Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

Yanıltıcı BES Kesintileri: Haksız Yönetim Gideri

31 Aralık 2024 17:33

Merhaba

BES sözleşme numarası: 88580781

06.06.2024 tarihinde Fiba Banka mobil uygulaması mobil internet şubesi üzerinden aylık 1.000 TL ödemeli Bireysel Emeklilik Sözleşmesi başlattım. İlgili sigorta şirketinin resmi sitesinde hdifibaemeklilik.com.tr adresinde, aylık 1.000 TL ve üzeri ödeme yapılan paketinde yönetim gider kesintisi olmayacağını gördüğüm için bu başvuruyu yaptım. Fakat daha sonra bu kesintinin yapıldığını güncel hesap özetimde "Birikimden İndirilen Yönetim Gider Kesintisi" alanında gördüm. Şu an orada yazan tutar: 993.53 TL'dir.

Bu durumu ilgili sigorta şirketine bildirdiğimde herhangi bir ödeme tutarı değişikliği olmadan planımı yönetim gider kesintisi olmayan bir plana geçirdiler. Bundan sonra kesinti olmayacağı bildirildi.

Fakat önceki kesintiler için kesintiyi iade etmeyeceklerini 4448288 numaralı telefondan 31.12.2024 saat 14:24 tarihinde tarafıma bildirdiler.

- İlgili sigorta şirketinin kendi web sitesinde aylık 1.000 TL'lik pakette yönetim gider kesintisi olmazken banka uygulamasında aylık 1.000 TL'lik pakette yönetim gider kesintisi bulunmaktadır. Bankadan açılan BES sözleşmesinde herhangi bir kampanyadan yararlanılmamıştır.

- İsmi Fiba geçen ilgili sigorta şirketinin yine ismi Fiba geçen banka uygulaması üzerinden aldığım BES sözleşmesini açarken bu kesintiler açık ve belirgin bir şekilde belirtilmemiştir.
- Onayladığım sözleşmelerde bunun yazdığı söylenmektedir. Ama takdir edersiniz ki aynı sigorta şirketine ait 1.000 TL'lik paketin yönetim gider kesintisi olmayacağını düşünmek normal bir durumdur. Aynı özelliklere sahip ürünün sadece ismini değiştirerek farklı tutara satılması doğru değildir.

İlgili firmanın soruna çözüm sunmayacağını ilettiği için, yapılan kesintinin BES sözleşmeme iade edilmesini talep ediyorum. Şu an güncel hesap özetinde görünen tutar: 993.53 TL

Ayrıca başka müşterilerin de mağdur olmaması açısından bahse konu firmaların sözleşme yapılmadan önce açık ve belirgin bir şekilde yönetim gider kesintilerini belirtmelerini talep ediyorum.

profile profile profile
03 Ocak 2025 01:27

Hdi fiba emeklilik müşteri hizmetleri ile görüştüğümde sözleşmede bu gider kesintisinin yazdığını söylemişti. Şimdi kontrol ettiğimde sözleşmede de yönetim gider kesintisinin %0 olduğunu gördüm. Giriş aidatı da çıkışa ertelenmiş olarak yer alıyor. Plan değişikliği öncesi ve sonrası sözleşmelerim ektedir. Sözleşmedeki ilgili alanın işaretli ekran görüntüsü de ektedir.

06 Ocak 2025 15:02 (Şikayetten 5 gün sonra)

Merhaba Talebiniz incelemeye alınmış olup konu ile ilgili Müşteri Hizmetleri birimimiz tarafından dönüş sağlanacaktır. Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla, HDI Fiba Emeklilik ve Hayat A.Ş.

06 Ocak 2025 15:02

Merhaba Katılımcımız ile görüşme sağlanmış olup, talebine istinaden bilgilendirme yapılmıştır. Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla, HDI Fiba Emeklilik ve Hayat A.Ş.

06 Ocak 2025 15:23

Az önce BES sözleşmem ile ilgili HDI Fiba emeklilik tarafından arandım. Talebimi karşılamayacaklarını ilettiler. Bu kesintinin sözleşme başlatırken belirgin bir şekilde belirtildiğini düşünmüyorum. Nasıl ki bankada bir havale yaparken veya kredi çekerken kredi oranı belirgin bir şekilde belirtilir, yine banka uygulaması üzerinden açılan BES için de bu şekilde belirgin bir bilgilendirme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu bilgiye ulaşmak için sayfalarca sözleşmeler okumak zorunda olmamalıyız. Üstelik aynı aylık ödeme ile başka platformda yönetim gider kesintisi olamadan BES planı sunuluyor. Sözleşmemi de şu an iptal etmem daha fazla kesinti demek olduğu için mecbur sözleşmeyi devam ettireceğim. Artık fiba iştiraklerine ait hizmetleri olabildiğince kullanmayacağım, kimseye de önermiyorum.

Umit sonuçtan hiç memnun değil

15 Ocak 2024 17:19

Biriken Param 1 Yıldır Ödenmiyor, Evrak Bilgilendirmesi Yapılmıyor

07 Ağustos 2025 12:12

07 Nisan 2025 17:26
Fulya sonuçtan çok memnun

17 Nisan 2024 03:23
"Öncelikle hızlı dönüş için Songül Hanım başta olmak üzere tüm ekibe teşekkür ederim. Hassasiyetim dikkate alındı ve yaşadığım problem kısa sürede çözüme kavuştu."
Berkay sonuçtan hiç memnun değil

27 Aralık 2024 11:19
HDI Fibaemeklilik HDI Fibaemeklilik Yanıltıcı Yönetim Gider Kesintileriyle Mağduriyet