İGDAŞ Hatalı Kaçak Kullanım Faturası

Ayşe
21 Kasım 2023 13:47

7. Ayın 4'ünde sözleşmemi fesih edip evden ayrıldım. Cuma fesih başvurusu yaptım ve pazartesi sonuçlandı. Çıktığım evde ustalar çalıştı, o dönemde ev sahibim gelip evi kontrol etti. Ayrıca bana doğalgazı da kontrol ettiğini ve basıncın düşük olduğunu söyledi. 11. Ayda İGDAŞ'tan gelen mesajla kaçak doğalgaz kullanım faturası geldiğini öğrendim. Önce telefonda itirazda bulundum. Ardından gelen mesaj herkeste olduğu gibi, sayacınız sökülüp laboratuvarda incelendi. Sayaç numaratörler ile oynanıldığı tespit edildi vs. Hemen şubeye başvurdum. Rapor 9. Ayda oluşturulmuş. Neden 11. Ayda kaçak faturası kesiyorsunuz dediğimde cevap yok. Sayaç ne zaman sökülüp incelenmiş diyorum, 8. Ayın sonunda sökülmüş. Benim 7. Ayda fesih işlemim onaylanmış. Benden sonra ev ustalar, ev sahibi ve kiracı tarafından kullanılmış. Yeni kiracı bizden 1,5 aydan daha fazla süre sonrasında yeni abonelik açtırmış. Fakat taşınması bu tarihten önce. Kimseyi zan altında bırakmadan hesap sormak istiyorum.
1. Si : Fesih için mühürleme yapan görevliler o an bunu fark etmedi mi? Fark ettiyse neden tutanak yok.
2. Si : Feshim onaylandıktan sonra sayaç size ait değil mi? Siz benden aldığınız depozito bedelini bana geri yatırdığınız an o sayaç sizindir.
3. SÜ: Artık size ait olan sayacı, aradan bir ay geçtikten sonra söküyorsunuz, söktükten 15 gün sonra rapor hazırlıyorsunuz. Bana faturalandırmayı 11. Ayda yapıyorsunuz. Buradaki mantığı lütfen biri bana açıklasın.
Ben sözleşmemi fesih ettikten, feshim onaylandıktan sonra sayacın başında mı beklemeliyim gelen görevliler belki bir hata yapar diye! Şubeye gidip feshim onaylandıktan sonra neye dayanarak sayaç söküldü diyorum cevap yok. Neden 1,5 ay sonra söküldü diyorum cevap yok. O sırada biri gelip kırdıysa ben nereden bilebilirim diyorum cevap yok. Sadece rapor var diyorsunuz? Rapor fesih mühürü yapılırken oluşturulsa apartmanın kamera kayıtlarının incelenmesi için başvuracağım. Ama aylar sonra aklınıza mi esti dur bir bakalım diye.

Abdullah
31 Ekim 2023 16:33
Banu sonuçtan hiç memnun değil

Hatalı Sayaç Okuma Nedeniyle Haksız Doğalgaz Faturası

17 Şubat 2025 22:45
Cemil sonuçtan hiç memnun değil

Cemil
12 Kasım 2023 19:13
Metin sonuçtan hiç memnun değil

Metin
22 Şubat 2025 17:51