Hyundai İ20 Akü Yeni Araç Çalışmadı

25 Ekim 2023 17:39

13 Ekim'de İ20 2023 model Ankara Hyundai bayiden araç aldım. Araç 3 gün sonra çalışmadı akü nedeniyle yol yardım geldi. Ertesi gün servise gitti sıfır bir akü takıldı Yiğit Akü sıfır araçta yaşanmayacak şeyler yaşandı 2 gün daha kullandık aracı hiçbir sıkıntı yok3. Gün tekrar çekici ile çekildi araç akü nedeniyle çalışmadı ikame akü takıldı diğer akü şarj edilsin diye ve 1 gün sonra tekrar araç çekici ile servise gitti ve akü nedeniyle çalışmadığı için ikame araç yok sıfır aldığım araç çalışmıyor Hyundai ya da Yiğit Akü sorumluluk almalı markaları ciddi anlamda zarar görüyor kim mağduriyetimizi giderecek acaba hikaye gibi yazdık maalesef ancak sanayiden çıkalım uğraşmayalım diye aldığımız sıfır araç ile sayelerinde servisten çıkamaz olduk. Belli ki aküde sıkıntı yok 3. Akü değişen Hyundai bu işe sahip çıkmalı sorumluluğunu yerine getirmelidir bende yasal yollara başvuracağım

profile profile profile
25 Ekim 2023 18:09 (Şikayetten 29 dakika sonra)

Yorumlar (18)

Ahmet

Sonuca ulaşabildiniz mi?

Hakan

Merhaba. Ben de ata Hyundai den sıfır 2023 makyajlı i20 aldım geçen hafta. Aldığımın ertesi günü akü boşaldığı işin çalışmadı takviye ile çalıştırdım. Sonra tekrar sorun olmadı gibi ama her gün korkarak çalıştırıyorum. //:/

Tevfik

Merhaba sorununuz giderildi mi acaba

Tevfik

Merhaba sorun devam ediyor mu? Ne gibi bir çözüm bulundu size

Demet

Merhaba 3. Kez servise gidildikten sonra ikame akü ile en son yine aynı şeyi yaşamıştık Aracın eski aküsü şarj edildi o şekilde teslim aldım 4 gündür üst üste kullanıyorum henüz bir şey olmadı ancak takipteyim ve servisi arayıp bilgi de alıyorum henüz Hyundai de tespit aşamasında olduğunu ilettiler

Fatih

Demet hanım sorun sanırım eski akü teknolojisi kullanımından kaynaklanıyor bu araçlarda kullanılan sfb akü yani eski makyajsız kalasalarda kullanılan ve o araçlara yeterli gelen akü makyajlı kasalarda eklenen birçok digital eklenti ile kesinlikle yeterli gelmemektedir. Bu sebeple ben kendi aracıma AGM akü takıp bu sorundan kurtulmayı düşünüyorum AGM akü akünün en kalitelisidir ve hayalet ekran dijital klima vs gibi özellikleri olan çok fazla enerji sarfiyatı olan araçlarda kesinlikle AGM akü kullanılır sizde servise bu şekilde danışın ve akünüzü uygun bir AGM akü ile değiştirin derim.

Fatih

Bugün aracı çalıştırdım sorunsuz çalıştı araç orijinal eski aküsü ile yarın tekrar deneyeceğim araç şu an duruyor olduğu yerde yarın çalışsa bile tekrar bir kaçak kontrolü yaptıracağım emin olmak için aküyü falanda ölçtüreceğim gene bir gelişme olursa yazarım tekrar bende buradan

Kemal

Bu araçlarda elektrik kaçağı var biz ölçüm yaptırdık 1.88 kaçak çıktı kaçağıda Yiğit Akü Ankara organize sanayisinde geldiler ölçtü ler kesinlikle araçta sorun aküde değil şu an 3 gündür Ankara ata plazada araç incelemede bir gelişme olursa buradan bilgilendirme yapacağım

Selin

Anladım. Ben de hem aracı takip ediyorum hem de güncelleme konusunda somut bilgi için iletişim halindeyim. Anladığım kadarıyla sizin de şu an aracın orijinal aküsü takılı o şekilde takip edeceksiniz. Gelişme olursa yazarsanız memnun olurum. İyi akşamlar.

Fatih

Evet serviste ölçüm yapıldı araçta kaçak gözükmüyor araç üstünde muadil akü olduğu için değişim yapılmadı orijinal akü takıldı sorun gene tekrar ederse servis yeni akü ile değiştirelim dedi bende farkını ödeyip daha iyi akü takacağım söyledim kabul ettiler bakalım araç bekliyor şu an kapıda gene sorun tekrar ederse Hyundai yol yardım gelip götürecek aracı yeni akü takılacak yani kaçak olmayan aracın akü bitirmesine garip aynı sorunu yaşayan biri daha vardı akucude ona verilen muadil akide sorun yaşamadığı için oda orijinal aküsünü almaya gelmişti eğer yarın gene çalışmaz ise gene servis yolu gözüktü sorun hal olana kadar uğraşacağım bakalım bu sefer yeni aküyle ne olacak ya da sorun tekrarlayacak mi göreceğiz

Selin

Fatih bey ölçüm yaptırdınız mi acaba

Demet

Gelişme olursa bilgi yazarsanız çok iyi olur teşekkür ederiz

Fatih

Şu an araç ata serviste Ankara'da ilk önce servis ne sonuç verecek onu bekliyorum eğer gene kaçak yok derse kaçak olmadığından emin olmak için avometre ile ölçüm yaptıracağım aracı sonrasında akü değişimi yapacağım Hyundai'den de konu ile alakalı bir açıklama talep ettim bakalım gelişmeleri yazacağım buradan

Ömer

Çözüme ulaşırsanız bilgilendirir misiniz

Yalçın

Sorununuz çözülürse yazar mısınız aküyü takınca

4 kez akum bitti servise çekiciyle gönderdim çözüm yok mağduruz

Aylin

4 kez yaşadım aynısını. Sonuncusu bu sabah oldu. Benden çok serviste duruyor sıfır araç. Alalı 1 ay oldu üst üste 1 hafta bile kullanamadım. Rezilli*

4 kez akum bitti servise çekiciyle gönderdim çözüm yok mağduruz

Fatih sonuçtan hiç memnun değil

28 Kasım 2023 16:51
Hatice sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai 2023 Makyajlı İ20 Akü Problemi

Hatice