Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

19 Nisan 2023 00:43

14.10.2021 tarihinde aldığım Apple marka iPhone 11 256gb white row model cihazımı mikrofonunda oluşan problemden dolayı Antalya'da bulunan 'tvt Apple yetkili servisi'ne 'mikrofonundan ses gitmiyor' şikayeti ile teslim ettim, teslim ederken fotoğrafları çekildi cihazda herhangi bir kozmetik problem veya çizik yoktu (fotoğrafları elimde ve tvt de mevcut), yetkili servis ertesi gün cihazın İstanbul'daki applecare servise gitmesi gerektiğini söyledi. Tamam gönderin dedim ve gönderdiler. Bir süre sonra cihaz bana arka kasa camının iç kısmı (cihazın arka kısımındaki camın boyası içeriden kazınarak kaldırılmış) çizilmiş şekilde ve cihazın bataryası bana sorulmadan değiştirilerek (batarya ile ilgili bir sorun bildirmediğim halde değiştirilmiş) geri teslim edildi, cihazı teslim alırken tvt Antalya Yetkili Apple servisindeki personel arkadaşa çiziği gösterdim 'evet teslim alırken bu çizik yoktu' dedi ve teslim alırken çektiği fotoğrafları gösterip teyit etti ve 'bizimle bir ilgisi yok cihazınızı biz açmadık İstanbul'daki Apple açtı.

Apple ile iletişime geçin' cevabını verdi, hemen Apple destek hattını aradım ve oradaki yetkili kişi ile görüştüm a*** hanımdı sanırım bana Apple bu tarz durumlarda bir şey yapamıyor cevabını verdi. Ve şöyle de bir durum var daha öncesinde cihazın hakkında kısmında 14.10.2023 tarihine kadar garantisi devam etmektedir. Yazıyorken şu an garantisi bitmiştir yazıyor. Ben size batarya değiştirin demedim bataryamı neye göre kime sorarak değiştirdiniz? Ve benim parasını ödeyerek aldığım kendi şahsım adına faturalı malıma neye göre zarar verdiniz? Türk ceza kanununun 151. Maddesine göre bu yaptığınız 'mala zarar verme' suçu bunun farkında mısınız? Ben hakkımı yasal yollardan savunacağım.

24 Ağustos 2023 13:51

Tüketici Hakem Heyeti'ne gittim ve haklı bulundum değişim sağlanacak, eğer sağlanmaz ise Tüketici Mahkemesi'ne gideceğim ekstra bir de mahkeme ücretini ödeyecek Apple, bunlar gerçekten zaman kaybından başka bir şey değil ortada yapılan bir yanlış var bunu çözüp şirketin etik değerlerini korumak gözetmek varken böyle gereksiz açıklamalar yapıp tüketiciyi zor duruma düşürmenin anlamı yok bence. Şimdi bilir kişi ücreti ve bazı masrafları karşılayacaklar eğer değişimi sağlamazlar ise yasal süreci devam ettireceğim ve mahkeme masraflarını da karşılayacaklar. Bundan sonra şöyle bir karar aldım alternatif çok var ve kesinlikle bir daha iPhone almayacağım, kimseye de tavsiye etmeyeceğim. Çünkü elektronik eşyada asıl olay ürünü aldıktan sonra sağlanan destek önceden Apple böyle değildi Apple tercih etme sebebim de bu yüzdendi. Ama artık ilgi alaka kalmamış, yazık.

Garanti Sürecinde Hayal Kırıklığı Ve Yanıltıcı Hizmet

Kemalcan
26 Mart 2025 15:36

19 Eylül 2025 19:19
İphone 11'in Kilit Ekranında Donma Ve Kritik Uyarı Sorunu
Sümeyra sonuçtan hiç memnun değil

İos Güncellemesi Sonrası Pil Ve Performans Sorunları Yaşıyorum

Sümeyra
14 Kasım 2025 17:51
Tolga sonuçtan hiç memnun değil

İPhone Garanti Kapsamında Pil Değişimi Talebim Reddedildi

Tolga