Veysel sonuçtan hiç memnun değil

12 Eylül 2023 16:20

Hyundai Kona 2021 model 1,6 dizel otomatik elit hibrit 21 bin km aracımı Üç kez düşük yağ seviyesi ikazı sebebiyle Alanya'daki Hyundai servisine götürdüm. 21 bin km deki araca sökülürse 1,5 ayda alamazsın diyerek 30 bin km bakımı yapalım ve takip edelim diye beni savuşturdular.
Aracımla 300km gitmeden yine düşük yağ seviyesi ikazı vererek arızalandı. Yol yardımı ile aracım Isparta Hyundai (ilgi ve alakaları için teşekkür ederim) Servisine çekildi. Alanya daki Hyundai Servisine yağ seviyesi düşük ikazı nedeniyle 3 defa götürdüğüm aracımda onların ihmali yüzünden 2. 3. Pistonu ve parçalarında arıza olduğunu ve parça sipariş ettiklerini, takriben 1 ay sonra teslim edebileceklerini bildirdiler.
Alanya Hyundai Servisinin İhmalkar davranışından dolayı aracım arızalandı ve ben ailemle yolda çok zor durumda kaldım.
Aracımın tamiratı yaklaşık 1 ay süreceği için ben araçsız kaldım. Isparta Hyundai deki ikame araçlar müşteriye verilmiş. Yaşadığım sorunun kaynağı olan Alanya'da da ikame araç olmadığını, genel merkezi aradığımda bana söyledi.
Genel merkezi defalarca arayıp ikame araç konusundan yardımcı olmalarını istedim. Ancak sizin aracınız ile ilgili durumunuz görüşülüyor. Ben ısrar esince, kanunen ikame aracı 10 gün sonra verebiliriz. Diyerek kestirip attılar. İkame araç temin edilirse size dönüş yapacağız diyerek beni hala oyalıyorlar.
Muhtemelen bu arızalardan dolayı benim aracımın değeri en az %30 düşecek. Ben bu aracı almak için 30 yıllık emekli ikramiyemi ve üstüne bir o kadar da kredi çekerek aldım. Hala kredi borcunu ödüyorum. Bu yüzden gerekirse yenisini misli ile değişimini talep ediyorum sizden.
#Hyundai @hyundai.tr sattığınız malın arkasında durmayarak beni mağdur ettiniz. Biliyorum bir sonuç elde edemesem de hukuki yollara da baş vuracağım. Mutlaka bana yardımcı olacak bir insan evladı çıkacaktır.
Hyundai Assan genel müdürü direk sana sesleniyorum!
Sattığınız malın arkasında durun ve benim mağduriyetimi giderin.

14 Ocak 2024 00:19

02.09.2023 tarihinde motor arızası nedeniyle garantili 2021 Model 21.000km deki Hyundai Kona aracım yolda kalmıştır. Aracı Hyundainin Yol Yardımı vasıtasıyla servise çektirdik. İlgili Hyundai Servisi tarafından Türkiye Hyundai Genel Merkezince Kore’ den motor bloku sipariş edildiği bildirilmiş. Ancak henüz servise parça gelmediği için aracımın tamiri hala yapılıp bana teslim edilememiştir. Kanunen tamir için servise verilen aracın “Azami tamir süresi otomobiller ve kamyonetler için 45 iş günü” olup, 70 iş gününü geçmiştir. Parça temini mümkün değil ise; Hyundai Assan genel merkezinden aracımın muadili ile ya da bir üst modeli değiştirilerek mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

31 Aralık 2023 03:27

Alanses Hyundai Bayisinden sıfır araç olarak aldığım,2021 Model Hyundai kona 2021 21.000km deki aracım yağ eksilttiği için 3 kez servise götürdüm. İlkinde sağına soluna baktılar. Dediklerine göre aracı bilgisayara taktıklarını ve bir arıza tespit edemediklerini söylediler. Bir müddet takip edelim bir sorun olursa bize getirin. Duruma göre yağ da ekleyebilirsin dediler. Bana yol verdiler. Bir müddet aracı kullandım. Tekrar yağ eksik ikazı verince hafta sonu olması münasebeti ile yağını tamamladım. Bir gün sonra da Alanya Hyundai Alanses Servisine götürdüm. Aracın yağının eksik olmadığını söylediler. Ben de daha önce yağ eksilirse gelin dediniz eksilirse yağını tamamlayın dediğiniz için tamamladım. Ama ben araştırılıp burnunu sebebinin bulunmasını istiyorum dedim. Tekrar kontrol ettiklerinde bir arızanın görünmediğini ancak 21.000km araca genel merkezin 5/20 yağ yerine 0/20 yağ önerdiğini istersem 30.000 bakımını yaparak tekrar takipte kalmamı söylediler. Ben de bu sebepten 3. Kez geliyorum. Siz sorun yok diyorsunuz. Bununla ilgili rapor yazmanızı talep ediyorum. Bu araç bir daha düşük yağ seviyesi ikazı verirse kesinlikle sebebinin bulunmasını istiyorum dedim. 30.000km servisini yaptırıp, raporu yazdırarak servisten ayrıldım. Birkaç gün kullandım herhangi bir ikaz lambası yanmadı Ayanya'dan (Antalya/Isparta karayolundan) Afyona doğru giderken Dinar ilçesine yaklaştığımda araç ikaz lambası yandı. Aracım sağa çekene kadar hareket bir anda yükseldi normale döndü. Araç kendi kendine son gaz çalışmaya başladı ve stop etti. Trafiğin yoğunluğunda ailem ile birlikte yolda kala kaldık. Birkaç kez akşam karanlığında kaza tehlikesi atlattık. Araç yol yardımı ile en yakın servis olan İsparta Hyundai Bozal servisine çekici ile çekildi. Aracın motor blokunda arıza olduğunu ve parçanın Türkiye'de olmadığı için Kore den motor bloku talep edildiğini söylediler. Uzun kalacağı belli olunca 18. Gün ikame araç verdiler. Sağ olsunlar bana yardımcı olmaya çalıştılar. Ama 4. Aya girdi. Hala parça gelmediği için ben aracımı alamadım. Genel merkezi aradım. İlgileniyoruz gibisinden sözler dışında doğru dürüst bir açıklama yapmadılar. Gerçekten çok mağdur oldum. Aracım yapılamayacaksa bana bir açıklama yapmalarını ve kanunlar dahilinde gereğinin yapılarak mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. Daha önce şikayette görsel belge, fotoğraf ve video attığım için simdi herhangi bir belge atmayacağım.

31 Aralık 2023 03:27

profile profile
12 Eylül 2023 16:24 (Şikayetten 3 dakika sonra)
12 Eylül 2023 16:32

Bana Genel Merkezinizin Numarasını vermenize gerek yok. Devamlı sizi arıyorum zaten. Sorunuma çözüm bularak dönüş yapmayan sizsiniz. Otomatik mesaj göndermek yerine sorununuzu araştırıp bilgi vereceğiz demeniz daha uygun olurdu sanırım.

31 Aralık 2023 04:02

3 ay bitti hala aracımı teslim alamadım. Hyundai genel merkez siz beni mağdur ettiniz.

Veysel sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Assan Tamir Edilemeyen Garantili Aracın Misliyle Değişim Talebi

22 Ocak 2024 13:12
Bayram sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Kona'nın Batarya Sorunu Ve Yetersiz Müşteri Hizmeti

Bayram
04 Ocak 00:52

Hyundai Kona'nın Garanti Dışı Kalan Direksiyon Tuşu Sorunu

İlhan
29 Kasım 2024 19:09
Hyundai Kona'nın Garanti Dışı Kalan Direksiyon Tuşu Sorunu

Arıza Sonrası 25 Gündür Serviste Kalan Araç Ve Yetersiz Bilgilendirme Mağduriyeti

15 Ağustos 06:07

Cihat