra yatağımızda belli bölgelerde 4-4,5 cm aralığında 2-3 adet çökme olduğu, bu çökmenin garanti kapsamına girdiği söylendi. Ancak ana merkezle irtibata geçildiğinde bu çökmenin 3-3,5 cm olduğu, yaylı yataklarda 3,8 cm çökmenin normal kabul edildiği ve garantiye girmediği söylendi. Ben, yatağımın yaylı olmadığını, tamamen lateks yatak olduğunu ve 2 cm ve üzerindeki çökmelerin garantiye girdiğini iddia ettim. Tekrar incelendi ve bana saçma sapan bir teklifte bulunuldu. Yatağımın garantiye girip girmediği hususunda bilgi verilmeden, kampanyalı ürünler hariç normal yataklardan %10 indirim yapabileceklerini söylediler. Kabul etmezsem tüm yasal haklarımı aramam gerektiği ve değişim yapılmayacağı belirtildi. O zaman size soruyorum, 7 yıl garantiyi neden veriyorsunuz? Yatağınızda çökme meydana geldiği halde bunu neden garantiye almıyorsunuz? Web sitenizde %100 memnuniyet garantisi dediğiniz sistemi neden uygulamıyorsunuz? Garantiye almamalarının en büyük sebebi, yatağımı artık üretmiyor olmaları ve benim yatağımın bir tık geliştirilmiş olan, Coco Dream olarak adlandırdıkları yaylı versiyonu olan yataklarla değiştirmek istememeleri olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle bu firmayla alışveriş yapılmaması gerektiğini ve ürünlerinin arkasında durmadıklarını söyleyebilirim. Yasal haklarıma başvurduğumda para iadesi yapma niyetinde olduklarını düşündüğüm için böyle bir girişimde bulunduklarını düşünüyorum. Çünkü 4 yıl önce aldığımız yatak fiyatıyla şu anki yatak fiyatı arasında nereden baksanız 15 kat fark var.

25 Ekim 2024 10:52 (Şikayetten 1 gün sonra)
04 Kasım 2024 12:21

Otomatik bir mesajdan ötesi yok. 2 Hafta kadar bekledim bu yorumu yazmak için ama hiçbir şekilde iletişime geçen olmadı. Marka ürününün arkasında durmayan ve verdiği garantiyi öylesine veren bir marka olmaktan öteye gidememiştir. Verdikleri garantiye ürün almayı n yarı yolda kalırsınız.

26 Şubat 2025 10:39
isbir-yatak-garanti-sorunu-ve-cokme-problemi-1.jpg

İşbir Yatak Tüketici Hakem Heyeti'ne yapmış olduğumuz itiraza manidar bir savunma yapmış. Lütfen okuyun ve bundan sonrası için karar sizin. Aldığımız ürün 7 yıl garantili olmasına rağmen firma 4,5 yıl sorunsuz kullanmış ve sonrasında olması normal demeye getirmiş. O zaman örneğin bir beyaz eşya aldınız, aldığınız bu beyaz eşya 7 yıl garanti ve 6,5 yıl sonra bakın 4,5 değil 6,5 yıl sonra motoru yanmış. O zaman firma söylemi demeli 6,5 yıl sorunsuz kullanılan ürünün son 3-5 ay kala arızalanan motorun değişimini ve tamirini yapmıyorum. Neticede 6,5 yıl sorunsuz kullanılmışmı denmeli. Takdir sizlerin. Savunmasının aslını da resi, m olarak eklere atıyorum.

Öznur
Öznur

İşbir Yatak uzmanıyım diyor ama böyle bir şey yok paranızı çöpe atmak istiyorsanız alin

Derya

Şaşırıyorum. İsim yapmış firmalar bu haldeyse bunlardan değil markalaşmamış yerlerden alırım. En azından muhatap bulurum.

Yatak bakıyordum, yorumlara da bakıyorum. İşbir Yatak elendi 👍

03 Ekim 2023 20:51
Emra sonuçtan hiç memnun değil

Yatakta Çökme Sorunu Ve Müşteri Memnuniyeti Hayal Kırıklığı

21 Kasım 2024 12:12
Tayfun sonuçtan hiç memnun değil

05 Ağustos 2023 15:33

İşbir Yatak Kategorileri