Onur sonuçtan hiç memnun değil

Hepsiburada Siparişlerden Haksız Kesinti Yapıyor

Hepsiburada Siparişlerden Haksız Kesinti Yapıyor
05 Eylül 2024 17:44

Hepsiburada satışlarımdan şirket hesabıma gelen ödemeler azalmaya başlamıştı. Ben de sipariş kesintilerine bir bakayım dedim. Bir de ne göreyim, birçok satış zarar gösteriyor. Siparişlerin neredeyse hepsinden farklı farklı kesintiler yapılmış. Bazı siparişlerden "Müşteri memnuniyeti yansıtma" adı altında 20 TL para kesilmiş. 125 TL'ye satılan bir üründen ise 25 TL komisyon tutarı, 80 TL kargo bedeli, 3 TL hizmet bedeli ve 67 TL pazarlama destek katılım adı altında bir ücret kesilmiş! Bu siparişten 50 TL zarar etmişim. Hepsiburada ise 92 TL bende para kazanmış. Ben hiçbir kampanyaya ve reklama katılmamama rağmen bana bilgi vermeden bu para nasıl kesiliyor? Şikayetvar'a girdiğimde ise bu şekilde bir sürü şikayet olduğunu gördüm. Bence firma bilerek ve isteyerek satıcılara haber vermeden paralarına el koyuyor. Hepsiburada destek masasına talepte bulundum, bana kategori yöneticim ile iletişime geçmem gerektiği söylendi. Ben de kategori yöneticisi adına hiçbir iletişim bilgisi bulunmuyor. Tekrar talep açıp iletişim bilgisi istedim. 6 saattir hiçbir dönüş olmadı. Artık bu firmanın bu kesintileri bilinçli olarak yaptığını düşünüyorum. Hesaplayamadığın, şeffaf olmayan, belirsiz bir ticaret platformunda durmanın hiçbir anlamı yok. Hepsiburada üzerindeki tüm ürünlerimi satışa kapattım. Diğer platformlar daha şeffaf, en azından kesintilerin ne olduğu belli. Varsa satıcı olarak başlamak isteyenleri uyarmak için bu şikayette bulunuyorum. Artık müşteri olarak bile en ucuz ürünü Hepsiburada'dan bulsam bile satın almayacağım. Satıcı olarak da hiçbir şekilde satış yapmayacağım.

05 Eylül 2024 17:45 (Şikayetten 1 dakika sonra)

06 Eylül 2024 08:51

Merhaba Onur Bey, Talebiniz ilgili departmanımıza iletilmiş olup, en kısa sürede konu hakkında tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır. Satıcı Firmalar Destek Hattına ulaşabilirsiniz. Ayrıca destek taleplerinizi Hepsiburada'ya iletebilirsiniz. Saygılarımızla, Hepsiburada

06 Eylül 2024 09:09

Çok zor şartlar altında çalışıp satış yapmaya çalışan insanların elinde kalan 3 kuruş paraya da göz koyuyorsunuz. Tarafıma bilgilendirme yapmanıza gerek yok, artık sizin platformunuzda satış yapmayacağım. Türkiye'nin önde gelen satış platformlarında şeffaf bir şekilde kesintiler listeleniyor ve hiçbir şekilde sürpriz ödeme ile karşılaşmıyorsunuz. Hiç bilmiyorsanız bu firmaları örnek alın belki bir şeyler öğrenirsiniz. Mümkünse bir daha da rahatsız etmeyin.

Yorumlar (10)

Kardeşim birlik beraberlik içinde olursak, bu platformda satış yapmayalım. Satıcıların ödemelerini 28 gün sonunda yapmıyor. Sanki resmen paramızı çeviriyorlarmış gibime geliyor. Satış yapmayın kardeşim.

Halil
Halil

Bende Kademgiller Organik Yaşam olarak sonlandırma kararı aldım. 7263,10 TL lik alacağımı 2217,23 lira ya düşürmüşler. Allah için elinizi vicdanınıza koyun. Bu nasıl bir ticaret sistemi. Her yeri kâr olsa yine zarar dayım. Diğer platformları da inceliyorum. Yok böyle bir kesinti. Ek dosya da da paylaştım. Bende şikayetçiyim. Ve tepkimi satışı sonlandırmak ile gösteriyorum. Herkese tavsiyemdir, alacaklarınızı iyice kontrol edin.

hepsiburada-siparislerden-haksiz-kesinti-yapiyor-2.jpg
hepsiburada-siparislerden-haksiz-kesinti-yapiyor-1.jpg
Onur

Doğru söylüyorsun birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Pazaryerleri zaten çok kazanıyor bir de üstüne sürekli yeni kesintiler ekliyorlar. Hatta yakın zamanlarda platform hizmet bedeli adı altında tüm siparişlerden 8.5 TL kesinti yapmaya başladılar. Trendyol dahil tüm pazar yerleri bu kesintiyi yapıyorlar. E-ticaretten para kazanmak giderek zorlaşıyor. En güzeli kendi web siteni geliştirmek reklam çıkmak ve müşterileri yönlendirmek. Ayrıca seo çalışması yaparak Google da üst sıralarda yer almak önemli.

Ömer
Ömer

Bende bugün itibari ile sonlandırdım Hepsiburada satışları ve mağaza kapattım zarardan başka bir şey değil Trendyol N11 daha iyi bu konuda her şeye ceza yazıyorlar her şeye bir şeyler ekliyorlar

Onur

Evet kesinlikle katılıyorum. Trendyol'da nereye ne ödediğiniz belli oluyor. Yani ben kolayca bulabiliyorum. N11'de iyi sayılır. Amazon'u hiç sevmiyorum zaten sipariş de pek gelmiyor oradan. Arayüzü çok kötü ve ürün girmek çok zor.

Okan
Okan

Bizde artık bugün itibariyle hepsi buradaki satışlarımız üzülerek sonlandırdık 2 ayda sattığımız ürünün iadesini bile kabul ettiler alıcıların kullanıp kullanıp iade ettiği ürünler hariç bugünde (Ödeme Servisi Maliyet Yansıtma) adı altında 4,124 TL ödeme kesmişler zaten ürün başına kazandığın 200-300 TL bu gidişle satıcı firma bulacaklar kendileri oturup kendileri satar artık ne diyelim bir an önce bu hatalarının farkına varırlar.

Onur

Her geçen gün sözleşmeye yeni maddeler ekleyip yeni kesintiler alıyorlar. Hadi onu da geçtim bari bunları şeffaf bir şekilde bize sun. Bizde fiyatları ona göre ayarlayalım. Bir çok firma Hepsiburada'dan zarar ediyor bence ama farkında değiller.

Mahmut
Mahmut

Evet bizler de fark ettik ve bu konu hakkında bir Ticket açtık akabinde bize size bunu sözleşmede belirttik gibi bir geri dönüş yaptılar. Ne kadar güzel bir dünya istediğiniz her şeyi söyleşmede istediğiniz gibi belirtip istediğiniz tutarı kesebilirsiniz. %0,008 oran düşük gibi görünsede bizim gibi 10k ve üstü ürün satan satıcılar için oldukça yüksek bir tutara denk geliyor. Bir pazar yeri satıcılarına mutlak şekilde ücretsiz pos bile sağlayamıyorsa buna ne denir ki. Hepsiburada ofisine elektrik faturası da geliyor onunda sözleşmenize ekleyip satıcılara yansıtabilirsiniz...

Emrah
Emrah

Size ulaşıldımi, ne şekilde geri bilgilendirme ve cevap verdiler?

Onur

Ben bir sürü Ticket açtım dönüş olmadı. En son bölge yetkiliniz ile görüşmeniz gerekiyor şeklinde dönüş oldu. Bölge yetkilisi irtibat numarası bende yok diye Ticket açtım cevap yok. Ardından Şikayet var üzerinden şikayet açınca ilgilenmeye başladılar. En son fenomen reklamları kesintisi olduğunu söylediler. Asıl sorun şu ki bu kesintileri bulmak samanlıkta iğne aramak gibi bir şey ve muhatap olabileceğiniz kimse yok. Ayrıca bu kesintilerin ne kadar olacağını önceden bilemiyorsunuz. Afaki rakamlar çıkıyor. Bunun yanında Ödeme hizmeti bedeli platform hizmeti bedeli gibi saçma bir sürü kesinti var. Ben bıraktım hala da satış yapmıyorum. Trendyol, N11, Amazon, Epttavm ve kendi web sitem şu an satış yaptığım kanallar.

Doğukan sonuçtan hiç memnun değil

06 Nisan 2025 20:17
Hepsiburada'da Satıcılar İçin Gizli Kesintiler
Furkan sonuçtan hiç memnun değil

13 Mart 2024 02:23
Hepsiburada 200 Tl Ve Altı Ürün Mağduriyeti
Esma sonuçtan hiç memnun değil

Hepsiburada'da Satıcı Olarak Yaşadığım Ödeme Ve Destek Sorunları

11 Temmuz 2025 12:39