Imaginarium İndirim Kampanyasında Yaşanan Sorun Ve Çözüm Beklentisi!

22 Aralık 2024 12:25

Imaginarium web sitesinde "tüm üyelere %10 indirim" kampanya bilgisi yer alıyor. Buna istinaden üye olarak oyuncak satın aldım. Oyuncak 999₺ ve indirimin sepetime uygulanması için epeyce uğraştım (üyelik sistemi sağlıklı çalışmıyor, giriş yapmama rağmen sepette beni çıkmış gösteriyor vs.). Gir, çık, baştan sepete ekle, baştan sepete ekle derken bir noktada indirimi sepetimde görüntülemeyi başardım ve devam ettim. Sonraki aşamada hediye paketi notu eklemeyi atladığımı fark edip bir aşama geri döndüm. Notumu ekledim fakat indirim kayboldu. Bunu görünce sepeti boşaltıp, sistemden çıkış yapıp, her şeye baştan başladım. Bir dijital ürün geliştirici olarak yapılabilecek tüm yolları denedim yaşanan hatayı bertaraf etmek için ama artık bir noktada pes edip, ürünü kendi fiyatından satın aldım. Bu kez sipariş notuna durumu yazdım. Bu siparişi oluşturmak için hali hazırda bir saat kadar vakit harcamış ve epeyce de sinir sahibi olmuştum. Ertesi sabah notum üzerine Imaginarium'dan arandım. Hatanın farkında olduklarını söylediler, ne hoş: farkında olmak ve düzeltmemek büyük rahatlık. Neyse bunu geçiyorum. %10 indirim tutarımı (99₺) nasıl geri alabileceğimi sordum ve beklenen cevap "maalesef hediye çeki veya karta iade yapamıyoruz". "Peki, ne yapmayı öneriyorsunuz? " "Siparişinizi iptal edin, üyeliğinizi silelim, yeniden üyelik oluşturun, geri dönme işlemi yapmadan siparişinizi tamamlarsanız bu kez %10'u uygulayabilirsiniz." dediler. %10 indirim veriyorsunuz, ancak buna sahip olabilmek için tüketicinin takla atması gerekiyor. Maalesef, ben bu siparişe ayırabileceğim sürenin sonuna geldim ve şayet bu konuya 10 dakika daha vakit ayıracaksam, bu da ancak buraya bu şikayeti yazmak olur. Çünkü belki ancak o zaman sisteminizi düzeltmeyi düşünebilirsiniz. Ürünün fiyatı, zaten sunduğunuz tüm hizmeti kapsamaktadır ve bu fiyatı ödüyoruz. Üzerine tüketiciden ekstra efor istenmesi adaletsiz ve Tüketici Hakları'na ters düşer. Şayet kampanya yapıyorsanız, tüketici normal şartlarda bunu kendi başına ilerletebilmelidir. İlerlemiyorsa, tüketicinin hakkını ona geri ödemek satıcının sorumluluğundadır. 99₺ geri ödememi, beni uğraştırmayacak bir yolla iade etmeniz için çözüm önerinizi bekliyorum. Sonraki siparişimde geçerli bir indirim tutarı veya kartıma iade veya havale/EFT ile geri alma gibi yöntemlerin tamamına açığım.

Özgür
19 Ocak 2024 17:03
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

29 Haziran 2024 12:25
Toyzz Shop Stokta Olmayan Ürün Satıp, 9 Gün Sonra İptal Ettiler
Toyzz Shop Stokta Olmayan Ürün Satıp, 9 Gün Sonra İptal Ettiler

23 Ekim 2024 12:41

19 Ekim 2024 18:54
Ayten sonuçtan hiç memnun değil

26 Nisan 2025 12:59