Hopi Boyner, Hopipay Kartsız Taksit Yalanı İle Kimlik Avcılığı Yapıyor

31 Temmuz 2023 03:198.894

BDDK ya şikayet hakkım saklıdır. İş bu şikayetim BDDK tarafından suç duyurusu olarak alınabilir. Bu şikayeti okumadan asla kimlik bilgilerinizi vermeyin. Boyner gruba ait Hopi uygulaması üzerinden hopipay kartsız taksit özelliği için kimlik bilgilerini hopipay uygulaması üzerinden üzerinden fotoğrafını çekip NFC ile bilgilerimi verip selfie ile biyometrik bilgilerimi de verdim. Ancak 15 gün oldu halen süreç tamamlanmadı. Kimlik ve selfie bilgilerim sorunsuz verildi banka hesabından para havalesi de yapıldı ve 2 sev üye oldum. Ancak e-devlette kayıtlı ev adresini girdiğim halde Hopi adres kaydı hata verdiği için süreç tamamlanıyor. Doğru düzgün bilgi verende yok. Teknik ekipler bakıyor diyorlar. Hepsiburada, hadi, haso da sorunsuz geçen adres sürecin ne hikmetse Boyner'e bağlı Hopipay de çözülemiyor. Bu da bende güvensizlik oluşturduğu için Hopi'ye bir çok mail atarak tüm verilerin silinmesini ve bu silme işleminin kalıcı ve yasal olarak yapıldığına dair teknik bir raporla bunun bana verilmesini talep ettiğim halde oyalanıyorum. Kişisel bilgilerimi alan Boyner ve Hopipay "param" açıkça hukuksuz olarak kişisel ve malı veri toplama işlemi yapmaktadır ve kartsız taksit hizmeti denen işlevsiz bir hizmeti de alet etmektedir. Acil olarak tüm kimlik bilgilerimin sistemlerinden kalıcı ve yasal olarak silinmesini talep ediyorum. Malı ve kişisel bilgilerimin başka ellere geçerek malı ya da diğer herhangi bir suça alet, konu edilmesi halinde Boyner ve hopipay, param firmaları müteselsilen sorumlu olacaktır.

31 Temmuz 2023 09:35 (Şikayetten 6 saat sonra)

Değerli Müşterimiz Talebiniz ile ilgili olarak takip sürecimiz başlatılmıştır. Bu süreç içerisinde sizi telefon ya da e-posta yolu ile bilgilendireceğiz. İyi günler dileriz Hopi Müşteri İlişkileri

1 Ağustos 2023 07:20

Kredim müşteri destek bizi aradı ben iş yoğunluğu nedeniyle telefonlarına bakamıyorum. İlla benimle görüşmek istediniz diye dün akşam vakit ayırıp sizi aradım. Müşteri temsilcisi işlem yapacak diye sabırla 15 dakika hatta bekledim ve adres bilgilerimi istediniz bende verdim. İlla benimle görüşerek halledeceğiz deyip sonra benimle görüşüp adres bilgilerimi bizzat benden alıp sorunu çözmezseniz ne olacak? Ne düşünmeliyim? Umarım düzelir hala düzelmez ve süreci tamamlamazsanız niyetinizin kötü olduğu anlamına gelecektir.

1 Ağustos 2023 21:31

Bugün yine aradınız, müsait miyim değil miyim sorun çözmek yerine her gün arayıp benimle mi görüşeceksiniz. Üyelik yaparken görüşerek mi üye yaptınız. Uygulama üzerinden kimlik bilgilerini alırken sorun yok ama sorun çözümü istedik diye her gün benimle görüşmek nedir. Sistemde kayıtlı mail adresim bellidir ve oradan yaptığım tüm bildirimler yasaldır. Müşteri destek görevlisi Hopipay de kayıtlı telefon numarasının bana ait olup olmadığının ispatını istedi bende size telefon faturasını gönderdim. Daha ne isteyeceksiniz bilmiyorum. Üyelik yaparken ne görüntülü görüştünüz ne de sesli görüştünüz. Uygulamanızla direk üyeliği açtınız üstelik benimle görüşmeden tüm kimlik ve biyometrik bilgilerimi NFC dahil aldınız o zaman sorun yok ama kartsız taksit sürecini tamamlamadınız. Tamamlamadığınız hizmet için bilgi isteyince ve talepte bulununca illa benimle görüşmek istiyorsunuz. Dün aradım bizzat benimle görüştünüz adres bilgilerimi verdim bugünde aradınız telefon numarasının bana ait olduğu teyidi istediniz bende telefon faturası gönderdim. Hat bana aittir ve yine fatura bilgim ayrıca ektedir. Daha nasıl tatmin olacaksınız bilmiyorum. Sonunda vekaletim olan babam gidip sizi şikayet edecek. Verm3diğiniz hizmeti verecekmiş gibi yapıp kimlik bilgilerimi ve biyometrik verilerimi hem foto, video hem de NFC ile aldınız. Hizmet vermeyerek açık bir şekilde kimlik, kişisel veri avcılığı ve ihlali yapmaktasınız. Lütfen acil gereğini yapın. Ya süreci tamamlayın "ki tek bir gecikmiş kredim ya da ödemem yok" limiti tanımlayın ya da tüm bilgilerin yasal ve kalıcı olarak silindiğini beyan ettiğiniz teknik raporu bana gönderiniz.

2 Ağustos 2023 03:47

Başka bahaneler sunmayın diye resmi ikametime ait barkodlu E-Devlet adres dokümanı ektedir. Daha ne bahane bulacaksınız bilmiyorum. Umarım artık bu saçmalığa son verip eski bildiğimiz güvenilir Boyner markasına yakışır hareket edersiniz.

3 Ağustos 2023 07:13

Hopi ve kredim yetkilileri verdiğim bilgi, belgeye rağmen halen ev adresi düzenleme sürecini tamamlatmıyorsunuz. Kartsız limit tanımlamıyorsunuz. Açıkça anlaşılıyor ki kartsız taksit hizmeti yalanı ile aldatmaca ile kimlik ve kişisel veri toplayarak suç işliyorsunuz. Ben sizi e-devlet üzerinden BDDK ya şikayet edeceğim. Anlaşılan bu yapılanlar Boyner şirketinin de umurunda değil. Boyner (Hopi) ve hopipay (Kredim) müteselsilen sorumlusunuz.

3 Ağustos 2023 12:55

Bu sabah Hopi destek aradı illa benimle görüşmek istemişler evdekiler gelip uykudan kaldırdılar ve Hopi ile görüştüm. Benimle görüşmeden hiçbir işlem yapamıyorlarmış! Üye yaparken kimlik bilgilerini alırken benimle hiç görüşmeyen Hopi ve kredim param kuruluşu şimdi illa benimle görüşmek zorunda olduklarını söylediler ama daha komik bir olay yaşadım. Benimle görüşürken ki ses kaydı var. Üyeliğim silin dedim bu sefer bana şu şu bilgileri ve talebinizi içeren bir mail atın demezler mi? Madem mail isteyecektiniz neden arayıp duruyorsunuz! İlla KVKK gereği görüşmemiz lazım diyorsunuz! Amacınız ne? İşim var müsait olamıyorum her gün sizinle telefonda görüşemem diyoruz benim babam adıma yetkili sistemde kayıtlı cep telefonundan aradığınızda babam telefona bakarsa işlem yapabilir diyorum ki bu görüşmenin de tüm ses kaydı var bende yok illa siz diyorlar tamam benim işte silin o zaman üyeliği diyorum yok illa şu bilgileri içeren mail diyorlar! Tamam aradınız sesli sesli vereyim silin diyorum yok mail olmazsa olmaz diyorlar! Ayrıca da sonra param firmasını da arayacakmışım. Ne alaka! Ben üye olurken param uygulamasına değil Hopi'ye üye oldum. Param firmasının işin içinde olduğunu çok sonra öğrendim. Sorumlu olan Hopi ve Boyner firmasıdır. Param Hopi ile sözleşmelidir. Ben parama değil Hopi ve Boyner firmasına İtimat ettim ve üye oldum. Ama görüyorum ki bir yalan dolan hikayesi. Boyner de bitmiş. Güvenilmez artık. Amaçları oradan oraya sallamak, süreci uzatmak. Ama haklılar bu ülkede işinin ehli bunlara Meydan vermeyen bir BDDK olsa bunlar böyle rahat rahat hukuksuzluk, aldatmaca yapamaz. Tüm bu yazışma ve mail trafiğini, telefon görüşme kayıtlarını dosyalıyorum. Her görüşmede de battıkça batıyorlar. Yalan dolan bahaneler daha iyi anlaşılıyor. Bunların yaptığı hem haksız rekabet hem de aldatma yolu ile kişisel ve malı veri toplama kapsamına girer.

3 Ağustos 2023 12:57

Ve ben artık ne Hopi ne de param hiçbir yeri aramayacağım. Taleplerim maillerimde ve bu şikayetlerinde var. İster gereğini yaparsınız ister yapmazsınız. Ben dosyamı hazırlayıp BDDK ya ya da ilgili mevzuatlar kapsamında yaptırımı olan kamu kurumlarına gönderirim. Gereği yapılmazsa da hem Boyner, Hopi ve ilgili kurum görevlilerini şikayet için savcılığa giderim.

3 Ağustos 2023 14:00

Değerli Müşterimiz Talebiniz ile ilgili görüşme sağlanmıştır. Bizimle yaşadığınız deneyimler ile ilgili her zaman bize ulaşabilirsiniz. Keyifli alışverişler dileriz Hopi Müşteri İlişkileri

Hopi Pay Kartsız Kredi Limiti Vermiyor!

Barış
Barış
24 Aralık 2023 21:499.378

Uzun zamandır Boyner ve Hopi üyesiyim. Mobil uygulamada Hopi pay kredi limitini öğren tanıtımına istinaden gerekli bilgi...

Hopi Uygulamasında İade Ve Para Çekme Sorunu

Emre
Emre
9 Aralık 2024 23:281.880

11 Ekim tarihinde Hopi uygulamasına banka kartım üzerinden para attım. Boyner'de Hopi üzerinden alışveriş yaptım. Fakat ...

Hopi Uygulamasında İzni Olmadan Açılan Hesap Sorunu

Velid
Velid
25 Aralık 2024 17:254.265

Biri Hopi isimli uygulamaya benim adıma sadece telefon numarası ve telefona gelen kod ile üyelik oluşturmuş. Daha sonras...

1 Destek

Hopi 400/250 Kod Hatası!