İETT Otobüslerinde Anons Sorunu

17 Mayıs 2024 10:08769

İETT otobüslerinde durak ismi bildiren anonsların dışında sık sık yapılan iki anons şöyledir:
1. "Sayın yolcularımız, otobüste herhangi bir yere tutunmadan cep telefonuyla ilgilenerek yolculuk yapmak sizin ve diğer yolcuların can güvenliğini tehlikeye atacağı için tutunarak yolculuk yapmanız önem arz etmektedir."
Anlaşıldığı kadarıyla, birisi bir zaman bir yere tutunmadan telefonla meşgul olduğu için ya kendisi düşmüş ya da birisine çarpmıştır. Ancak, telefonla ilgilenmediği halde yolculuk yapan birisi de düşebilir ve bunu engellemek ne belediyenin ne de başka birisini görevi olamaz; bu, kendi sorunudur ve sonucuna katlanır, bir daha da yapmaz. Ben Kadıköy yakasında 2 numaralı Bostancı - Harem otobüsüne Ayşekadın'dan biniyorum ve Şehit E*** O**** durağında iniyorum. Bu olabildiğince uzun anons tam üç defa yapılıyor.

2. İkinci anons: "Sayın yolcularımız, lütfen kapı önlerinde beklemeyin, ortalara doğru ilerleyin."
Ama bu anons da sık sık yapıldığı zaman çoğunlukla otobüste ayakta kimse olmuyor. Ve, hakikaten bu uyarıya ihtiyaç olan durumlarda ise bilgisayar, doğal olarak, o beklenen anonsu yapmıyor; yerine, her zamanki gibi sürücü yolculara sesleniyor, ilerlemeleri için uyarıyor
Sonuç: Bu anonsları uygun bulan yetkililerimizin iyi niyetinden kimse şüphe edemez ama maksat hasıl olmadığı gibi yolcular rahatsız oluyor. Bu nedenle, durak ismi dışındaki anonsların kaldırılmasının çok yerinde bir karar olacağına inanıyorum.
Yetkililerimizin ilgisi ve desteği için şimdiden kendilerine teşekkür ediyor iyi çalışmalar diliyorum

14 Ağustos 2025 15:37

Şoförden anons sesini kısmasını rica etmeniz yeterli

İETT - İstanbul Elektrik Tramvay Tünel Otobüs Şoförü Üstüme Yürüdü Bağırdı

30 Kasım 2023 23:20902

İETT nin 131Y hattının o-1046 kapı numaralı otobüsü Kartal yönüne giderken otoban girişi durağında 30 Kasım saat 20:28 d...

İETT Otobüslerinde Güvenlik Ve Nezaket Sorunu!

22 Aralık 2024 19:321.299

İETT otobüslerinin sefer saatlerine yetişebilmek için yolcuları azarladıklarından, yolda giden arabalara ve yayalara hak...

Şoförün Kaba Tavrı Nedeniyle Durakta İndirilmeyen Yolcular Mağdur Oldu

27 Eylül 2025 18:40491

27 Eylül 2025 tarihinde sabah saat 09:32’de İ****** Y***** durağından kalkan 36f hattı İETT otobüsüne iki çocuğumla birl...

Tümünü Gör
İETT Aracı Eğitimsiz Şoför!

İETT AracıEğitimsiz Şoför!

Emre
İETT 131v C-868 Yolcuların Güvenliği!

İETT 131v C-868Yolcuların Güvenliği!

Eren
İETT Tahrik Edici Konuştu Bizimle Ve Bizi Durak Dışı İndirmeye Kalktı!

İETT Tahrik EdiciKonuştu Bizimle Ve Bizi Durak Dışı İndirmeye Kalktı!

Mevlüde
İett Sorumsuzluğu, Gecikmesi