İlk Beş Anaokulu Kapatılacağı Halde Ailelerden Gizlendi, Rezil Olduk

13 Haziran 2024 15:01

İlk Beş Anaokulu sahibi N**** S****** tarafından mağdur edildik. 5 Mart 2024'te 2024-2025 eğitim öğretim yılı için kayıt yaptırırken peşin olarak 255 bin lira ödedik. 15 Mart 2024 tarihinde, halihazırda anlaşmazlık yaşanan mal sahibi okuldan karot aldırmış ki okulun tahliye kararı alınsın. Bu durum hiçbir şekilde bizlere haber verilmedi. 24 Mayıs'ta veli dedikoduları arasında duyduk. Çocuğumuz bu okula henüz başlamadığı için dedikoduları da güç bela duyduk. Okulu aradığımızda bu karot alımının MEB'in zorunlu yaptırımı olduğunu, okulun Ataşehir kampüsüne taşınmasının sadece bir ihtimal olduğunu söylediler. Okulu aradığımızda birileriyle konuşabilmemiz saatlerimizi aldı. Belediyeden aldığımız bilgiye göre MEB tarafından alınması şart koşulan bir karot meselesi yoktu. Bu mal sahibiyle alakalıydı. Bir şekilde birkaç gün sonra okul sahibinin özel telefonunu bularak kendisine ulaştığımızda konunun mal sahibiyle ilgili olduğunu, bize Mart'ta ödediğimiz parayı (kimi ailenin Şubat'ta) aynen geri verebileceğini söyledi. Bu süreçte tüm okulların erken ödeme imkanlarının ve hatta okulların kontenjanlarının da dolduğunu bilmesine rağmen hiçbir mahcubiyeti yoktu ve mağduriyetimizi gidermekle alakalı yapacağı bir şey olmadığını, hatta normalde yüzde on kesinti yapabileceğini ama yapmadığını söyledi. Paralarımızı faize koyup kazanç elde edip bize sıfır faizle geri ödeme yaptı. Biz de o parayla çocuğumuza kontenjanı olan okul aradık. Kimseye yazılı bir şey göndermediler, hiçbir aileye resmi haber vermediler, paraları geri öderken bizlere zorla bir ibraname imzalattılar ki dönüp de dava açmayalım diye. Bu vicdansızlık, düşüncesizlik, etik değerlerden uzak davranışların hiçbir karşılığı olmadı. Bizim paralarımızın pul olması dışında hiçbir sonuç yok. Tüm aileler parasını geri alabilme derdine düştü. Muhatap olduğumuz okul müdürünün sesini kestiler, haklarımızdan vazgeçtiğimize dair belgeleri bizlere imzalatıp paralarımızı geri verdiler. Bireysel olarak bile aylık 25 bin lira faiz alabileceğimiz bir para bize Mart'taki haliyle 255 bin olarak geri verildi. Okul taşınıyor. MEB ile konunun hiçbir alakası yok. N**** S******'ın hiçbir kaybı yok, umuyoruz itibarı hariç!

Şevket sonuçtan hiç memnun değil

Günhan Koleji Maltepe Ön Kayıt İptali Ve İade Problemi

23 Mart 2024 13:58
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Ege Bilim Okulları Özel Okulda İade Sorunu

02 Eylül 2024 00:29

Kayıt Sonrası İlgisizlik Ve Haksız Ücret Kesintisi

23 Ekim 2025 14:24
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Okul Sözleşmesine Ve Taahhütlere Uyulmadı, Ücret İadesi Yapılmıyor

11 Ağustos 2025 13:13
Derya sonuçtan hiç memnun değil

Özel Pendik Zeynebim Anaokulu Şikayeti

09 Ekim 2023 08:52