Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Ekspertiz Yanıltması Ve Ayıplı Mal Satışı: Hyundai Uçar Altunizade Bayisi Şikayeti

14 Aralık 2024 17:10

Merhaba;

25.11.2019 tarihinde Hyundai uçar Altunizade bayinizden Hyundai İoniq marka araç aldım. Bana verilen bilgide, ekspertizinin yapıldığı ve 2 parça (sağ ön kapı ve sağ ön çamurluk) lokal boya olduğu ve Tramer kaydının olmadığı bilgisi verilmiştir. Elimde 25.11.2019 tarihine ait ekspertiz raporu bulunmakta olup bu şekilde yazmaktadır. Bu bilgi ve Hyundai yetkili bayisi olması güvencesi ile araç alınmıştır. Günümüze geldiğimizde aracımı satmak istediğimden ilana koydum ve ekspertiz yaptırdım. Ekspertiz sonucunda araçta 2 parça (sağ ön kapı ve sağ ön çamurluk) boya (lokal değil macunlu ) olduğu, kaputta lokal boya olduğu ve sağ ön direkte (çamurluk ile kapı arasında) boya olduğu bilgisini aldım. Ardından Tramer bilgisini sorguladığımda bir adet kayıt olduğu, 17.09.2019 tarihinde aracın kaza geçirdiği bilgisi yazmaktadır. Satış esnasında yanlış bilgi verip alıcı yanıltma eylemi ile "ayıplı mal satışı" uygulandığı görülen süreçte uçar 2. El kısmından şikayetçiyim. Ek olarak yine Uçar bayi ile aracı aldıktan bir sene sonra aracın Navigasyon kartının içinden alınarak (kartsız olarak ) aracı tarafıma satıldığı anlaşılmış ve şikayet CİMER süreci ilerletilmiş. Ardından dönem Uçar yöneticisi özür dileyerek yeni kartı taktırmıştır. Anlaşıldığı gibi geçmişte de sorun yaşadığım bu bayi, bu sefer bilgide yanlışlık yaparak tarafımı ciddi bir maddi zarara sokmuştur. Konu hakkında gereğinin yapılmasını rica ederim.

23 Aralık 2024 11:04 (Şikayetten 8 gün sonra)

Tolga sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Uçar Otomotiv'de Onarım Sürecinde Yaşanan Sorunlar

01 Kasım 2024 09:16

05 Şubat 2024 13:42

06 Ekim 2023 12:37
Orhan sonuçtan hiç memnun değil

Eksik Bilgilendirme Sonucu Ayıplı Araç Satışı Ve Maddi Kayıplar

18 Ağustos 2025 13:33